• çoğu iktidar yanlısı ayak takımı işverenin sinir bozucu serzenişidir. sen sırtından para kazanılacak, inek gibi sağılacak eleman arıyorsun, hem de üstün performans bekliyorsun. işin temelini oluşturan bu adamcağıza da asgari ücreti bile çok görüyorsun.

    sonra yok millet iş beğenmiyor, yok kalifiye eleman bulamıyoruz.
  • deneyimsiz eleman istemez bunlar, kendi elemanını yetiştimek istemezler herkes aynı kafada olunca kalifiye eleman yok.
  • bulduğu kalifiye elemanlara 1000-1500 lira arası maaş veren yavşakların serzenişidir. bu yavşaklar birkaç ay çalışıp deneyim kazanınca zehir gibi olacak elemanları sırf yeni mezun ya da deneyimsiz diye üç kuruş paraya çalıştırır, eleman akıllanıp daha fazlasını talep edince de, yarı yolda bıraktığı için serzenişte bulunur.

    oysa cebinden 1500 yerine 2500 lira maaş çıksa bu yavşak ne batar, ne aç kalır, ne şirket iflas eder. aksine elemanını kazanır, elemanın deneyimi artar, hem kendisi, hem şirketi uzun vadede kâra geçer.

    ama bu amına koyduğumun yavşağı insana yatırım yapmaz, metresine yatırım yapar, sikinin keyfine yatırım yapar.

    yavşak.
  • siyasi iktidarlar imam hatip ayağına meslek liselerinin kalitesini düşürürlerken sesi çıkmayan yavşakların sikimde olmayan yakarışları. aynı yavşaklar ucuz iş gücü temini için varoşların imarsız iskansız yerleşime açılmasına da ses çıkarmazlar. sonra aynı varoşların arazileri kıymete binince tapusuz garibanı kentsel dönüşüm ayağına şehrin sınırlarına sürmeye çalışan da bu aynı şerefsizlerdir.
  • patronların haksız bulunduğu serzeniştir.

    ama şu soruyu sormak gerekir;
    "hırsızın hiç mi suçu yok?"
    zaten kalifiye adam ciddi maaşlara işe başlıyor.
    ve çok yüksek maaşlar teklif ettiği halde istediği kalifiye elemanı bulamayan patronların sayısı hiçte az değil.
  • birkaç bölüm harici bütün üniversite mezunlarının memur olmazlarsa insan gibi yaşayamayacaklarını bildiklerinden harala gürele sınava çalıştıkları için olabilir. sosyal hakları, maaşı iyi olan kaç tane firma var? işveren bir ahlaka sahip değil ki çalışan bulsun. senin verdiğin 3 kuruş maaşla kalifiye eleman seni tercih etmez zaten. 3 4 ayını ayırıp eleman yetiştireceksin. yetiştirdiğin eleman sana dışarıdan aldığından daha faydalı olur aptallar. adam hala sgk primini nasıl en düşükte gösteririm, nasıl resmi tatillerde işçi çalıştırırım diye düşünüyor. millet bayılmıyor sınavlarda ömrünü çürütmeye hayvan herifler, verin haklarını insanların bak nasıl çalışıyorlar. 1000 tl maaşı olan bir işi olsun adamın, bak geçtim artık maaşının düşüklüğünü, sgk sı 1000 tl den yatsa, tatillerini yemese milyon tane başvuru alır. beter olsunlar ya zerre üzülmem böyle tatlı su kurnazlarına.
  • ağzına kürekle vurmak istediğim susuz ibnelerdir kendileri.
    maaş üç kuruş
    tatil ,haftada bir gün
    fazla mesai? ha o da ne (aptal taklidi yapmalar felan)
    zam ? hak getire (6 ayda bir o araba değişir tabi ayrı konu)
    biraz üstelesen -kriz var (amk hiç bitmedi o kriz)
    yıllarımı skti attı bu özel sektör.sorumlusu levent kırca...valla bak,onca yıl sen memuru acındır,süründür parodilerinde,adamlar özel sektöre göre şu an kral.valla gıpta ediyorum adamlara.

    devlete mi küfredeyim,işverene mi küfredeyim,sürekli bu haberleri vererek ,sanki hayvani maaşlar varmış gibi bilmem ne eğitimi veren kurumlara yol yapan medyaya mı küfredeyim bilemiyorum.

    ama küfür etmem gerek ,orası gerçek

    düzenleme : imla
  • birinci sebep olarak diplomalıların sayısı artmasına rağmen eğitim kalitesinin düşmesinden ötürü haklı olan serzeniş.
    ikinci sebep maaş beğenmeyen, çabucak hamlıktan pişip yanan ve gayesinde memur olmaktan öte hedef bulunmayan nesillerin piyasaya iş gücü olarak çıkmasından kaynaklı serzeniş.
    yüklü maaş verince işler hallolmuyor maalesef, kaliteli iş ürettikçe ve bunu karakter haline getirdikçe kazandığınız artıyor. işini iyi yapıp da başarılı olmayan yoktur. kazandığı ise kazandırdığı ile aynı oranda artar.
    elemanı firma olarak yetiştirmek bir çare ama ikinci sebepteki karakter problemlerinden ötürü bu yetişenler de "tamam oldum ben" deyip kaçıyor gidiyor. olaya salt maaş problemi olarak bakmamak gerek, kabahatin sadece bir tarafta olması mantıklı değil bir kere. kalifiye eleman olmak da bulmak da zor. kalifiye demek yetkin olmak demek, yetkin olmak hakim olmak da öyle ha deyince olunabilecek bir şey değil. işin bütün pisliğini de zorluğunu da yaşamak gerek. yeni yetişen nesillerde zorluğa katlanmak gitgide azaldığı için kalifiye eleman bulmak da zorlaşıyor haliyle, el bebek gül bebek olmaz bu işler.

    yok eğer kolay yoldan bol para kazanayım diye bekleyenler varsa loto bayilerine bekleriz.

    (bkz: yaşlandığının farkına varmak)
  • ülkede eğitim olmadığının göstergesidir. her okulu imam hatip yaparsan, tabi işverenin bu dünyaya dönük işlerini yapabilecek kalifiye eleman bulamazsın.
  • kalifiye elemanı amele gibi ve ameleden düşük fiyata çalıştırmak isteyen işverenlerin beyanatı.
hesabın var mı? giriş yap