• aşağıda sayılan dilek ve isteklerin en az bir, tercihan hepsini yerine getirebilen kişidir.

    ideal eş:

    insanlara beni eşim diye tanıştırabilmeli ve bunu da yapmayı istemeli
  • ideal eşin bakışları içten ve samimi olmalı, bakışları içime işlemeli. o bakışlardan ne kastettiğini anlayabilmeliyim. çayın altını söndür'ün özel bakışı olmalı. öyle bakınca bilmeliyim, çayın altını söndürebilmeliyim.
  • ayıdan beni korumayı bilmeli. yeri geldiğinde kollarını açıp yüksek sesle bağırarak dikkati üstüne çekip beni korumayı bilmeli.
  • düşlerimde büyümeli. onu düşledikçe içimde bir serin rüzgar esmeli, onu düşünmediğimde o rüzgar hemen kesilmeli ki o ideal eş'in rüzgarıymıştan emin olabileyim. ideal eş insanın içindeki karları eritmeli, yeri geldiğinde içimize serin sular serperek kar oluşumunda önayak olabilmeli. herşeyden önce doğanın dengesine, döngüsüne saygılı olmalı.
  • kendine bakabilmeli. baktırmayı da bilmeli. bakımlı olamadığında kendisine baktırmamayı da başarabilmeli. ninja gibi gizlenmeli ideal eş. bakımlı olana kadar bir köşede nefesini tutarak bekleyebilecek kadar da iyi niyetli olmalı. yıldız atabilmeli.
  • beni dinlemeli. dinlettirmeyi de bilmeli beni kendisine. anlattığım şeyleri ilginç kılmalı iyi bir aşık. lost dizisinden bahsetsem bile buna ilginç açılar getirebilmeli, felsefi melsefi ayrımlarından bahsederek anlattığım konuya bir şeyler katabilmemeli. mal gibi oturup beni dinlememeli yani. katılım yapmalı.
  • çocuklarımız olursa hepsine hem ilk hem de soyismiyle hitap etmeli. hitap ederken gözlerinin içine bakmalı ve gözlerini asla kırpmamalı. çünkü bilmeli ki gözlerinizi kırparsanız çocuklar güçsüz olduğumuzu anlarlar, bilirler. çocuklar onlardan korktuğumuzu bilmemeli. bunu bilmemeleri gerektiğini bilmeli ideal eş.
  • ideal eş, topluluk içinde özellikle ben yokken arkamdan olumlu konuşmalı. ama çok da belli etmemeli. kocası eğitmiş, takır takır konuşuyor dememeli sadık bir aşık. sanki o an içinden gelmiş gibi, hatta tercihan içinden gelerek, 'dün gece de diğer geceler gibi harikaydı' diyebilmeli. bunu derken sol memesinden süt gelmeli ki ikna olsun herkes. bilsinler.
  • arasıra da konuşmalı ideal eş. kendisinden, geçmişinden, hayallerinden bahsetmeli. ve hepsinin bir yerinde ben olmalıyım. bir anısını anlattı. ben yoksam bile varmışım gibi anlatmalı. otis sen de o sırada belki beni hayal ediyordun gibi de ekleyebilir, ya da doğrudan sen de o sırada salata yapıyordun gibi dümdüz bir yalan söyleyebilir. yeter ki benim olmadığım bir tarihten özlemle ve övgüyle bahsetmesin. bahsederse de sonunda manyak gibi gülerek, başını ellerinin arasına alıp ileri geri oynayarak ağlasın, hönkürdesin ki hah bensiz olmuyormuş değil mi diyebileyim.
  • anneme ve babama saygıda kusur etmemeli. onlara sadece siz diye hitap etmemeli, gözlerinin içine sürekli gözlerini kırpıştırarak bakmalı ki onlardan korktuğunu bilsinler. yoksa annem ve babam vahşileşebiliyor. kanları kaynıyor. annemi babamı böyle kabul etmeyi bilmeli, kulaklarının arkasından okşayarak sakinleştirebilmeli. çişe çıkarmalı. benim annem olduğu kadar onun da annesi. o da baksın.
hesabın var mı? giriş yap