• genellikle kadını sadece cinsel bir obje olarak gösteren reklamlardır.
    akla ilk gelen örnek, yıllar önceki bir iğrenç reklam klasiği olmuş olan "macit beni otomobillendirsene" replikli imar bankası reklamıdır.
    tabii billboardlarda sarışın bir kadının “beni yer misiniz” dediği pirinç reklamı da unutulmaz.
    yakın zamanlarda, bosch'un "karım herşeyin azıyla yetinir, onun için ona az elektrik kullanan bosch makine aldım" reklamı da öyleydi. herşeyin azıyla yetinen kadın, kocası ona makine aldı diye onu yatağa atma hareketi yapıyordu ve "bazen azıyla yetinir" repliği ile, biz onun asıl görevini öğrenirken, bosch alan kocanın başka alanlarda azımsanmayacak bir gücü olduğunu da öğreniyorduk.
    yine yakın zamanlarda, birkaç ay önce, bir opet reklamı vardı radyoda, öküz bir adam karısına yok bu yemeğin neden tuzu yok, yok senin saçının boyası gelmiş bak yaptırmamışsın filan gibi bi sktir git dedirten laflar söylüyor, kadın ise bunu büyük bir genişlikle ve hatta şevkatle karşılıyordu, e tabii aile içinde kadının görevi budur ya, sonra anlıyorduk ki meğerse benzine zam geldiği için adam sinirliymiş haklı olarak, oysa opet’in süper bilmemne benzini tasarruf sağlıyormuş.
    kadını salt cinsel bir obje olarak gösterme bayağılığı yapmadığı halde yine de aşağılayan reklamlar da olmuştur, son örneği bu tarihlerde gördüğümüz selpak reklamıdır, “kadınlar ağlar, nedeni sorulmaz (çünkü yoktur imasıyla), selpak verilir”. oysa erkeğin selpak kullanma nedeni, onun cazibesine dayanamayıp onu öpücüklere boğmuş olan kadınların ruj lekelerini silmektir. demek ki aslında bu reklamı da ilk kategoriye de sokabilirmişiz.
  • axe reklamları kesinlikle
  • eti form reklami her ne kadar butun insanlari asagiliyo olsa da daha cok kadinlarin kullanildigi gerceginden yola cikarak bu basliktaki yerini almalidir
  • gercekte kadini ciddi ciddi asagilayan reklamlar, icinde kadin bulunan reklamlardan cok, icinde genel disi cevrelerce cekici bulunan erkeklerin oldugu reklamlardir. bir reklama brad pitt, david beckham ya da benzeri bir "obje" koyup kadinlarin agzinin suyunu akitmak ve en feministini bile etkilemek, bir reklamcinin kadinlara yapabilecegi en gizli hakarettir; mal yerine koymak ve hatta dalga gecmektir. bunu algilayamayan bayanlar icin hemen ters durumdan bir ornek verecek olursak; bir reklama konan seks objesi bir hatunun gercekten ayni sekilde etkileyebildigi erkekler, reklamci tarafindan asagilanip kullanilan gercek kesim degil midir? bu yuzdendir ki, her alanda oldugu gibi bu alanda da disiler fena halde kendilerini bir tutmaktadirlar en asagi gordukleri erkek kesimiyle... bir tutmayacak zeka duzeyindeki disiler bizimledir.
  • john berger:

    "doris, cildini kaşındırmasına ragmen kozmetik de kullanır. ideal kadının nasıl olması gerektiğini bilecek kadar çok reklam görmüştür. reklamcı onun kendisine olan sevgisini çalar ve bunu ürünün fiyatını verdiği takdirde geri vermeyi teklif eder."
  • hemen hemen tüm temizlik malzemesi, yiyecek malzemesi reklamları.
  • altınbaş (kuyumcu) reklamı: nişan hediyesi (yüzüğü)- düğün hediyesi (yüzüğü) - vallahi öyle biri yok hediyesi (yüzüğü)
    kadınlar böyle gerzektir, maldır, gurursuzdur, bi yüzüğe tav olur, unutur kafasındaki şüpheleri mesajı. aferin diyoruz.
hesabın var mı? giriş yap