3 entry daha
  • telegram grubuna girdiğimiz bilgilendirici içeriği buraya da taşıyalım madem:

    holozincir dijital imzalar ve dağıtık hash tabloları teknolojilerini kombine eden, dağıtık uygulamalar barındırıp çalıştırmayı hedefleyen tahrif korumalı bir dağıtık defter teknolojisi. üzerine veri girip finansal işlemler yapabildiğiniz kendi zincirinizi kurabildiğiniz bir karmaşık ve merkezi olmayan muhasebe sistemi. bu zincirler birbirleriyle karmaşık şekillerde birleşip, ayrılıp, etkileşime girebiliyorlar. veri torrent tarzı bir yöntemle merkezsiz olarak saklanıyor.

    holozincirlerinin kendi kripto parası yok, daha çok “kendi paranı kendin çıkar” tarzı bir kripto muhasebe sistemi. blokzincirlerin hayatımıza hem en büyük katkısı hem de kendisinin en büyük sorunsalı olan mutabakat olgusu holozincirlerinde veri merkezli yaklaşımdan insan merkezli yaklaşıma geçilerek çözülmüş. hesaplama için harcanacak güç ethereum’dan 10 bin kat ucuzlatılmış. ayrıca ethereum’un solidity’sinin aksine holochain javascript ve lisp destekliyor.

    holo, holozincir bazlı bir barındırma ağı. 2018 3. çeyrekte çalışmaya başlayacak. holotoken’lar (hot) o vakitten sonra 6 ay süreyle holo yakıtına çevrilmeye başlanacak. holo ıco’su 2018 mart-nisan’ında yapıldı. 30 gün özel bir anti balina algoritmasıyla yapılan fonlamada toplam 30,202 eth toplandı. private veya presale yapılmadı. toplam satılan hot sayısı 133,214,575,156 takım da bu rakam’a ek kendine %25 bastı. herhangi bir token kilidi yok. 177,619,433,541 hot’un hepsi dolaşımda. holo ıco’dan €25m, indiegogo’daki holoport kampanyasından $1m topladı. ındiegogo’daki kampanya’da 69 ülkeden 2000 üzerinde katılımcıya 2114 adet holoport cihazı satıldı. bu cihazlar holo ağının ilk ana omurgasını teşkil edecekler. sahiplerine holo yakıtı kazandıracaklar. ayrıca holo sitesini dükkana çevirerek cihaz satışlarını da sürdüreceğini açıkladı. yıl sonu hedefleri en az 10 bin cihaz ve saatte 100 milyon işlem yapabilmek. (saniyede 27 bin)

    özetle holozincir, blokzincirine alternatif ve daha etkili bir dağıtık defter teknolojisi çözümü. holo onun üzerindeki ilk ürün. bütün bunlar da başlangıcı bitcoin’den bile öncesine dayanan metacurrency ve ceptr oluşumlarından doğma kavramlar ve ürünler.

    daha fazlası için ilgili kaynaklar(ingilizce):

    holochain nedir? https://medium.com/h-o-l-o/509818aa3c88
    nasıl çalışır? https://youtube.com/watch?v=hyctyrhjebs
    holotoken/holo yakıtı nedir? https://youtube.com/watch?v=hn7awuerbb8
    hot ve holo yakıtı farkı nedir? https://medium.com/h-o-l-o/6d8b6d3938d6
686 entry daha
hesabın var mı? giriş yap