9 entry daha
  • yanılmıyorsam 80'li yılların sonunda açılan büfe. 88-89 olabilir...
    ilk sahibi murat abiydi. ilk büfe de 06 ankara denen kordonboyundaki kafeteryanın karşısındaydı. şu anki mekandan sarımsaklı tarafına doğru 100 metre aşağıda zeytinyağ fabrikasına doğru sırtını yaslamış, denize bakan bir büfe...

    o yıllar hülya avşar'ın hülya avşar olduğu yıllar. murat abi de şahane bir fikirle büfenin adını avşar büfe koyuyor. ve büfenin içini hülya avşar'ın posterleriyle donatıyor. becerikli, halden anlayan, öğrenci dostu ve eli lezzetli bir abimiz olarak hepimizi büfeye abone ediyor. bir süre sonra yavaş yavaş başka büfeler de açılınca belediye bunları şu anki tostçular sokağı denilen yere taşıyor. murat abinin avşar büfesi bu işin öncüsü olduğu için de en ön sıradaki denize bakan büfe, avşar büfeye tahsis ediliyor.

    ben 90'lı yılların başında ayrıldım ayvalık'tan. murat abi büfeyi bir zaman sonra devretti zaten. ama ben ayrılmadan önce mi sonra mı hatırlayamıyorum şu an.
    murat abi devrettikten sonra yediğim tost aynı tost değil maalesef. diğer büfelerde de yedim, hiçbiri aynı değil...

    fakat şunu söylemeliyim ki harbiden ticaret olmuş bu iş. daha evvelsi yaz 8 liraya yedik tostu. bir zaman öğrenci halimizle orta direk olmamıza rağmen satın almakta azcık zorlandığımız tost, şu halimizle bize pahalı geldi.
hesabın var mı? giriş yap