2 entry daha
  • bağırsak florasının önemini defalarca hatırlatan diyetlerden biri.
    özellikle yurt dışındaki bilim insanları son birkaç yıldır bağırsak florasının sağlığımıza olan etkisi üzerinde çok ciddi araştırmalar yürütüyor ve gaps , fodmap diet , gluten free diet vb gibi isimleri olan farklı ancak hemen aynı sonuca ulaşan diet listeleri ile hastalar üzerinde çalışmalar yapıyorlar. özellikle rusya'da ve alternatif tıbbı kabul eden ve uygulayan ülkelerin konuya hakimiyeti ve başarısı ciddi düzeylere ulaşmış durumda.
    tanısı ve tedavisi çok zor olan bazı oto immün hastalıklar, alerjik reaksiyonlar, ilaçla baskılamaktan öteye gidemeyen yine bazı nörolojik ve pskiyatrik vakalarda bağırsak florası iyileşmesiyle sağlanan başarı artık modern tıbbın da kabul etmeye başladığı realite haline gelmiş durumda.

    tüm bu diet listelerinin aslında sonuçta önerdiği tek bir ortak nokta var: şekere dönüşen herşeyi hayatınızdan uzaklaştırın!!

    özellikle glikoz, maltoz, fruktoz, galaktoz grubu basit şekerlerin emilimi ile flora içinde bulunması gereken yararlı bakteriler yok olmaya başlıyor ve yine bu floranın en büyük tehdidi olan candida mantarı hızla çoğalıyor. bu sebeple ortaya çıkan hastalıkların önüne geçebilmemizin tek yolunun ise şeker ve şekere dönüşen herşeyden uzak durmak olduğunu kabul edip uygulamaya koyan bu diyetlerin içeriğinde karbonhidrat , meyve ve içinde bol miktarda şeker bulunan sebze , işlenmiş tüm gıdaların alımı katı bir şekilde kısıtlanırken daha çok probiyotik, protein ve glutensiz besinler içeriyor. bu tarz beslenme şekli düzenli olarak uygulamaya sokulduğunda ise bağırsak florası büyük bir hızla kendini yenilemeye başlıyor, candida etkisini kaybediyor ve flora içermesi gereken yararlı bakteri sayısına ulaşıyor. küçük kaçamaklarda dahi candidanın yine hızla çoğalmaya başladığı ise biliniyor.

    tüm bu diet listeleriyle ilgili çalışma ve ulaşılan başarıları içeren çok sayıda yabancı ve artık yeni yeni yerli yayınlara ulaşmak mümkün. okunmalı ve ciddiye alınmalı sanki..
16 entry daha
hesabın var mı? giriş yap