21 entry daha
  • dünyanın en uzun demiryolu hattı. 1916 yılında hizmete girmiş, birçok filme konu olmuş, birçok seyyahhın hayaliniz süslemiş vs.

    daha önce yazdığım entry #30263574 sonrası mesajlarım çok yeşillendi. kimi suserlere yazdığım bilgiler yeterli olmadı ki bir çoğu ile telefonla bilgi verdim.

    çoğunluk sadece bu yolculuğu yani herhangi bir şehirde istasyonda inmeden 4-6-9 gün gibi uzun bir tren yolculuğu yapmak istediklerini, kendilerine en minumum maliyeti vermemi istediler. o yüzden bu entry bu şekide yolculuk yapmak isteyenler için faydalı olacağını düşünüyorum.

    seyahat güzergahı bir çok yerde moskova-pekin yazsa da moskova-vladivostok arası en revaçta olanıdır.

    7 idari bölge, 19 ana şehir, 150'yi aşkın ilçe kasaba istasyonu gezmiş, en azından üzerinden geçmiş oluyorsunuz. 2-3 mevsimi aynı yolculukta yaşabilirsiniz. 15 mayısda moskova'dan çıktığınızı farzedelim, novosibirsk ya da krasnoyarsk'a geldiğinizde bembeyaz bir yolculuk yaşayabilirsiniz.

    öncelikle vagon seçimine ve fiyatlarına bakalım. fiyatların güncel kalmasını sağlamak için dolar üzerinden yazacağım.

    platskart yaklaşık 50-54 yolcu ile aynı vagondasınız. altlı üstlü ranzalarda yolculuk yapıyorsunuz. tüm vagonla içli dışlı olursunuz. eğlenceli bir zaman geçirebilirsiniz. ben bunu gördüğüm anda koşarak uzaklaştım. 54 kişi diyorum. 54 kişinin nefesi, kokusu, osuruğu vs tahmin edersiniz. ucuz olduğu için ruslar bunu tercih ediyor elbette. kolay kolay yer bulunmaz da. şimdiki seçeneklerde klima-havalandırma seçeneği varmış nasıl olduğu konusunda fikrim yok. bileti alırken koridor, cam kenarı, üst ranza alt ranza diye seçim yapabilirsiniz. bu yolculuğun fiyatı nevresim takımı dahil (ki her değiştirmeye 3 dolar hesaplayın) yaklaşık 320 dolar.

    kupe 4 kişilik kompartımanda, nevresim takımı, havalandırma, hijyenik wc* vs dahil yolculuk seçeneği. erkekseniz ve tekseniz şansınıza diğer üç kişi hatun ise o yolculuğun tadına doyum olmaz. yok üç sap denk gelirse vay halinize. bu yolculuk için de alt ranza üst ranza diye seçebilrsiniz. fiyatı her şey dahil yaklaşık 550 dolar.

    luks. adından da anlaşılacağı üzere lüks iki kişilik kompartıman. bu yolculuğu düşünüyorsanız ısrarla bu seçenek ile yolculuk yapmanızı tavsiye ederim dememe gerek yoktur sanırım. kimse sizi rahatsız etmez, muhattab olmaz, koku duymaz, korkmazsınız. bu hizmetin karşılığı da kişi başı fiyatı her şey dahil yaklaşık 1100 dolar. yerel dilde spalny vagon (sv-esve) diye okunur.

    her trende olduğu gibi yemekli vagonlarında rus mutfağına uygun yemekler bulabilirsiniz. patatesli herhangi bir yemek, mantı, tuzlanmış balık-et, rus salatası, turşu ve votka illaki vardır. fiyatları her öğün için 5-25 dolar arasıdır.

    bu fiyatlar, hiçbir şehirde veya istasyonda inmeden direkt yapılan yolculuklar için geçerlidir. bindiniz moskova'dan iniyorsunuz vladivostok'a.

    edit1: imla
    edit2: ve bu fiyatlar tek yön için geçerlidir.
    3 yıl sonra gelen edit: linkler yenilendi.
27 entry daha
hesabın var mı? giriş yap