• gündem değişsin diye yapmadıkları kalmayacak
  • (bkz: hoşt)
  • yakın zamanda geberip gidecekler, hala ülkenin geleceği ile ilgili çıkıp konuşuyorlar ya.
    şurada 3-5 senen kalmış , belki de daha az. ülkenin gelecek 50-100 yılı ile ilgili kararları sen alamazsın ya. almamalısın.
    bak oğuzhan vardı bitane, o da çıkıp biseyler yapacaktı.
    küt gitti.
    sen de gidecen.
    az rahat bırakın ya, az gidin torun sevin ya.
    nedir bu dinazorlardan çektiğimiz ben anlamadım artık.
  • bu zatın kim olduğunu iyi öğrenmek lâzım.
    kendisi fesli mısıra rahmet okutur:

    --- spoiler ---

    laikliğin anayasa'da yer almaması gerektiğini söyleyerek şeriat özlemini dile getiren tbmm başkanı ismail kahraman'ın skandal ifadeleri, 31 mart olayları'ndan sonra türkiye'deki en büyük gerici ayaklanma olan "kanlı pazar"ın tetikçisi olan mttb'nin kontrgerilla yapılanması olan "40’lar komitesi"nde yer aldığını hatırlattı.

    --- spoiler ---

    https://haber.sol.org.tr/…-tbmm-baskanligina-153885

    geçmişi böyle olan bir zatın meclis başkanlığı yapması tam da akepe’ye yaraşır. bir de rizeli tabii.

    edit: açıklama yaptığı gazete de suudi arabistan’a ait. şaşırdık mı tabii ki hayır.
  • anayasaya en az üç yabancı kuralı getirilsin, nevresim saha maçlarında üç yabancıyla sahaya çıkmak serbest bırakılsın, yerli eş alımlarında bonservis kaldırılsın, üzerine para alınsın, maçlardaki performansı altı ay boyunca değerlendirilerek yedeğe alınmadan iade edilebilsin, dört oyuncunun üzerine maç başı kiralama yoluyla oyuncu temini yapılabilsin.
  • anayasa, sıradan bir yasa değildir. kurucu metindir. temel belgedir. ideolojiktir. devletin kuruluş felsefesini, stratejik yönelimini içerir” şeklindeki tezi doğruluyor.

    siyasal islamcıların, yanlarına etnik ayrılıkçıları, numaracı cumhuriyetçileri, liberalleri, liberal solu da (ne demekse) alarak savunageldikleri “anayasa ideolojisiz olsun. teknik bir metin olsun” şeklindeki tezi, usulden ve esastan çürütüyor. ideolojisiz anayasa istemenin, yumurtasız omlet yapmaya kalkışmaktan farksız olduğunu kanıtlıyor.

    dahası var. her devletin anayasası, o devletin, o milletin, tarihsel, siyasal, ideolojik, toplumsal, iktisadi, kültürel, hukuksal, örgütsel birikimini, deneyimini yansıtır.

    hedeflerini, önceliklerini, yönelimlerini, beklentilerini içerir. o nedenle bu metne anayasa denir, toplum sözleşmesi olarak da anılır ve silahla korunur.

    çünkü devlet demek, hukuk demektir. hukuk da ideolojilerden, sınıfsal çelişkilerden bağımsız değildir. hukuku uygulamak için de egemenlik, otorite ve müeyyide şarttır."

    dipnot;

    (bkz: cumhuriyeti ve laikliği hedef alan ifadeler)

    (bkz: 7 eylül 1967 imran öktem adalet yılı konuşması)
  • sen mi ya da dedelerin mi savaşıp kurdunuz bu ülkeyi de, anayasasında değişmez madde olup olmayacağına sen karar veriyorsun.

    tek derdiniz şu;

    laiklik kalksın da anayasayı adeta tanrısal bir güç olarak yutturup, göklerden gelen bir karar vardır mottosuyla, seçilmişler ayağına yatıp, dünyada tanrı krallar gibi yaşamak.

    yemezler gülüm.

    bu millet 600 sene bir ailenin önünde eğildi, bir kez daha bir başkasının ya da başkalarının aileleri önünde eğilmeyecek. o sonsuz gücü alamayacaksınız. hele bu kadar düşmüş oylarınızla asla.

    tanım: cumhuriyetin gücünü kullanıp, cumhuriyeti ortadan kaldırmak isteyenlerin, ortak fikrini beyan eden kişinin söylediği sözler silsilesi.
  • güncel olmayan 26 nisan 2016 tarihli bir haberimsi.

    haber değil haberimsi çünkü kaynak sol haber.
  • köktengri dinini baz alacak ise destekleyeceğim önerme.
    ama ismail efendi arap yalayıcısı olduğu için aklından geçen din bellidir.
hesabın var mı? giriş yap