8 entry daha
  • hayvan gibi güzel dönem dizisi. kadro şampiyonlar ligi değil daha çok dream team tadında. ayrıca dream team temaya daha uygun.

    bu dizide american gangster'dan bildiğimiz frank lucas'ın patronu ve bir nevi manevi babası olan bumpy johnson'ın hayatı anlatılıyor. bu zamana kadar böyle bir dizi çekilmemiş olması garip zaten. malum dönem öyle çok malzeme barındırıyor ki politik doğruculuğun coştuğu şu dönemde el atmasalar şaşardım. mafya, harlem, zenciler, nation of islam, malcolm-x ve abd'nin dönem politikasıyla üzerinden ne yazarsan yaz başarısız olman imkansız. hele böyle baş rolde oskarlı aktör, taşaklı yan rol filan sıraladıktan sonra çek diziyi keyfine bak.

    o değil de çok saçma şekilde dizinin imdb sayfasında luis guzman'ın adı sanı yok. guzman'ın kendi sayfasında da bu dizide oynadığı yer almıyor. halbuki bir kaç dakikalık rolüyle breaking bad'den tanıdığımız gus fringe karakteriyle özdeşleşmiş giancarlo esposito'dan daha öne çıktı adam.

    vincent d'onofrio gibi kaşar aktörleri geçiyorum. malcolm-x rolüyle adı sanı pek bilinmeyen nigel thatch bile çok iyi iş çıkarmış. italyan mafya babasının kızı rolünde lucy fry da fena iş çıkarmıyor. rol aldığı yapımlardan tanıyoruz, iyi güzel hatun ama dizinin açık ara en güzel hatunu bumpy'nin karısı mayme rolündeki ilfenesh hadera. yemişim rol yeteneğini, hükümet gibi kadın.

    dizinin tek gözüme çarpan falsosu ise bumpy'nin usturası. ucuna balon balığı, ne bileyim komodo ejderi zehri sürüyor olsa gerek. yoksa şah damarına kesik attığı herkesin o saniye felç geçirerek ölmesi normal değil. ya da kral arada susturuculu tabancasıyla bir tane de kalbine sıkıyor zira usturayı yiyen elini gırtlağına dahi götüremeden küt diye düşüp ölüyor.
78 entry daha
hesabın var mı? giriş yap