• ustalarla mi ugrasasin, komsularla mi ugrasasin, hanim o da olsun bu da olsun derken para hesabiylami ugrasasin. bitmez tukenmez bir sinir harbi sureci. cok mesakkatli coookk.
  • tahmin ettiginizden cok daha uzun surecegi tecrube ile sabitlenmistir.
  • yapacak hiç bir işiniz ve dışarı çıkmak için bir sebebiniz yoksa sabahtan akşama kadar her türlü alet sesiyle yaşamanız,odanızdan çıkmamanız,evde yabancılar olmasının verdiği rahatsızlıkla gidip yemek bile yiyememeniz demektir.zaten özünde asosyal olan şahsım için asosyallikte açılan yeni bir kapı olmuştur evde tadilat olması,5 metrekare odamda kimselerle konuşmadan hayatımı sürdürebilir miyim denemesi belki de yeni ufuklar demektir önümde.
  • artık bir tuvaletinizin,bir mutfağınızın ve bunlar arasındaki ulaşımı sağlayan bir koridorunuzun olmamasıdır.küçücük odanızdan dışarı adım atamamanızdır,her daim gürültüyle yaşamaktır,laptopunuz kapalı dururken bile bir şekilde içine girmeyi başaran toz topraktan dolayı her tuşa basışta parmakların daha da kirlenmesidir.çıl-dır-mak-tır.biri beni bu evden kurtarmazsa kendimi camdan atacağın günler yakındır.zaten küçücük bir evde tadilat yeryüzünde cehennemi yaşamaktır,bunu arzu eden herkes bir kerecik olsun bunu denemelidir.
  • giriş, gelişme ve sonuç bölümlerinden oluşur. şöyle ki:
    tadilat başlamadan önce, tadilat yapılacak yerleri boşaltıp, yapılmayacak yerleri toz vs. girmesin diye kapatmanız gerekmektedir. bu diğerlerine kıyasla daha kolay bir evre olmakla beraber yine de iki gün falan alır.
    tadilat başladıktan sonra, işi siz yapmıyor olsanız ve "amaaan adamların başında ne durucam işte odamda tv izleyeyim" modunda olsanız bile 2 dakikada bir ustaların size birşeyler sorması sonucunda akşama bayağı yorulmuş olursunuz. adamların başında durmak isteyen biriyseniz zaten geçmiş olsun. titiz biriyseniz size binlerce kez geçmiş olsun çünkü tadilatın orta yerinde bir yerlerde (banyo fayanslarının bitmesi ve mutfak fayansları ile dolaplarının başlaması arasında) kendinizi günde 3 kez banyo fayanslarını ovarak temizleme modunda bulabilirsiniz. o yüzden toza karşı tutumunuzu tekrar gözden geçirmenizde fayda var, çok kasılıyorsanız bir su tutun üstünden, ama şu kırma-delme işleri bitmeden detaylı temizlik olayına girmeyin.
    tadilat bitince asıl sizin işiniz başlıyor aslında. bütün o mutfak dolaplarından çıkan eşyaları kim yerlerine yerleştirecek? o toz almasın diye kapattığınız salona hiç toz girmediğini mi sanıyorsunuz? üzgünüm, şimdi o salonun ve hatta diğer odaların bütün dolaplarının boşaltılıp, içlerinin temizlenip, içlerindekilerin yıkanıp/silinip/çırpılıp geri konması gerekiyor. bunun yanısıra o yeni yaptırdığınız mutfak dolaplarının her yerinin deterjanlı suyla silinip, sonra durulanıp, bir de kurulanması gerekiyor. sonra mutfak balkonuna (tabiiki düzensizce) istiflenmiş, üzerleri 1 parmak toz olmuş bütün mutfak eşyalarınız yıkanıp yerleştirilecek ki sırf bu mutfak dolabı temizleme ve yerleştirme işleri iki tam gün (12şer saatten) sürüyor. o iki tam günün sonunda da her şey tam yerli yerine konmuş gibi de hissedemiyorsunuz, nitekim orada burada yıkanmış kavanozlar, açıkta duran baharatlar gibi yerleşmeyi bekleyen türlü çeşitli mutfak sakini bulunuyor. yani işin biraz süründüğü birkaç gün daha koyalım üzerine.
    neyse sonuç olarak, bu kadar yorgunluktan sonra yeni(lenmiş) evinizin tadını çıkarmanızı ve tadilat süresince veya sonucunda tam da istediğiniz gibi gitmemiş/olmamış şeylere de çok fazla kafanızı takmamanızı öneririm.
  • önce babanın yaptığı tamiratları izlemekten ibaret iken, sonraları kendi evini kurmaktır. yavaş yavaş evini şekillendirmek, güzelleştirmektir. duvara asılacak güzel bir resim için çivi çakmak bile insana sanki o resmi kendi yapmış gibi bir his verir. sonra izle izle dur ben yaptım diye... ohh... keşke hep evde otursaktır.
  • baba rolü oynamaktır.
  • aynı evde bir 10-12 sene yaşadıktan sonra kaçınılmaz olan şey. mis gibi tertemiz sapasağlam taşındığınız evin her tarafı sanki birden galeyana gelmiş gibi dökülmeye başlar. önce banyonun kapısı düşer, sonra musluk damlatmaya akabinda şakır şakır akıtmaya başlar, mutfak lavabosu alttan damlatır, odanın kapısı kapanmaz, dış kapının kilidi bozulur, arka odanın duvarı nem alıp yemyeşil olur, daha bir sürü ufak tefek şey olur ama bunların hepsi aynı anda olur, nasıl oluyorsa, size de "bunların hepsini nasıl halledecem" diye kara kara düşünmek kalır.
hesabın var mı? giriş yap