• ... makyaj yapmak zorunda olmamak.

    edit büdüt: bu başlık da mı başa kalmış bre! aman pek güzel, pek avantajlı.
  • kendi gorunusunden baska seylere kafa yormaya vakit bulmak
  • güzelliğin fani olmasını farkettiğiniz andan itibaren dezavantajlar haline dönüştüklerini farkettiğiniz avantajlar bütünü.
    ayrıca bir de şu var ki; güzellik sayesinde elde edilenler, ne kadar elde edilmişlerdir bilinmez.
  • guzel olmanin avantajlari coktur. gecici olmalari konusunda istedikleri kadar polemik yapsin guzel olmayanlar, guzellik var oldugu surece avantajlari pek hostur. yardima ihtiyaciniz oldugunda insanlarin size yardim etmeye daha megilli olmalarindan tutun da, bazi seyleri bedavaya elde etmeye kadar... akilli guzeller guzel olmanin avantajlarini kendilerinden odun vermeden kullanmayi bilirler.

    ek olaraktan (bkz: zenginin mali zugurdun cenesini yorar)
  • zengin biriyle birlikte olma ya da evlenme potansiyeli
    sesi güzel olmasa bile assolistliğe varabilen bir sanatçılık kariyeri
    mankenlikten para vurabilmek
  • aptallık...
    zira yaşamı kolaylaştıran bir avantajdır o...
  • apartmandan çıkılır. önemli bir iş için oldukça uzak bir yere araba ile gidilecektir.. fakat çıkınca görülür ki, arabanın tam arkasına birisi arabasını rahatça parkedip gitmiştir, çıkabilmenin imkanı yok. önce kornaya asılınır, kimse tınlamaz. ardından apartmana dönülerek komşulara sorulur bu araba kimin diye, kimse bilmemektedir. gerginlik yükselir, çizsem mi, boya mı atsam gibi haince düşüncelerden sonra medeniyeti elden bırakmadan tepki göstermek üzere eve dönüp kağıt kalem alınır.. başlanır yazmaya; "sizin gibi şehir yaşamından bihaber insanlar adına utanıyorum, ne kadar büyük terbiyesizlik, sizin yüzünüzden saatlerce yol gitmek bir yana işime de geç kalıcam" gibi devam ederken gene sinir basar ve sonuna hayvanlı falan sert bir kaç cümle daha döşenir, tam sileceğe sıkıştırırken apartmanın altındaki kuaförden çıkan, afedersiniz, taşşş gibi bir bayan "aaa çok özür dilerimmm, arabanızın önünü kapattım, çok üzgünüm, umarım çok büyük sorun olmamıştırr :))))) :))))" der ve ben: "öhöm yok efendim ben de yeni geldim zaten yoksa da yürürdüm, hiç önemi yok, iyi akşamlar" diyerekten usulca kağıdı buruştururum, az önceki sinirim pof diye havaya karışmıştır bile.. işte efendim güzel olmanın avantajları. erkek olsa kavga çıkartacağım kesindir..

    edit: sevgili sözlük, bu etik moral takıntına hasta oluyorum senin.. insan doğasını inkar pahasına ayıplayın bu yazıyı tabi.. aslında "güzelliğin beş para etmez insanda terbiye olmadıkça" demeli, kağıdı eline tutuşturmalı, cık cık cık yapmalıydım. dersimi aldım. bundan böyle güzel kadınlara tolerans yok. insan her gün yeni bir şey öğreniyor.
  • ünlü, milletin dibini düşürecek kadar güzel ama hala estetik yaptırmaya devam eden bunca kişi olduğuna göre estetik masrafları bu avantajlar arasında yeralmamaktadır.
hesabın var mı? giriş yap