• bu bok atma furyası ne zaman bitecek acaba.
  • eğer menüsünde yazıyorsa bir döner ve bir iskendere 70 tl istemek hakkıdır. 7000 tl bile isteyebilir . nedir bunun üst sınırı? beğenmezsen gitmezsin bu bir noktası işin. diğer noktası ise siparis edilmeyen şeyi hesaba ekleyip geri iade etseydin demek saçmalık. bu açıdan müşteri haklıdır.
  • (bkz: eksi sözlük lafı asla geçmedi)

    olm adam inanmış lan. bunun gibi naif insanlara yapmayın şöyle şeyler vallahi üzülüyorum.

    debe editi: başlık sahibi #50664061 numaralı entry'ye cevap olarak "ekşi sözlük lafı asla geçmedi, üstelik üç kişiydik bu rezaletin üstüne işletme sahibi kalkmış bana burda iftira atıyor" gibisinden bir şeyler yazmıştı, ciddiye almıştı yani. o entry gidince bu da böyle saçma sapan bişey oldu :(

    neyse ben debeye girince hesabıma yatan paraya bakarım size niye açıklıyosam.
  • hala anlamamis andavallara ozel olarak sikayet edilen sey müşterinin istemediği ikram gibi sunulan seyden alinan ucret ve saygısızlık.
  • aramizda senaristleri gostermis olan olay.
  • mutfak çalışanı olarak uzaktan izlediğim olay.

    zaten bu şahısların böyle bir şey yapacaklarını sezmiştim. döner ve iskender siparişlerini 5 dakika içerisinde hazırladık ve masalarına gönderdik. lakin üzerine kaynar yağ döktüğümüz iskendere soğuk dediler ve geri gönderdiler. hemen yenisini yaptık tekrar gönderdik bu sefer yoğurt kaymaklı, "kaymaksız yoğurt yok mu yeaa?" dediler tekrar gönderdiler. yine geri gönderdiklerinde biraz sinirlendim ama müşteri haklıdır dedim ve kendi ellerimle siparişi hazırlayıp tekrar gönderdim. zoraki memnun kaldılar. yemek faslı bittikten sonra çay ikramlarını hazırladık gönderdik bu sefer çaya bahane buldular neymiş efendim zift gibiymiş 2 günlük çaymış. tamam o zaman size türk kahvesi ikram edelim dedik yaptık gönderdik. bu seferde köpüğü olmadığını söyleyip geri göndermişler. anlayacağınız para ödememek için kırk takla attılar. bahaneleri de 10 liralık kuver ücreti oldu. ayıp ayıp insanlık ölmüş.
  • kuver denilen meseleyi bende ilk olarak ibb nin tesislerinde öğrendim. hukuki açıdan bakılırsa kuver adı altında yansıtılacak ücretin menüde açık ve net biçimde yer alması gerekir. benim tavsiyem on lira ne olacak demeden tüketici hakem heyetine şikayetinizi iletmeniz yönünde
  • vale olarak tartışmaya dahil olduğum olaydır. hem 10 lira için arıza çıkardılar, hem de bahşiş vermediler. insanlık ölmüş.
hesabın var mı? giriş yap