• 35 yıldır mutlu ve saygı dolu bir evlilik sürdüren çifte bu güzel ilişkilerinin yapıtaşını sorduğunuzda aldığınız sade ve özlü yanıttır: "give and take".
  • adam grant'ın insanların iş dünyasında, genel hayatımıza genellenebilecek şekilde, kullandığı stratejiler üzerine yazdığı kitap.

    insanların, hayatta ilişkilerini güderken üç tip strateji izlediğini belirtiyor. giver, taker, matcher. veren, alan, eşitleyen. iş dünyasında ve rekabetin yoğun olduğu ortamlarda hepimizin genel kanısı olan, bireycilik esastır, anlayışının genel geçerliğinin doğru olup olmadığını inceliyor. giver, yani verenlerin özellikle incelendiği kitapta, sanılanın doğru olduğunu giver'ların en düşük kısıma gömüldüğünü belirtiyor. fakat verenlerin aynı zamanda en üstteki %1'lik başarı dilimini de oluşturduğunu gösteriyor. başarı skalasının en altında ve üstünde bulunan aynı tip insanların izlediği stratejiler arasındaki farkları gözden geçiriyor. en üstteki ve en alt kesimde bulunup vermeyi tercih eden insanların stratejileri arasındaki farkları anlatıyor. özetle, üstte bulunan ve altta bulunan verenlerin arasındaki en büyük fark 'kendi çıkarlarına olan önem'dir. üstte bulunanlar kendi çıkarlarını da çok fazla önemseyen insanlardır. altta gömülenler ise kendi çıkarlarını geri planda tutuyor. ve sömürülerek geri plana itiliyor. kitapta bu iki alt küme hakkında ek bilgilere fazlasıyla yer verilmiş.

    kitap türkçeye vermek ve almak şeklinde çevrilmiştir. iyi bir okumadır.
  • adam grant'in bir kitabı. malcolm gladwell esintileri görülür. son yıllardaki okumak değil okuduğunu hayata uygulamak önemlidir akımı için biçilmiş kaftandır bu kitap. ufuk açar.
  • ing. 1- hazırcevap sözlerle karşılıklı konuşma
    2- değiş tokuş etmek
  • https://youtu.be/-cxwibwbi_o bağlantısından dinlenebilen ve klibi de izlenebilen yepyeni bir james labrie balladı.
hesabın var mı? giriş yap