3 entry daha
  • tıbbın ilerlemediğini tüm insanlığa somut şekilde anlatan bir tedaviye, daha doğrusu semptomatik tedaviye sahip sorun.

    arkadaş yıl olmuş 2016, halen daha kalın bir maske, kalın bir hortum ve ups cihazı kadar bir makineyle insanlar uyumaya zorlanıyor. elektrik kesildiğinde alet çalışmıyor.

    alet elektrik süpürgesinin ters mantığı ile çalışıyor. basınçlı havayı etrafından çekip, hortuma veriyor. o arada ortam tozluysa akciğer enfeksiyonu ortaya çıkıyor. sürekli bir üfleme olduğu için ciğerlerinizi üşütüyorsunuz. bunun için filtreli ve ısıtılmış hava üfleme aksesuarları var. sgk ödemiyor bu aksesuarları ve tutarı bin lira civarı. burnunuzda kalın hortum ve maske ile sağa sola dönemiyorsunuz. eviniz sessizse alet ne denirse densiz uykuya dalmanızı zorlaştırıyor. veya sizi uyuyrsunuz ama eşiniz uyuyamıyor. zaten tedavi edici özelliği yok. basıyor hortumdan havayı, ciğeriniz havayla doluyor, apne ve horlama büyük ölçüde yada tamamen kesiliyor. ama çözüm bu olmamalı.

    bence ideal kilonuz inin. yine de apneniz varsa bilmiyorum ne yapılacak. ultrason dalgaları göndererek geçici tedavi yapılıyordu ondan falan yaptırın. çok uyku düşkünü veya yastığa 5 kala uykuya dalamıyorsanız, işiniz biraz zor.
8 entry daha
hesabın var mı? giriş yap