• bu lafa gıcık bir didem madak olacaktı şuralarda bir yerlerde...
  • tez mi antitez mi karar veremedim ama
    (bkz: erotik şair nara)
  • edebiyat çevrelerinde dönem dönem hortlatılan kanının yargı cümlesi.
    kadınların doğurma yetisi erkekte meydana getirme arzusunu daima kışkırtmış, bu noksanlık erkekte bir savunma mekanizması olarak sanatta yaratım şeklinde yüceltme mekanizması ile giderilmeye çalışılmıştır. felsefe, edebiyat ve düşünce-us merkezli tüm buluş ve keşiflerde erkeklerin ezici üstünlüğü bu sebeptendir.
    kadın şairler yok mudur. düşünürler. düşünürleri bilmem ama elbette ki kadın şairler vardır. biyolojik anlamda kadındırlar ama doğurma yetisini kullanmayı reddettikleri için bir anlamda eksik kalmışlardır. fakat rekabette geri kalmak istemezler. erkek dili olan şiiri kullanarak noksanlıklarını bertaraf eder ve huzura kavuşurlar.
  • istatistik bilimiyle direk ilgili, psikoloji ve insanlık halleriyle de kısmen ilgili bir durumdur. bakınız izah edeyim: aziz nesin'in de bir zamanlar ince bir ironiyle dile getirdiği gibi her 3 türk'ten 4'ü şiir yazar. ve bu 3 türk'ün büyük çoğunluğu erkektir. sadece türkiye'de değil, dünyada da bu böyledir. çünkü erkek dediğimiz varlık aslında duygularını ifade edemez, konuşamaz, düzgün cümle kuramaz, dili tutulur. bu durumda tutar hislerini şiire döker. eğitimlisi, eğitimsizi farketmez. balıkesir ordonat'ta geçirdiği günleri bile abdülhak şinasi hisar misali mısralara dökmeye kalkar. kadının ise böyle bir meselesi pek yoktur. onun işi konuşmak, konuşmak, konuşmak, didiklemektir. şimdi bu tabloyu veri alıp başarılı olan, (ölçüyü "edebiyat camiasında kabul görmek" olarak koyalım) erkek şair sayısını; şiir yazma girişimde bulunan erkek nüfusa oranlayalım. bir de başarılı olan (ölçümüz belli) kadın şair sayısını şiir yazma girişimde bulunan kadın nüfusuyla oranlayalım. karşımıza birbirine çok yaklaşan bir veri çıkar. velhasıl şiir yazmak, şiir yazmaya yazmaya kasmakla ilgili bir durumdur. çıkan sonuç da doğal olarak başlıktaki gibi hükümlere imkan tanır.

    (not: elimde hey dergisinin koleksiyonları var. amatör şair köşesine gelen erkek şairlerle kadın şairlerin oranlarını hemen aktarabilirim isteyenlere)
  • (bkz: yusuf algazi)
  • (bkz: bok olmaz)
  • bir nilgün marmara şiirinin kolaylıkla ortadan kaldırabileceği önyargı.bir de can yücel'e kulak verin yeter.
  • nilay özer in çok ciddi haksızlığa uğradığı cümle. ve gülten akın her zaman ki mütevaziliğiyle gülümsemektedir bir yerlerden.
hesabın var mı? giriş yap