• özellikle son 1 aydır gözlemlediğim ve dün yaptığım ankara-istanbul , istanbul-ankara seferlerinde iyice dikkatimi çekmiş olaydır.

    öncelikle şunu belirtmeliyim ki thy ile iç hat ankara-istanbul gidiş-geliş seferlerini son 4 yıldır ayda ortalama 4 kez kullanmaktayım. bu da yaklaşık 200 sefer eder. türk hava yolları tercihimin en büyük sebebi az rötar yapması, rahat koltukları ve sunduğu sıcak sandviç + içecek hizmeti.

    bu ay yaptığım 6 seferin 4'unde dar gövdeli uçağın orta sıraları olan 13-14-15'li numaralarda oturdum. bunların 3'unde ise sıcak sandviç ve içecek servisi bizim sıralarımıza gelemedi. alelacele sadece kapalı su verilip servis bitirildi. thy kullananlar bilir servise arkadan ve önden başlanır. bu nedenle orta sıralara en son sıra gelir.

    bu durumu gözlemlediğimde kabin memurlarının servis araçlarının başında tek kişi kaldıklarını (eskiden en az 1 servis arabasında 2 kişilerdi) bu nedenle de orta sıralara uçuş süresi içerisinde servisin yetişmediğini farkettim. internette zaten bazı haberler çıkmış ( sadece geniş gövdeli büyük uçaklar için) kabin memuru sayıları azaltılıyor vs diye.

    benim dışımda orta sıralarda oturup ve sık sık thy ile seyahat eden diğer kişilerde bu durumdan şikayetlerini homurdanarak belirttiler. buradan thy yetkililerine sesleniyorum, her türlü değişik organizasyona sponsor oluyorsunuz ( buna kesinlikle laf etmiyorum olun tabi ) ama 1 şartım var lütfen işinizi doğru yapmanızı sağlayacak kadar personel çalıştırın. thy olarak ankara-istanbul en önemli iç hat seferiniz ve burada ciddi saygınlık kaybına uğruyorsunuz. böyle devam ederse benim gibi sadık müşterilerinizi kaybetmeye başlayacaksınız.
82 entry daha
hesabın var mı? giriş yap