• ekim ayından itibaren oyun atölyesinde sahnelenecek tiyatro oyunu.

    yazan : stefan tsanev
    çeviren : hüseyin mevsim
    yöneten : kemal aydoğan
    sahne tasarımı: bengi günay,gamze kuş
    işık tasarımı: irfan varlı

    oynayanlar
    tanrı: haluk bilginer
    cellat: güven kıraç
    jeanne d’arc : tülay günal

    provadan notlar :http://www.oyunatolyesi.com/…ails.asp?p=prova&id=12

    bilet fiyatları: tam bilet : 25 ytl, öğrenci bileti: 15 ytl
  • inanılmaz güzel bir oyun. tanrı, insan, iktidar ilişkisini bu kadar güzel sorgulayan ve agir basli, efendi olmamla unlu olmama ragmen kahkahalarla güldüren bir oyundur. görülmezse bir seyler eksik kalir diye düşündürdü bana. ancak acik kafayla, sorgulamaya niyetli gidilmesi gerek. cünkü sadece gülmeye niyetliyseniz oyuna ihanet etmis olursunuz.
    bu arada muhtesem dekor tasarimini tebrik etmek gerekir. ayrica irfan varlinin isik tasarimi da cok basarili. oyunun brosurunde de eksi sozlukten bahsedildigini eklemek gerekir.
  • tiratlarin zaman zaman agir/uzun kactigini dusunurken; bolunen kahkahalarla fikrimden caydigim; her oyuncunun***ayri ayri parladigi* * *; guncel gondermeler ve kinayelerle suslenmis sarkastik ve muhtesem bir oyun.

    (bkz: guleriz aglanacak halimize)
  • oyunlarinda tanrisal yetenegi sergileyen haluk bilginerin bu sefer tanri rolune burundugu tiyatro oyunu.
    nihilist bir tanri tarafindan yaratildigimiz inancimi pekistiren,ama tipki sisifosun kayasini yilmadan tasimasi gibi jeanne d'arcin da ateslere giderken bana ''hala umut var sanirim'' dedirten oyundur mezvu bahis kadinin oteki olumu.
    sahi jeanne d'arci jeanne d'arc yapan kimdir ? tanri mi biz mi ?
  • insan yaşama arzusu uyarınca nelerden vazgeçebilir? güç sahipleri karşısında ne kadar küçülebilir? gibi soruları tekrar tekrar sormamı sağlayan , eksiksiz bütün oyuncuların (bkz: haluk bilginer), (bkz: güven kıraç)ve (bkz: tülay günal)ın muhteşem bir performans sergiledikleri, düşündürücü oyun.
  • oyun atolyesi'nin sezona sağlam girişi.oyuncular *** gerek tek başlarına gerek beraber oldukları sahnelerde çok sağlam iş çıkartmış,gönlümüzü fetih eylemiştir.tiradların uzunluğu ara ara tam kabak tadı verecekken çok guzel bağlanmış oyundan çıkınca bir ohh yahu dunya varmış gene gelelim dedirtmiştir.guzel oyun,guzel ışık,guzel dramaturji.olmuş bu.üstüne bir de oturup kahve içince hayatla barıştım yahu.
  • yukardaki yorumları okuyunca acaba "ben farklı bir oyun mu izledim" diye derin düşüncelere dalmama sebep olmuş oyun...oyuncular iyi olmasına iyi, de haluk bilginer ve güven kıraç çapındaki oyuncular için altından kalkılmayacak roller değildi kanımca...oyunsa, genel olarak mesajlarını sahneden seyircinin kafasına tuğlalar atarak veren ilginç bir metne sahip...haliyle güldüğümüz yerler de oldu..gidecek arkadaşlara, çok fazla beklenti içinde olmamalarını öneririm naçizane...
  • görmememize rağmen belki de varlığını ilk kabul ettiğimiz şey olan 'tanrı'yı sorgulamaya cesaret etmiş bi oyun jeanne darc'ın öteki ölümü.yaratılmış dahi olsak;borcumuzun daha doğrusu sorumluluğumuzun tanrıya karşı değil,onun yeryüzündeki sureti olan insana ve hayata karşı olduğunu savunan ve insanın 'giderek daha iyi sürünen' zavallı bi yaratık olmakla,inandıkları uğruna ölümü göze alabilen korkusuz bi savaşçı olmak arasında yaptığı tercihin bi nevi hayatı anlamlandırma gayretinin bi sonucu olduğunu gösteren etkileyici bi yapım.özellikle final sahnesinde tanrı ve celladı içerde hapis,çaresiz,kapana kısılmış bırakarak,kendisi zaten 'hiç kilitli olmayan' kapıyı açıp özgürlüğe,eşitliğe,kardeşliğe ve yine bu erdemler uğruna ölüme yürüyen jeanne darc'ı izlemek,içimi 'azıcık' da olsa umutla doldurmaya yetti.bir oyundan daha fazla ne bekliyebilirdiniz ki,'masum bi öpücük'ten başka...
  • basarili bir oyun olmus zira, uyarlama konusunda biraz dozu kacmis olsa da basarili olmus. duyguyu verme konusunda, prova sahneleri, ya da guldurme konusunda gayet basarili olmus. orjinal filmi izlenip gidilmesi ya da direk gidilmesi konusunda daha tam karar veremedim cunku oyunun gerekli tum bilgiyi icinde barindigini dusunuyorum. bunun disinda zaten filmin sizde yaratabilecegi dusunceleri ve dilemalari daha yakin ve guclu hissediyorsunuz.
hesabın var mı? giriş yap