2693 entry daha
  • son bir aydır darbeyle ilgili yazan çizen, konuşan herkesi takip ettim deli sevmiş gibi; size anladığımı özetliyorum;
    1- neredeyse herkes bir çeşit darbe bekliyormuş. kimi ekonomik, kimi siyasi; herkes bunu bekliyor ancak nereden geleceğini tam kestiremiyormuş. fetocu darbe ihtimalinden bahseden kişiler, yalçın küçük ( utanmadınız mı? ) ve doğu perinçek ( ciaaaaaa )
    2- askeri okuldaki iç sınavlarda soruların çalındığını genelkurmay başkanları dahil herkes, özellikle kurmay subaylar biliyor ama hiçbir şey yapmıyormuş. ergenekon ve balyoz başta olmak üzere diğer tüm kumpas davalarında yargılanan subaylar dahil..
    3- özellikle son on yılda the cemaatten oldukları bilindiği halde yükseltilen kurmayların çoğu bu darbe girişimine katılmış.
    4- genelkurmay başkanlarının hepsinin önüne çeşitli listeler gitmiş en azından 2013 yılına kadar. buna ilker başbuğ dahil..hatta nuh mete yüksel hilmi özkök döneminde gözünün önünde listeyi yok ettiğini söylüyor. hilmi özkök hakkında nazlı ılıcak ve eski eşi emin şirin'in yorumunu hatırlıyoruz.
    5- başta katıksız kemalist öğrenciler olmak üzere, vatansever harp okulu ve lise öğrencilerinin sudan sebeplerle okuldan atılmalarına tüm askeri makamlarca göz yumulmuş. kimse de çıkıp, bu kadar çocuk neden ayrılıyor, atılıyor dememiş. buna anlı şanlı kemalistler dahil..
    6- bir çok emekli asker ve stratejist kendi dönemlerinde de geçerli olmak üzere; güneydoğuya gönderilen, şehit ve gazi olan asker ve polislerimizin neredeyse hepsinin türkçü, kemalist ya da düz vatansever olduğunu, cemaatin yavru mandalarının asla o bölgelere atanmadığını söylüyor. ancak bu arkadaşların neredeyse hepsi ( bir kaç örnek hariç ) bunu daha önce ima bile etmemişler, özellikle kontrol ettim yazılarını..
    7- son iki yıldır r.t.e ile ilgili büyük bir oyun olduğu zaten ortadaydı ama buna iktidara karşı duyduğu nefretten dolayı şakşakçılık edenlerin sayısı nedense darbe girişimiyle birlikte sıfıra indi. sevgili yarı aydın yazar çizer takımının ve arkadaşlarımın bunu görüp uyanması için illa köprüde gencecik çocukların sırf emre itaat ettikleri için linç edilmesini, meclisin bombalanmasını izlemesi gerekiyormuş.

    8- darbeden haberi olmayan yüksek rutbeli hiçbir asker yokmuş, sadece an meselesiymiş ve bir çoğunun gece geç saatlere kadar ses çıkarmaması yok düğüne derneğe gitmesi tesadüf değilmiş.. bu arkadaşların çoğu da fethullahçı terör örgütü üyesi değilmiş.. ya tutarsa kabilinden sessiz kalıp izlemişler. mustafa kemal'in ordusunun subayı değil de nato subayı olduklarından muhtelemen..
    9- bir gün gelecek ve cemaat vs rte ikileminde kalacağız diyen peder beyim haklıymış. ki kendisi bunu 2012 yılında beyan etmişti.
    10- cemaatin devlete sızması meselesi karşısında " alnı secdeye değen çocuklar" muhabbetinde, bir kişi de çıkıp konuşan akp'li bakan, milletvekillerine " iyi de siz sonuç ne olursa olsun adam kayırarak, bir dini, etnik grubu vs kayırarak görevi suistimal etmiş olmuyor musunuz? " diye soracak gazeteci yokmuş. millet gazeteciliğin ne olduğunu unutmuş. didem arslan'ı gazeteci sanmaktalar..
    11- sadece aylar önce rte meselesiyle ilgili benimle tartışan ve beni "devletçi, faşist " olmakla itham eden arkadaşlar şu anda gene kıt bakış açılarıyla " ama rte kendi yerleştirdi onları " bla bla şeklinde konuşmaktalar. onları inançlarına göre uçan spagetti canavarlarına ya da allah'a havale ediyorum. zeus da olabilir.
    12- darbe olayından abd'nin haberi elbette var ama asıl tetikleyici nato, brüksel. şu saatten sonra başıma bir şey gelir ya da aç kalırsam müsebbibi de onlar, bilginize.
    13- şu anda tutuklanan ya da görevlerine devam edip, kahraman ilan edilen subayların çoğunun ifadesi tutarsız, anlamsız. muhtelemen olayların kronolojisi ve gidişat hiç de bize gösterildiği gibi değil.
    14- bu cemaatin yayın organlarına, üniversitelerine, tv kanallarına çıkıp para kazanan, adını duyuran, yarı ünlü tam aptal kabilinden "stratejist, xxx uzmanı " geçinen arkadaşların neredeyse hepsi bir anda " ben 17 aralık sürecinden sonra ayrıldım" cıymış. biz bilmiyormuşuz. cemaatten ayrılmanın bir due date'i varmış meğerse. yalnız vatana ihanetin son kullanım tarihi falan mı var biz bilmiyoruz. yok böyle bir paça sıyrılma metodu arkadaşlar, emin olun.

    15- hakikaten cahil, ne yaptığını bilmez, makarnacı diye aşağılamadan durmadıkları çoğu akp'li "halkın" sokağa çıkıp, darbeye karşıyı çıkmasının sosyolojik boyutunu en az 10 yıl araştırmak gerekecek. zira bu insanların cesaretlerini ya da adanmışlıklarını göz ardı edemeyiz. bu esnada, klavye delikanlısı kesilip, en temizinden bedelli askerlik yapıp, şu çılgın türkler'den edindiği iki kıt bilgisiyle vatansever, kemalist kesilen arkadaşlarımızın çoğunu ne silivri'de mahkeme önünde görmüştük; ne de cumhuriyet kutlamalarında..bunu da unutmayalım. o arkadaşlar hele şu saatten sonra tankların önüne "makarna" uğruna yatan insanlara laf etmesinler. komik olmanın ötesinde..
    16- türk ordusu da genellikle türkiye gibiymiş, " ölü taklidi yapalım belki geçer" " evet cemaatçiler ama belki geçer" " sizin çocuk çalışsa yapar ama çalışmıyor" ile yönetiliyor, kişisel hırs bataklarınca hunharca katlediliyormuş.
    17- ve son olarak; nedense ülkenin okumuşu, bilim adamı, siyasetçisi başta olmak üzere nüfusun %98 'i bu cemaatin tehlikeli olduğunu ve devlete sızma niyetleri olduğundan bi habermiş. ilginçtir, ben bunu 13-14 beri biliyorum. neyi? bu cemaat mensuplarının askeri okullara sızdığını, yargıya sızdığını, bu çalışmaların uzun süredir devam ettiğini, bu hareketin arkasında uluslararası kuruluşların, güçlerin olduğunu..
    malum olmadı; uğur mumcu yazdı, necip hablemitoğlu yazdı, ahmet taner kışlalı yazdı.. bugün üçü de ölü.. katledildiler ve devlet katilleri- azmettiricileri bulmadı. yazan ve hayatta olanlar elbette var. sevgili türkan hoca televizyonlarda defalarca bas bas bağırdı, türkel minibaş hoca defalarca yazdı, ikisini de kanserden kaybettik ama ikisi de en ağır yobazından light yobazına kadar tüm içi karanlıkların hedef tahtasına oturmuştu..kimsenin haberi yokmuş, beklemiyorlarmış.. hani hepsini geçtim, bu insanların ortak özellikleri kemalist olmalarıydı.. sevmediniz, dinlemediniz.. fethullah gülen'in kendi görüntüsüyle, sesiyle kasetleri trt'de bile yayınlanmıştı ben ortaokuldayken.. çok mu şuursuzsunuz acaba?

    ya tahmin ettiğimizden bile gerizekalısınız ya da çok kötü yalancısınız. ikisinden biri. hangisi bu ülke için daha felaket bilmiyorum.
690 entry daha
hesabın var mı? giriş yap