• kendisi hakkinda hicbir bilgisi olmayarak, (bkz: sifir) ek$i sozluk hakkinda yazdiklarindan, bir$eylerden gocundugunu, ya da iyi rating yapan canli yayin program setine firlayip "- mahmut ani ziplama yapiyom!" eyleminde oldugunu du$unmekten ba$ka $ansim olmayan yazar.
    dedigim gibi, kendisini tanimam, bilmem, nerede yazar, ne yazar, kac ya$indadir, necidir... hic, koskoca bir sifir.
    kendisi hakkindaki $u anda yazmakta bulundugum ba$lik 11/05/2005 tarihinde, kendisinin sozluk hakkindaki yazisindan sonra acilmi$, onu idrak ettim, $a$irdim.
    bu ne demektir?
    sozlukte hic kimse direk olarak feyza gazneli'ye bula$mami$tir.

    bu sozlukte benim de sik sik ba$ima gelir. birisi cikar (bu genellikle bir hanim kizimiz olur), der ki neden boyle yaziyorsun, neden benim gibi du$unmuyorsun falan falan.
    ben de onlara derim ki:

    yahu karde$im bu ne hirstir? beni tanimazsin, hadi bu onemli degil. ama yazdiklarim hayati mi degi$tiriyor, yazdiklarimla onbinlerle ifade edilen kitlelerin fikri mi degi$iyor, ben bi$eye $oyle deyince, oyle mi oluyor? "ek$i sozluk" denen platformu neden bu kadar gozunde buyutursun... o'nu gectim "beni" neden gozunde buyutursun... yazilarimi neden sallarsin, madem kil olursun neden okursun?

    i$te yukarida ozet gectigim kompozisyonu yazarim "gocunanlara". hemen hepsiyle de sonradan iyi anla$iriz ya, o da ayri, neyse...

    $imdi de bunu feyza hanim yapmi$. ek$i sozluk lumpen yuvasi olsa ne, abazan yuvasi olsa ne, cinsel problemleri olan ya$i geckin karinin kizin cirit attigi yer olsa ne?
    ne yapmi$lar?
    feyza gazneli ba$ligi 2000 senesinde acilmi$ da, 5 senedir altina kotu kotu yazilar mi yazmi$lar yuzlerce? sen de birikip birikip sonra patlami$sin. oyle olsa anlardim.
    geriye tek ihtimal kaliyor ve o geliyor aklima.
    binlerce ki$iyi kar$ima alsam da, hani benim hisse senedi yuruyup yuruyup tavan yapmasa bile, i$lem hacmi yapsa kaygisi midir bu?
    boyle bir karakter yapisindan yola cikip pek cok eglenceli ve civili mizansen cizilebilir. spor klubu yoneticileri tarzi populizm yapilabilir.
    ama yapmamak lazim, di mi mahmut?
    efendi efendi, sakin sakin...
  • sonunda tek care olarak sozlukte ilgi cekme tekniklerine bas vurup adini duyurmayi denemeye kalkisan hirs yapmis bayan.
  • zibidi, başıbozuk, boşboğaz ve abazan olduğum gerçeğini bir tokat gibi suratıma çarpan yazıyı yazmış kişi. tanımadığı insanlar hakkında yazmasının bana verdiği cesaretle kendisi hakkında şunları söyleyebilirim.
    -vakti bol bir kaç kişi dava açsa sözlüğe kin kustuğu yazısını kuzu kuzu geri alabilecek bir insandır.
    -şu anki agresif hali ezikliktendir. popüler ve bol tirajlı bir yayın organında yazı yazmaya başladığı gün düzelecek, "hafta sonu şuradaydım" yazıları yazmaya başlayacaktır.
    -her oluşumda bir bütünlük ve ortak kimlik arayan, değişik fikirlerdeki insanların aynı ortamda bulunarak kendi fikirlerini özgürce dile getirmelerini hoş karşılamayan anti-demokrat bir insandır. tartışmadan anladığı hakaret etmektir.
    -ilgi çekmeyi sevmektedir ve bunu başarmıştır.
  • türk basınında ekşi sözlükle ilgili bugüne kadar yazılmış hiç bir eleştiriyi hoşgörüsünü dolaba kapatıp okumamış, hepsini anlamaya çalışmış olan ben kızdım bu kadına.

    düşünün ki birisi tamamını okumadığı bir kitabın eleştirisini yapıyor.
    düşünün ki birisi bir avuc sandığı insanları koymuş bir çuvala aklınca genelliyor.
    düşünün ki birisi bu denli rahatca, umarsızca, terbiyesizce yorumluyor.

    düşünün ki bir edebiyat dergisi alıyor, bu yorumu yayınlıyor.

    bizler burada aklımızdan geçenleri klayvelerimiz vasıtasıyla dizerken harcadığımız emeğin, ticari, sanatsal, bilimsel becerileri olduğunu iddia etmedik, dogru bilgiler de verdik, kendi yalanlarımızla dalga da gectik. bir yargılama yazısı sürecinde bu kadar çok ağır kelimeyi bir arada kullanabilecek birisi ise, kendi tanımları doğrultusunda neden bizden biri değil?
  • hakkında yazılan bunca yazıdan sonra, olur da daha geniş bir fikir sahibi olmak isterse sözlük hakkında diye, yardımcı olmak istediğim. anasını sik kızı al başlığının yanında, sözlük tanrısı ssg yi sağınıza alacaksınız, şöyle başlıklar da var:

    · edebiyat
    · sanat
    · egitim
    · ask
    · insanlik - insan
    · hayat

    daha gider bu tabi, bi de şu var: basinda sourtimes.
  • herkes bir gun 15 dakikaligina meshur olacaktir tamam ama,
    herkes de komik olmaz ki bu sure boyunca..

    (bkz: #7523418)
  • cinsel açlık içindeki genç erkekler hakkındaki bilgisini sözlük erkekleri ile bağdaştıran kişi.
  • sozluk hakkindaki yuzeysel bilgisi ile yazi yazan, sozluk ortamini kendi gormek istedigi gibi anlatan sahsiyettir. kendisi hakkinda hicbir fikrimiz olmadigi icin (bu da bizim ayibimiz olsun) onunla ayni hataya dusup onu kendi kafamizdaki kaliplarin kurbani (o nun sozluge yaptigi gibi) etmemek gerekir. getirdigi elestirinin haksiz, yersiz, yetersiz olduguna sartlanmak yerine bunlari soylemesine neden olan durumu sogulamak gerekir. ancak gerceklik sudur ki, isteyen sozlugu istedigi tarafa ceker. belirli bir gorus ya da durum hakkinda uc bes yaziyi alip ornek gostererek hic bilmeyen adama rahatlikla kotuleyebilir, istediginiz yuzunu sunabilirsiniz. oysa gercek olan sozlukte cok genis bir yelpazede cok cesitli kisiliklerin yer aldigidir ve bu kimselerde cok cesitli dusunceleri temsil etmektedirler. elbetteki asosyal de olacaktir, cinsel aclik icinde olan da olacaktir, sosyalist goruslusu de olacaktir, millliyetcisi de hatta bunlarin karmasi da (sosyalist milliyetci de nasil bir karmaysa artik) olacaktir. simdi bunlardan bir numune alip, -aha bu sozluk bundandir- demek bu sahsiyet icin kendi adina cok celiskili bir durumdur. madem kendisi yazar ve aydin (gecinen) bir kimsedir, arastirmadan yorum yaparak sozlugu degil kendini kucultur. peki sozluge nese katmamis midir? katmistir tabiki.
hesabın var mı? giriş yap