3 entry daha
  • devam filmi niteliği taşımasına rağmen -bølgen ile aynı oyuncular, senaristler ve önceki hikayenin devamı- yönetmeni değişmiş filmdir.

    bu bilgi neden önemli, zira aynı oyuncular, aynı senaristler, benzer hikaye teması olsa bile yönetmenin değişmesi durumunda filmin de nasıl değiştiğini çok güzel gösteren bir örnek olmuş bence.

    zira bu film kesinlikle bir bølgen değil onda anlaşalım. bølgen izleyiciye kapana kısılmışlık, doğanın yıkıcılığı hissini çok daha iyi veriyordu. özellikle insanların o yolda tsunamiye yakalandıkları sahne, yan aynadan suyun gelişi vs cidden çok iyiydi. tercih edilen mekanlar açık alan ve otel gibi daha geniş ölçekli olduğundan doğal afetin ihtişamı da daha çok gösteriyordu kendini.

    ancak skjelvet filminde ise evet deprem görsel efektleri gerçekten muazzör olsa da, ki ciddi kısa tutulmuş, konu asansör boşluğunda ve otelin tek bir çatı katında geçince etkileri hissetmek de aynı derecede mümkün olmuyor. bølgen izlerken tsunami etkisinin herkese olan etkisini hissederken, skjelvet bunu sadece ana karakterlere indirgemiş. kaçak dövüşmüş.

    neyse sonuç olarak o 3sn'lik deprem görsel efekti için bile şapka çıkartılır bir iş var ortada.
6 entry daha
hesabın var mı? giriş yap