41 entry daha
  • zihin; anlama, kavrama ve algılama, yani teknik olarak bir bellektir.

    basit olarak anlatmak gerekirse, belleğinizi ne ile doldurursanız, önünüze çıkacak olanlar da onlardır.
    zihin, negatif bir düşünme sistemine yatkın çalışır.
    çünkü kontrolü ona bırakırsanız, savunma mekanizmanızı devreye sokmak için negatif senaryoları tekrar tekrar gözünüze sokmak için didinir durur. çünkü alt yapımızda korkularımız ve endişelerimiz mevcut.
    yani kendinizi mutsuz etmek için fazla çabalamanıza gerek kalmaz. zihninizi bu yüzden kontrol etmek önemlidir. yoksa zihin size değil, siz ona hizmet zorunda kalırsınız. zihin bunun için 24 saat boyunca uyumadan hazır bir şekilde sizi bekliyor olacak.

    zihin en rahat uyuduğunuz zaman çalışır. bu devrede bir nevi arşivleme yapar. dosyaları tekrar tekrar günceller. en son düşündüğünüz ve inandığınız şeyleri arşivde en rahat ulaşabileceğiniz şekilde gözünüze sokar. siz buna rüya dersiniz.
    olumsuz düşündüğünüz zaman, size olumsuz dosyaları getirecektir.
    o düşünceden kurtulmak için bir şey yapmadığınız zaman, bu olumsuzluklar, arşivde en rahat ulaşabileceğiniz yerde sizi bekliyor olacaktır.

    aklınızdaki tüm şüphe, tereddüt ve karamsarlığı bir kenara bırakarak zihninizi kontrol etmeye başlamalısınız. bu duygular dikkat bozukluğuna sebebiyet vereceği için, zihninizi kontrol etmekte zorlanabilirsiniz. çünkü beyninizi siz değil, zihniniz kullanır, bu yüzden zihninizin beyninizi doğru bir şekilde kullanmasını sağlamak gerekiyor.

    iyi bir şey yapmaya karar verdiğiniz zaman, bunu öncelikle düşünerek ve inanarak zihninizde onaylatmak ve yaşatmak, yapacağınız planın gerçekliğini arttır ve zihnin pozitif yönde çalışmasını sağlar.
    yani, zihninizdeki enerjiyi ve yapmak istediğiniz şeyi eşit ölçüde beyninize yerleştirmek ve düzenlemek durumdayız. bunu başaramazsak olumlu yönde adım atmakta o kadar zorlaşır. çünkü zihin sizin yapmak istediğiniz ile değil, o an baskın olan diğer düşünceniz ile ilgilenir. '' bir şeyi yapmak için, önce kendin inanmalısın'' nasihatları buradan gelmektedir.

    zihninizi kontrol etmediğiniz sürece ve negatif düşünmeye devam ettiğiniz sürece, olumsuzluk enerjisi beyninizi saracaktır. bu da sizi, daha sinirli, huzursuz, çaresiz ve sürekli bir paronaya içerisine sokar. etrafınızdaki olumlu ve size aslında faydası olan şeyleri de görmenizi ve hatta olumsuz görmenize neden olur. çünkü inanmaya başladığınız şey budur.

    bu durumda, hissettiğiniz şey düşünceleriniz, düşünceleriniz ise hissettikleriniz olacaktır. bir nevi çıkmaz sokak.

    zihninizi kontrol etmek için

    - pozitif olun ( polyanacılık demiyoruz, karıştırmayın )

    - size huzur veren meşguliyetler edinin

    - şiddet içeren unsurları izlemeyin ve uzak durun ( film- foto tüm görseller dahil )

    - her konuda farkındalığınızı arttırarak deneyimleyin.

    - asıl ve güzel olan amaçlarınızı sürekli olarak kendinize hatırlatın. gece uyumadan önce yüzünüzde minik bir tebessüm ile planlarınızı düşünerek uykuya dalmaya çalışın. bunu beceremiyorsanız, hafif bir dinlendirici müzik eşlinde deneyebilirsiniz. bir nevi kendinizi programlayarak uyursanız, zihniniz size ayak uyduracaktır.

    - dikkatinizi toplamayı öğrenin, bunu meditasyon ile de yapabilirsiniz. odaklanarak güzel olan bir şeyleri aklınıza getirin ve her seferinde daha gerçekçiymiş gibi hayal edin. örneğin, çok sevdiğiniz bir tabak yaprak sarmasını düşünebilirsiniz. ya da bir göl kenarında ki mutlu bir anınızı kafanızda canlandıracak kadar odaklanmaya çalışabilirsiniz. bu düşüncenin size kazandırdığı tüm hisleri yaşamaya ve her seferinde daha çok hissetmeye çalışın. bu size huzur verecek ve zihninizi pozitif düşünmeye sevk edecektir.

    - iradenizi ortaya koyarak, negatif düşünceleri zihninizden silmeye çalışın. ne demiştik zihin için, bir bellek. evet geri dönüşüm kutusundaki gereksiz ve negatif dosyaları bu bellekten temizlemek gereklidir. kendinize telkinlerde bulunarak, gün içinde karşılaştığınız tüm olumsuz düşüncelerin aslında zihninizde olmaması gerektiğini kendinize söyleyin. bunu da genelde uyumadan önce yapmaya çalışın.
    eve girdiğiniz zaman, o gün içerisinde yaşamış olduğunuz her şeyin aslında sadece yorucu bir günün ardında kalan sıradan olaylar olduğunu bilin. tekrar tekrar kafanızda canlandırarak çözmeye çalışmayın.

    - sizi seven insanlara zaman ayırın. ( en önemlisi bu, sevilmek pozitif bir eylemdir )
    ...
28 entry daha
hesabın var mı? giriş yap