8 entry daha
  • sözlükte olmayan fişleme ve sansür rezaletidir.

    sözlüğe eklenen bu ayar ile teorik olarak web sitesi kullanıcısına sözlük arayüzünde kendi tasarrufunda kullanabileceği bir ayarı sunmaktır. yani kullanıcıların talebini sorunsuzca karşılayan, kendi istekleri ile kendi kullandıkları sayfayı özelleştirilebilen bir ayardır.

    sözlük kullanıcıların kendileri ile alakalı, kendilerine katkı sağlayacak bilgiye kolayca ulaşmalarını sağlayacak bu özellik, yazarların kendi tasarrufundadır. kişilerin neyi okuyup neyi okuyamayacağına karar vermesi, insanların özgür iradesine bağlıdır. devlet yasalar ile güvence altına almıştır.

    böyle bir çözüm ile ne sözlük yönetimi baskı altına alınacaktır, ne de baskıyı yapacak olan tam olarak baskısı için gerekli bir neden bulabilecektir. bu durumu bu noktaya getiren kişilerin amacını sorgulamak yerine, sansür kelimesinin, özgürlük kelimesinin anlamını değiştirmek beyhude bir çabadır.

    bunlar ile birlikte bir başlık altında engellenecek kişileri işaret ederek engelleme başlığı altında yazılanlar ile sansür ve özgürlük kelimelerinin anlamlarını kendinize göre tanımlayıp doğru göstermeye çalışmak pek bir işinize yaramaz.

    prensipte yaptığınız 2+2 = 4 dedikten sonra 2 ile toplanan her sayı 4'e eşittir demek yani 2 + 3 = 4 demektir. zaten var olan bir şeyi kendiniz tanımlayıp, ardından tanımladığınız şeye uygun neden-sonuç ilişkisi kurup doğru olduğunu iddia edemezsiniz.
37 entry daha
hesabın var mı? giriş yap