• istanbul ticaret borsası başkanı ç. ali kopuz böyle buyurmuş. bir de kızmış trafik kazalarına neden bu kadar tepki gösterilmiyor diye. ne pissiniz be.

    tekrar tekrar okuyorum çıldırıyorum. siz şimdi bunlar kaza falan değil, sorumsuzluk, ihmal derseniz vatan haini oluyorsunuz. neden? çünkü borsayı sabote ediyorsunuz. borsanın bir kaç puan düşmesi çıkması insan hayatından çok daha önemli çünkü. lan hadi tamam umrunuzda değil insanlar ölmüş yaşamış. lan açık açık nasıl söylüyorsunuz bunu?

    haberin detayları burada. sinirlenmeden sakin kalıp okuyabilecekler bir göz atsın. http://www.radikal.com.tr/…iyeye_saldiridir-1213654

    edit.
  • bir safsata. bu ülke sınırları içinde yaşayan her bireye düşünmeyi tekrardan* öğretmemiz gerek.
  • adı çamur olan birinin beyanıdır
  • adam isminin hakkını sonuna kadar vermiş. ben bu kadar güzel çamura yatan görmedim.
  • gayet doğru bir söylem. niye iş yerinde ölüyorsunuz kardeşim. trafikte ölün. borsayı düşürüp, hökümetimizi yıpratmayın boş yere. gel de kindar olma amk yerinde.
  • bütün sevdiklerinin iş kazasında ölmesini dilediğim bir yandaş beyanatı.

    https://twitter.com/kopuzc
  • iyimser olmaya çalışalım. gerçekten trafik kazalarında ölüm oranı yüksek olan bir ülkeyiz. buda gündemde kalması gereken bir konu.

    gerçekçi olalım. sayın çamurun trafik kazalarının önlenmesi ile ilgili bir önerisi ya da fikride yok. sokaklara niye dökülmüyor insanlar diye serzeniş yapıyor.

    ayrıca bir birinden sonra gelecek bir hüküm yok ki.

    hükümetsin, hakim konudasın. süreci iyileştir.
  • zihniyeti, milliyeti, derdi tasası para olan birinin ifade ettiği saçmalıktır.
  • önlenebilecek iş kazalarının aslında iş kazası değil ihmal olduğunu anlayamayan bir güruhun düşüncesidir ve bunu ifade etmiştir. bu güruhtaki insanlarla bu konuyu tartışırsanız aynı böyle yanıt alırsınız. onlara göre bu, kaderdir ve kaderin önüne geçmeye çalışmak allah'a şirk koşmaktır.

    ola ki başımızdaki kişinin uçağı düşse ve ölse, buna asla kader demezler, sorumlu bulmak için uçağın zeminindeki halının kumaşına, son içtiği suya kadar incelerler.

    en basitinden sorumlu bir mühendisin "sorumluluğu gereği" olabilecek aksaklıkları kontrol etmesi, eğer sorun varsa tedbir alınmasını sağlaması gerekir. bunu yapmadığı ve bu sebepten bir kişi öldüğü zaman bu kader değildir, bunu eleştirmek de allah'a karşı çıkmak değildir. sonuçta elektrik mühendisliği formasyonu gerektiren bir iş için teknisyen, kimya mühendisinin yapması gereken bir iş için kimya teknik lisesi mezunu arayan işyerleri olmasına şaşırmamak gerekiyor. bu ülkede mühendislik sadece kız istemeye giderken kullanılan bir formasyon çoğu kişi ve kuruma göre.
  • ülkeye kopuk ali'nin baktığı yerden baktığımızda hak verilebilecek bir beyan bu.

    akp'nin yeni türkiyesi işçiler için, emek sarf edenler için tasarlanmış bir ülke değil. bir taraftan ortadoğu kültürünü desteklerken, bir yandan biraz çin biraz taylandvari bir ekonomi modeline yaklaşmak için kültürel altyapı oluşturmaya çalışmaları da boşuna değil. yeni türkiye sermayeye kayıtsız şartsız biat etmeyi gerektiren bir model üzerinden yükseliyor. bu noktada kişilerin kazanılmış haklarından ister gönüllülükle, ister zorlamayla vaz geçmeleri ve dinsel motivasyonlar ile ahlaki "moral high grounds"ı elinde tutan akp'nin yeni feodal-neo liberal sömürü devletine adeta dinsel bir ritüel keskinliğinde itaat etmesi gerekiyor.

    akp bunu yaparken, kendi oluşturduğu yeni burjuva sınıfına istedikleri ahlaki kuralsızlık ve hareket rahatlığı talebini karşılayacağının sözünü verirken, tek yapılması gerekenin, proleterya üzerindeki hakimiyeti zayıflatmayacak ölçüde bir gizlilik olduğunun da altını sıklıkla çiziyor. bu nedenle sermaye yönünden bir çekincesi yok.

    haliyle geriye kalan tek zararlı unsur, üretim için gerekli emeği oluturan insan topluluğu. libreal politikaların, son derece feodal versiyonlara evrimleştiği bu alan üzerindeki çok yönlü saldırı da bu yüzden şaşırtıcı değil.

    kimi zaman ahlaki normlar üzerinden, kimi zaman milliyetçi damarları kaşıyarak, kimi zaman zaten sömürü için tasarlanmış bir dinin kuralları üzerinden talep edilen koruma refleksi tam da bu yüzden. tehlikenin nereden geldiğini biliyor ve ellerinden gelen her yöntem ile önlem almaya çalışıyorlar. ki suni dengenin bu kadar kırılgan olduğu daha 1 yıl önce ispatlanmışken, aksi takdirde bir davranış elbette topyekün çöküşe götürecektir akp diktatörlüğünü.

    eh bu noktada bize de korkularını büyütmek kalıyor. evet kopuk ali, senin yeni türkiye'ne saldırıyoruz. zira senin yeni türkiyenin bize düşman olduğunu biliyoruz ve senin yeni türkiyeni başına yıkana kadar elbette durmayacağız
hesabın var mı? giriş yap