145594 entry daha
  • otoparkta başıboş duran market arabaları gibiyim. sabah bir yerlerin önünden geçerken gelen poğaça kokusu sarin gazı etkisi yapıyor. kafamın içinde uyduruk ve toplu alım yapılan kalitesiz yağların ambalajları canlanıyor.

    bir yaştan sonra her gün groundhog day. rutini çalımlamaya çalışıyorsun.insanların büyük çoğunluğuna ben bakmadığım zamanlarda brifing veriliyor. ensede boza pişirme sanatı, istiflemeye giriş, bok yüceltme ve sığ sularda transatlantikle seyretme.

    konserleri sıkıcı buluyorum. sadece sahne korkusu olanlar sahne alabiliyor. o katılamadığım toplantılardan birinde bir komutan ortaya çıkıp "sen, sen, sen arkadaki, sen uzun saçlı, sen al yanaklı şuraya ayrılın bakayım." diyor belki de. christian dior.

    her cetvel belli bir oranda kendini ölçüyor. yüzde yüz olmasa da, an be an. insanları birbirinden ayıran çizgiler en az belirgin olanları. ellerim dışında her yerim titriyor. çok methini duydum prometheus ama adam değilmişsin.

    rasyonel sayıları okulda öğretiyorlar, hayat da sana rasyonel ayıları... otostop çeksem sadece sirk durur.

    dükkanın önüne toz kalkmasın diye su fışkırtan adamların hepsini vurdular, gömdüler, üzerine kireç döktüler. her şakada bir altmetin aranıyor şimdi, her altmetinde de şaka.

    sabit telefonun ahizesini hep aldığım gibi koyuyorum ama o kablo her seferinde dolanmış oluyor. bir de insan üzgünse oturduğu koltuk daha çabuk eskiyor.

    ihtiyarların kendi kendilerine söylenmeleri dikkatimi çekiyor. radiohead'in rabbit in your headlights klibi vardı ya, dennis lavand. sonra aynısını doğuş da yapmıştı. *

    askere gitmeden önce apartmanımızdaki bir teyze gitmeden uğra dedi diye gitmiştim. evdeki televizyonun sesi sonuna kadar açıktı ve bana don atlet hediye etmişti. bana "kimse namusumdan şüphe etmesin ama cinsellik bir ihtiyaç tabi." demişti, nasıl kaçtığımı bir ben bilirim. *

    hani şu cadıların ve vudu büyücülerinin olduğu filmlerde kapının eşiğine bir şeyler dökerler ve çeşitli tılsımlar asarlar ya. bu saatten sonra insanlara müdahale ölçütüm bu.

    yanlış anlaşılmamanın tek yolu her şeyi yanlış söylemek.

    kimseye bir şeyler kanıtlayamazsınız ve memnun edemezsiniz. bir yerlerde huzurunuzu kaçırmak için pusuda bekliyor olacaklar. kapının arkasında, buzdolabında sebzelerin koyulduğu bölümde, giyinme kabinlerinde, turnikelerde, sağlık ocaklarında, süitlerde ya da çöp kamyonunun içinde. kavallı köyün farecisi. kına gecesi kınama cezası. sallayın piramitleri eğlendirsinleri bizi.
128135 entry daha
hesabın var mı? giriş yap