2 entry daha
  • -mış -miş ile değil doğrudan rezaletin içinden cevap vereyim.

    geçen yıl sistem değiştirilip aniden nitelikli-niteliksiz okul muhabbeti çıkartılana kadar 60 olan kontenjan haziran ayında 150 yapıldı.(fen lisesi)
    okul ve pansiyonun durumu dahi sorulmadı. bir şekilde idare edildi ama bu sene aynı şartlarda olmayacağı belli iken araya siyasi şu bu ne kadar adam varsa sokarak zar zor 90 yapıldı.
    bu sınavla öğrenci alan okulun , nitelikli okulun niteliksiz durumu.

    niteliksizler daha da beter. n.ş.a 350-400 9. sınıf öğrencisi alan ankara eryaman'daki ufuk arslan anadolu lisesi geçen yıl 900 9. sınıf öğrencisi aldı. üst sınıfları iki sınıfı birleştirip 40 kişi yapıp ikili öğretime dönmek zorunda kaldı.
    yine ömer halisdemir anadolu lisesi * * 900 9. sınıf öğrencisi aldı.
    bu iki okul da eski sistemde yoğun rağbet gören sayılı okullardan olduğu için bakanlık zoraki olarak kontenjanlarını arttırdı.

    şimdi bakanlığın ve yalakasen başkanının yayınladığı yanlı istatistik de aselsan 'ın açtığı 60 kontenjanlı meslek lisesine aittir. iş garantisini verdiği için akıllı velileri oraya yöneldi. yüzde 1'den alınan öğrenciler de 60 tanedir.

    bir çok fen lisesinin pansiyonu* bile yok bu nedenle öğrenciler başka okulların pansiyonlarında yatırılıyor. onların da yetmediği yerler var ki burada devreye özel yurt giriyor. ve ortaöğretim seviyesinde özel yurt demek hepinizin de tahmin edebileceği gibi badeci abilerinizin yurtları demek oluyor.
    okulların içinde bulunduğu durum dikkate alınmaksızın 150 öğrenci dayatması ile yüzde 25-30'luk dilimlerdeki öğrencilerin fen liselerine yerleşmelerine sebep oluyor. bunu bazıları başarı olarak görürken biz eğitimciler fen lisesi kavramının içinin boşaltılması olarak görüyoruz . 20 soruluk lgs matematik sınavında 12 net ile fen lisesine yerleşen (!) fen lisesi öğrencileri oluyor böylece...

    lütfen neresinden tutarsan tut elinde kalan eğitim sisteminde zurnanın zart dediği yeri partizan tavırla savunmayalım. çözüm sorunu ortaya koyup çare aramakta . sorunu görmezden gelmekte değil.
hesabın var mı? giriş yap