185 entry daha
  • benim için nba hollywood, euroleague ise bağımsız yönetmenlerin de kendine yer bulabildiği avrupa sineması'dır. evet en pahalı oyuncuların yer aldığı, en büyük prodüksiyonlar abd'de üretilir, ancak bana kalırsa avrupalıların kısıtlı bütçelerle yarattıkları gerçek sanat eseridir.

    birisi kendisini pazarlamayı çok iyi bilir, bu vesileyle yarattığı büyük ekonomi sayesinde her yıl daha da büyüyerek pazarı domine eder. diğeri ise biraz da "beni bilen bilir" düsturuyla hareket eder, daha bulunduğu kıtaya dahi tamamen yayılmayı başaramaz.

    sonuç olarak euroleague, teknik ve taktik zenginliklerinden dolayı tekrar izlemekten keyif alabileceğiniz, biraz ağır tempolu, herkese hitap etmeyebilecek bir sanat filmidir. nba ise yüksek tempolu, izleyiciyi sürekli uyanık tutan, ancak bir süre geçtikten sonra hafızanızda pek yer etmeyebilecek bir pop corn filmdir.

    öte yandan spor da sanat gibi bir keyif meselesi olduğuna göre, mutlak doğru diye bir şey yoktur. zevkler görecelidir. ben şahsen avrupa basketbolu'ndan büyük haz alıyorum, ancak nba'i seven insana da keyifli seyirler dilerim. her malın bir alıcısı vardır. gelgelelim takip eden kitlenin büyüklüğü ve/veya parasal değeri, kaliteyi belirleyen başlıca etken değildir.
1018 entry daha
hesabın var mı? giriş yap