34 entry daha
  • katiplerin ve hakimlerin izinde oldugu, avukatlarin ise olmayan katipler ve gecici hakimlerle acele is yetistirmeye calisip bi ayak uzatma huzuru bulamadiklari donem.

    bir hakim senin acele talebini okumadan ve dedigini dinlemeden tatile gider, nobetci hakim ise gozunun ucuyla okuyup kulaginin ucuyla dinleyek olmadik bi karar verir, kabak muvekkile patlar. derken baska bi dosyadaki acele is icin kosturur ve "nasil olsa bi muzekkere yazmalik is kaldi" diyerek memleketine gelirsin ama olmayan katipler muzekkereyi yanlis yazar ve nobetci hakim "bunu duzeltin ama bana 5 gun sonra getirin" der, sen guya dinlenmeye gelmis olursun ama o esnada boyundan buyuk bir kabak senin basina patlamak uzeredir ve haberin olmaz. muvekkile olacaklari hic saymiyorum.

    su an yapmam gereken sey kartal'da karar pesinde kosmak fakat mersin'in bir yerlerinde oturup bu entry'yi yazmak disinda yapabildiğim bir sey var mi = yok. enfes. ayin 15'inde muvekkilin basina gelecek olanlardan sonra ben ne yapacagim hicbir fikrim yok.

    adliyedeki adli tatil is cikmazliginin allah belasini versin.

    kanuna "ihtiyati tedbir talepleri adli tatilde degerlendirilmez" veya "ihtiyati tedbir taleplerinin gereginin 3 gun icinde yapilmasi zorunludur. buna uymayan yargi mensuplari hakkinda sorusturma baslatilir." maddesinin eklenmesini istiyorum.

    bu ne lan katip yok hakim yok ama avukat zinhar yerinden kimildamayip is yapmaya calissin.

    birakicam ben bu isi valla birakicam ya, attigin tasin urkuttugun kurbagaya degmemesiyle hayat mi gecer ya.

    hakimin dedigine bak arkadas. imza atacaksin ya imza. tek bir imza. "pazartesiye kadar getirmeyin" nedir ya carsamba daha bugun. diger pazartesi getirelim isterseniz garantili olsun? vatandas da ne hali varsa gorsun zaten, iki nanosaniyede atacaginiz imzadan daha onemli degil neticede.

    kalemle on saat konustum her seyi anlattim da "el elin esegini turku cigirarak arar" derler, bildin mi sen onu.

    ya cok asabim bozuk neyse mucize beklicez artik yapacak bir sey yok.
24 entry daha
hesabın var mı? giriş yap