59 entry daha
  • saçmalıktır. çoğunluk yaşayamıyor zaten. tam olarak 7. yüzyıldaki gibi yaşayanlara yani;
    -islamı yaymak için gayrımüslimlerle savaşanlara (http://www.kuranmeali.com/…tirma.php?sure=8&ayet=39),
    -elinde iktidar ve silah bulununca yedizi köylerini basıp kadınları köle olarak kullananlara (http://kuranmeali.com/…ilastirma.php?sure=4&ayet=24)
    - el kesme gibi vahşi cezalar uygulayanlara (http://kuranmeali.com/…ilastirma.php?sure=5&ayet=38)

    yani tam olarak kur'an ve hadislerdeki hükümleri uygulayanlara, islam'ı çok tatlı ve kendini en doğru dinin mensubu sananlar radikal diyor. teröristler radikal değil, din ve kitabı sizin görmek istediğiniz gibi değil, siz çok yumuşaksınız.

    çünkü islam'ın etkisinin yunus emre, mevlana gibi görece liberal adamların anlatılarıyla yumuşatılmış anadolu topraklarında, en azından laik olmaya çalışan bir cumhuriyette, 20. yüzyılda doğdunuz. psikolojik sorunlarınız yoksa orta çağ arap toplumunu taklit ederek yaşayamazsınız. çalışma hayatına girmeniz, toplu taşıma kullanmanız gereken bir yerde çarşafla gezemezsiniz. çünkü pis ve konforsuz. köle kullanamazsınız çünkü insan haklarına aykırı. sebebi her ne olursa olsun eşinize şiddet uygulayamazsınız çünkü feminizm. dinden döndü diye insan hapsedemez ve öldüremezsiniz çünkü din ve vicdan hürriyeti. erkeksiniz diye kız kardeşlerinizden fazla miras alamazsınız çünkü miras hukuku ve yine feminizm. örnekler çoğaltılabilir.

    ibadetler ve saatleri de çok saçma. oruç arabistan gibi yıllarca 12 saat civarı değil, çünkü allah kuzey'deki kullarına kazık atmış. sonra ramazanda susuzluktan başı ağrıyor çoğu insanın. 8-10 saat mesai yapılan endüstri toplumunda günde 1 saatini namaz abdeste ayırmak büyük külfet.

    aslında tanrının en büyük hatası insanların ve toplumların zamana ve çevresel şartlara göre değiştiğini bilmeden yasaklar ve kurallar koymasıdır. üstelik bunları süresiz göndermiş olmasıdır. modern korunma yöntemlerinin olduğu zamanda ben neden zina etmeyeyim? biriyle sevişmenin benden başka kimseyi ilgilendiren bir sonucu olmayacak. tanrı birgün hamileliğin kontrol edilebileceğini bilmeden böyle bir sınırlama mı getirdi? ben bu tanrıyı nasıl ciddiye alayım?

    bu dinleri kendi 60-70 senelik ömürleri ve dedelerinden dinlediklerinden fazlasını bilmeyen vizyonsuz insanlar kurdu. biz tarih ve antropoloji bilimleriyle çok farklı hayatlar olabileceğini biliyoruz. dünyayı kuran'ın yazarından daha iyi tanıyoruz. neden sığ ve ilkel kurallarla yaşayalım?

    "kur'an aslında çok süper, aşırı sevgi dolu ve her şeyin cevabı var" samimiyetsizliğini ve "allah yoksa kuşlar nasıl uçuyo abi" denyoluklarını bırakıp din denilen olgunun sadece aileniz tarafından size öğretilen bir yalanlar bütünü olduğunun ve bu gerçeği kabul etmekten korktuğunuzun farkına varın. ciddiyim çok rahatlayacaksınız.
55 entry daha
hesabın var mı? giriş yap