3 entry daha
  • *
    guylain, kağıt imha fabrikasında çalışan güzel bir abimiz olup, esas adı zerstor 500 olan ama bu devasa makineden tiksindiği, nefret ettiği için şey diye bahsettiği bir makineyi çalıştırmaktadır.

    "guylain onu ilk kez gördüğünde, metal gövdesinin gri yeşil rengi onu pek de şaşırtmamıştı. tek işlevi tahrip etmek olan bir makinenin savaş renginde olmasından daha normal ne olabilirdi? ilk bakışta bir oto boyama kabini ya da devasa bir jeneratör, hatta saçmalığın dik âlâsı, muazzam bir baskı makinesi sanılabilirdi. şey'in görünen tek iddiası çirkinlik gibiydi."

    işe gelip giderken kullandığı 6.27 treninde ise bu şerefsiz makineden kurtardığı gelişigüzel sayfaları tren yolcularına sanki bir radyo tiyatrosu tecrübesi yaşatarak okur.
    bu tren seferlerinin birinde tesadüf eseri bulduğu usb'deki yazılar ile varlığından haberdar olduğu 14717 fayans arasında çalışan ruh eşi julie'yi koca şehirde aramaya başlar.

    kitapta adı geçen her karakter çok güzel bir şekilde anlatılmış.
    balık, julie, fabrikanın patronu, morsalkım huzuerevindeki ihtiyarlar, guiseppe, grimbert,

    "savaşlar dağılmış suratlardaki yara izlerinden okunur, kalıp gibi, gıcır gıcır ütülü üniformalarına bürünmüş general formalarından değil."

    bu arada zerstören almanca "yok etmek", "yıkmak", "tahrip etmek" demekmiş.

    https://www.youtube.com/watch?v=vwm15kxzcs8
    https://www.youtube.com/watch?v=daa33_uzok8
    https://www.youtube.com/watch?v=auefaj34bou
25 entry daha
hesabın var mı? giriş yap