• (bkz: derin sol)
  • hakkı öznur, siyasete 80 öncesinde ülkü ocakları'nda başlamış, 12 eylül'den sonra sırasıyla, muhafazakar parti ve bunun devamı olan milliyetçi çalışma partisi'nde siyaset yapmıştır. 1992'de muhsin yazıcıoğlu ile birlikte hareketten kopup büyük birlik partisi'ne geçti. halen burada sanırım genel başkan yardımcısı olarak siyasete devam etmektedir. kendi davasının çilesini çekmiştir.

    hakkı öznur'un gerek ülkücü camiada, gerek ülkücülükle ilgilenen siyaset bilimi ve gazetecilik camiasında tanınmasını sağlayan, 6 ciltlik dev ülkücü hareket ansiklopedisi olmuştur. öznur, her ne kadar içeriden yazmış ve haliyle objektif olmayan bu eseri sayesinde kendi içinde ülkücü hareket'in hafızasını tazelemekle birlikte, tanıl bora, kemal can gibi milliyetçi-ülkücü hareketlerin tarihiyle ilgilenen yazarlar için de derli toplu bir kaynak meydana getirmiştir. ülküca hareketin türk siyasal hayatındaki yerini tarif etmiştir. ideoloji içi tartışmaları, hareketin fikrî, siyasî ve edebî kaynaklarını kayda almış, teşkilatın ve teşkilatlanmanın tarihini, partilerin ve milliyetçi kuruluşların yapısını, hareketin evrimini gayet titiz ve kapsamlı bir çalışmayla derlemiştir.

    ancak hakkı öznur, derin sol kitabında ise türkiye'de solun, devletle olan bağlantısını ve solculuğun bir derin devlet komplosu olduğunu yazmaya çalışmıştır. elbette türkiye'de solun, ajanlık müessesesiyle, devletin manipülasyonuyla teması olmuştur. elbette diğer tüm kitle hareketleri gibi solun yani türkiye'deki solun bazı uzantıları devletin operasyonel palanlarına malzeme olmuştur ancak bu genel anlamda bütün solun zihniyet olarak devletin yedeğinde siyaset yaptığını göstermez.

    çünkü tâ en başta sol varlık gereği olarak sömürücü sınıfın baskı aygıtı olan devleti yok etmeye yönelik bir tutum içindedir. ancak ülkücü hareket, milliyetçi düşünce ve genel olarak sağcılık kendi varlıklarını tam da bu noktada devletin bekaası için tanımlar.

    yani devletle bu kadar içli dışlı, hatta varlık sebebi devlet olan bir hareketin mensubu olarak hakkı öznur'un bu konuda söylediklerinin anlamsız, anlamsız olmasa bile isabetsiz olduğunu düşünüyorum. ve soruyorum. madem sol, devletin rezervinde siyaset veya tedhiş üretti; ya da ters açıdan bakınca devlet solu kendine partner seçip meşruiyetini sağlama aldı, bu halde ülkücü hareket neden ilk günden bugüne kadar devletin kollarında ve devlet için siyaset yapmaktan imtina etmiyor?
  • çok fantastik bir adam.
  • büyük birlik partisinin yeni başkanı.
  • incisözlük'te bir çok kişinin kalbini kazanmıştır.zira boş konuşan kim varsa affetmiyorlar altına yapıştırıyorlar swfyi: http://inciswf.com/1298717011.swf
  • nam-ı diğer bilirkişi reyiz
  • sen bilir kişi misin? sen uzman mısın? sen kimsin lan? sözlerinin sahibi :) izleyin
  • merhum alparslan türkeş ile muhsin yazıcıoğlu'nun çalışma arkadaşı, emektar, içi dolu bir ülkücü ve alperen yazar, fikir ve siyaset adamı.

    özgeçmişi:

    ***

    ankara’nın altındağ ilçesinde doğdu. genç yaşta ülkü ocakları’na girdi, siyasi hayatına, aktif olarak 1970’li yılların sonlarında, ülkü ocakları’nda başladı. 1983 yılında kurulan muhafazakar parti (mp)’de yer aldı, muhafazakar parti, 1985’te milliyetçi çalışma partisi (mcp)’ne dönüştükten sonra, merhum alparslan türkeş ile birlikte anadolu’yu karış karış gezerek, düzenlenen toplantı ve etkinliklere katıldı. 1983-1992 yılları arasında mp-mcp’de siyaset yaptı.

    29 ocak 1993’te muhsin yazıcıoğlu’nun liderliğinde kurulan büyük birlik partisi’nde siyasete devam etti, genel idare kurulu (gik) üyeliği ve üç donem merkez karar yürütme kurulu (mkyk) üyeliği görevlerini yaptı. 30 nisan 2006’da yapılan, büyük birlik partisi 6. olağan kurultayı’ndan sonra bbp eğitim işleri ve ar-ge’den sorumlu genel başkan yardımcılığı görevine seçildi. 29 mayıs 2006’da fikri ve kültürel çalışmaların yapıldığı birlik akademisi’ni kurdu, ülke ve dünya meseleleriyle ilgili birçok panel düzenledi. panellere ülkemizin tanınmış ve alanlarında uzman olan akademisyenler, gazeteciler, yazarlar ve siyasiler katıldı.

    19 ağustos 2007 tarihinde yapılan 3. olağanüstü büyük kurultay’dan 12 haziran 2011 genel seçimleri’ne kadar genel başkan yardımcılığı görevini sürdürdü. 2011 yılında kısa bir sure bbp genel başkanlığı’nı yürüttü.

    3 temmuz 2011 tarihinde yapılan, bbp 5. olağanüstü büyük kurultayı’nda yik (yüksek istişare kurulu) üyesi seçildi. halen bu görevini sürdürmektedir. 1985 yılından itibaren ülkücü hareket’in yayın organları olan yeni düşünce, bizim ocak, bizim dergâh, nizam-ı âlem, türk yurdu, yeni hafta, alperen, muhalif, gelecek, birliğe çağrı, gökkubbe, gül haber, yerli düşünce, alperen ocakları gibi dergi ve gazetelerde inceleme-araştırma yazıları ve makaleler yazdı. 1994-1999 yılları arasında gündüz gazetesinde çok sayıda makale, inceleme ve araştırma yazıları yazdı.

    26 yıldır anadolu’nun dört bir yanında ülke ve dünya meseleleriyle ilgili konferanslar vermektedir. evli ve bir çocuk babasıdır.

    http://www.timas.com.tr/yazarlar/hakkı-oznur.aspx

    ***
  • cahşların savaşı kitabıyla kürt halkının ortadoğu coğrafyasında tarih içindeki dizilimine eğilmiştir.
  • (bkz: sen bilirkişi misin sen uzman mısın sen kimsin lan)

    muhsin yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği helikopter kazasına ilişkin açıklamalarından dolayı ulaştırma eski bakanı binali yıldırım'a sert bir atar yapmıştır zamanında.

    "bakan 'kazadan kaza çıkartmayın' diyor. sen bilirkişi misin? sen uzman mısın? sen kimsin lan?" diye çıkışmıştı.

    https://www.youtube.com/watch?v=ae0qp-q3l88
hesabın var mı? giriş yap