50 entry daha
  • "at yalanı skeyim inanmayanı" adlı sinema tekniğiyle çekilmiş bir film.

    --- spoiler ---
    bir filmde kurt geçmesi, efendim shadowofthesun çalması, bunlar önemli şeylerdir. ama mesela, taksi takla attıktan sonra olay yerine gelen trafik polisinin "neden yalnız çalıştığı" o kadar da önemli değildir. koskoca eleypidi'nin en cevval, en kirli sakallı dedektifleri bile yıllarca "hey dostum ben yalnız çalışırım"ın mücadelesini vermelerine rağmen yanlarına bir ortak almak zorunda kalmışken sikindirik şişko trafik polisinin olay yerine tek başına gelmesi, bugüne kadar 1500 tane amerikan filmi seyreden bendenizi filmden bir hayli soğutmuştur. yahu aynı filmde, sırf camı çatlak diye taksiye biri sağdan biri soldan yaklaşan 2 polis memuru görmemiş miydik biz? nasıl da temkinli, nasıl da özenli yaklaştılardı, içeriye fener bile tuttulardı.
    ben de az fesat değilim tabi. belki ortağı çişe gitmiştir yahut da aralarında "sen donut al hacı, ben taksiye bakarım" şeklinde iş bölümü yapmışlardır, olamaz mı? pekala olabilir!

    peki kardeşim, bar-disco sahnesinde yaklaşık 5-6 dakika boyunca silahlar patlarken oturduğu yerde bir sağa bir sola, önce sağa sonra sola, bir sola, bir sağa, sola, sağa, önce sola sonra sağa bakınan, kucağındaki karılar bile kaçmayı akıl etmişken bir sola bir sağa, önce sağa sonra sola bakınmaya devam eden sik suratlı japon'a ne kılıf bulacağız? onun da götüne değirmen taşı asılı değil mi? 8 tane korumayla dolaşma ihtiyacı duyan bir insan silah sesi işitince hiç olmazsa masanın altına girer lan! fakat yönetmeni tebrik etmek lazım, japon'a gözlerini kocaman açtırarak, panik içindeki ruh halini tam olarak aktarmayı başarmış. nasıl da panik içinde bir sağa bir sola bakınıyordu öyle...

    -kendisine en çok benzeyen taksi şoförünü bulmuştur...

    bütün enerjinizi bu diyaloğa harcarsanız böyle olur tabi...
    --- spoiler ---
207 entry daha
hesabın var mı? giriş yap