20 entry daha
  • 4. sinif amerikali sinema elestirmeni deyimiyle exhilarating ve olmazsa olmazimiz, two thumbs up.

    gercekten tek basina goruntulere kaptirip gitmek mumkunken, morgan freemanin peygamber sesi esliginde daha da bir rahatlatici olmus. biyoloji ogrencisi olmasi sebebiyle daha once hic kameralarla hasir nesir olmamis olan arkadasimizin, 14 aylik bir emek sonucu boyle bir film ortaya cikarmasina hayran olmamak elde degil.

    lakin biraz daha belgesel niteliginde olmasini, daha dogrusu biraz daha ogretici ve aciklayici olmasini isterdim. o penguenler yemekleri nasil tasiyorlar, yavrularini o yolculuktan sonra nasil besliyorlar, penguen nufusu nedir, o predatorler nereden cikiyorlar, ne kadar penguen yiyorlar, onca kalabalik arasinda her defasinda ciftler birbirlerini tanirlarken ses tonlarini mi yoksa degisik otus sekillerini mi kullaniyorlar, denize kadar idare edebilen yavrularin sayisi baslangictakinin kacta kaci... bunlar hafif sorular gerci ama ozellikle anlamadigim ve merak ettigim bir tanesi var; onu da buraya bir sarki ismi soruyorum hemen silicem tadinda girmekten hic cekinmiyorum:

    simdi efendim, bu penguenler denizden ciktiktan sonra (spoiler ibaresi de koymayalim, yani penguenlerin denizden cikip ciftlesmesini surpriz olacak addeden birinin varligina inanmamayi istiyorum) epey bir yol aliyorlar (spoiler: 70 kilometre) ve buz tabakasinin aylarca erimeyecek kadar kalin oldugu bir noktada bulusuyorlar. simdi yumurtaya can veren evrim, bu mahluklara da oyle bir yetenek vermis ki, yumurtalarini karinlarinda saklarken de yuruyebiliyorlar. e o zaman bu hayvanlar ne diye ilk ciktiklarinda denizden, kiyida bir yerlerde toplanmiyorlar? boylece yemek kaynaginin dibinde olurlar, isinmalari da sorun olmaz, buzlar inceldikce ufak ufak yururler, hep denize yakin kalmis olurlar. yaaa yaaa, evrim dediginin de kafasi bir yere kadar basiyor iste, halbuki bize sorsalardi bastan, yahut efendi gibi intelligent design kabul edilseydi, hic boyle sacmaliklar olmazdi. o allahin unuttugu yere gel git gel git, her seferinde yiyecek tasi, yazik gunah ya helak oldu onca penguen.

    bu arada 600 kusur entry sonunda ilk defa ahahahah yazmama izin verin, zira buzda acilmis tek penguenlik delige iki tane ac disi penguenin ayni anda atlayip sikistigi ve kiclarinin disarda kaldigi sahne gozumun onunden gitmiyor, yerlerde yuvarlaniyorum. ayrica, sakin ola film biter bitmez ayrilmayin, cekim ekibinin guzel bir montaji var.
45 entry daha
hesabın var mı? giriş yap