15 entry daha
  • tanı:
    an itibariyle envanterimizde iki tanesi bulunan asalak türü.
    aslında bu yavşak kelimesinin tıpta da bir karşılığı olması gerekir diye düşünüyoruz. tanı koymak uzmanların işi ama biz belki bir uzman çıkıp bizi aydınlatır diyerek her yavşakta gözlemlediğimiz ortak özellikleri bir sıralayalım istedik:
    1) ar damarında çatlama
    2) arkadaşlığın sadece bir menfaat birlikteliği olarak düşünülmesi.
    3) kadın erkek ilişkilerine basit bir mekanik düzenek seviyesinde yaklaşım
    4) tepkilere duyarsızlık.
    5) yüz dokusunda insan salivasını, kendi lehinde bir durum olarak yorumlama esnekliği

    teşhis:
    - yavşağın öne çıkan özelliği bir asalak olmasıdır. bu sebeple yanaşma tarzlarında sıvı alışverişini mümkün kılacak organları öne çıkar. bir kısım yavşaklar yiyecek , içecek barınma gibi amaçlarla ortama sızarlar. bunlar nispeten zararsız türlerdir. hatta gevezelikleri yüzünden baştan sevimli bulunmaları bile mümkündür. ancak uzun süre beslenip semirmeleri bir kaç dönüşü olmayan kötü durumu birden yaratabilir.
    - yavşaklar hızlı denebilecek şekilde çoğalırlar. ilk yanaşan yavşak ortamda kendi tüketebileceğinden fazlası bulunduğunu düşündüğü an ortama "akşam yunus'lara gideceğim sen de takıl yeni evleri şahane" veya " abi burada üç karı var, atlayın gelin" şeklinde mesajlaşmalarla hemen bir hemcinsini davet eder.

    tedavi:
    yavşaklar kelime anlamı itibariyle henüz bir bit olup kan emmeye başlamış olmadığından zarasız görülebilir. ancak kuluçkasını tamamlamasından sonra ne olacağı bellidir. bir yavşağın karınca olmayacağı aşikar olduğundan olur da iyiliğe döner denmemeli bit kırma işlemine erken geçilmelidir.

    bir başka yöntem de yavşağı davet eden arpalığın ortadan kalktığı hissini vermektir. "bu yeni evin masrafı çok izzet'ciğim, paraya sıkıştım birkaç milyarın var mı?" veya "eski sevgilim kick boxerdı hala peşimi bırakmıyor bana kim takılsa ufalıyor" gibi cümleler kurmak yavşağı ortamdan uzaklaştıracaktır.
98 entry daha
hesabın var mı? giriş yap