• nur topu gibi kucağımızda bulduğumuz yeni bir veritabanıdır.

    özellikle yeni karma sistemine geçileceğinin açıklanması ve akabinde ilk adımlardan birisi olarak #troll kanalının açılması ile kanalcı yetkisine sahip olan yazarların işlevi ve önemi arttı birden bire.

    önemi derken, başlıkları doğru kanallara taşıma bakımından art niyetli mi yoksa doğru mu karar veril vermediğine bağlı olarak mevcudiyetleri önem arz eder oldu, demek istedim.

    #troll kanalı ile birlikte kanalcı yetkisinin verildiği yazarlara gözler çevrildi. bu yazarların özellikle #troll kanalına taşıdığı başlıkların gerçekten bu kanala ait olup olmadığı tüm yazarlar tarafından hassasiyetle takip edilir oldu.

    üzülerek söylemem gerekir ki; kanalcı yetkisine sahip birçok yazar özellikle #troll kanalını, subjektif hassasiyetler geliştirerek yorumladığı alakasız başlıkları taşıyarak işlevsiz kılıyor. art niyette var bu kararların ardında.

    işte bu nedenle bu veritabanı, moderasyon tarafından takip edilip kanalcı yetkisini kötüye kullanan yazarları kolaylıkla tespit edilebilmesi için oluşturulmuştur.

    ----- bu veritabanı sürekli güncellenecektir. -----

    1- tbyto

    evli erkeklerle ilişkiye giren kadınlar başlığının kanal önerisi kısmında yapılmış önerilere tıkladığınızda bu yazar tüm kanalları ( - ) olarak işaretlemiş. bunu neden yapmış bilemiyorum. sanırım 1000 kanal önerisi şartını yerine getirip kısa yoldan tasnifçi olmak için.

    2- sosyalsabotaj

    eli işte gözü oynaşta başlığını ne hikmetse #troll kanalına şutlamış. yapılmış kanal önerilerine bakılırsa görülür. bu deyim sanırım yazarın hoşuna gitmemiş. *

    3- kekocan

    kadınlardan kadınlara tavsiyeler başlığını hangi akla hizmet bilinmez #troll başlığına atmış. yapılmış kanal önerilerinden görülebilir. yıllar yıllar önce açılmış sözlük klasiği olan bu başlıkla ne gibi alıp veremediği var merak konusu.

    4- gehen gehen

    imamoğlu'nun ayasofya yorumu başlığını #troll kanalına taşımız nedense. yapılmış önerilerde görülebilir. böyle bir tasarrufta bulunmayı nasıl bir ruh hali ile yapmış çok merak ettim doğrusu.

    5- surekli bi seyler dusunuyorum

    ayakkabı numarası 37.5'tan büyük olan kadın başlığını #troll kanalına fırlatmış. yapılmış önerilerden görülebilir.

    başlık 2012 yılında açılmış. başlığı oluşturan kelimelerin hiçbirisi küfür, hakaret, nefret içerikli değil. peki bu "tasnifçi" yazar neden böyle bir tasarrufta bulunmuş ?

    6- istemeyi bileceksin

    satranç ile kilo verme başlığını #troll kanalına layık görmüş. yapılmış önerilerden görülebilir.

    asıl merak ettiğim, bilimsel bir takım savlarla ortaya atılmış bir teoriden neden rahatsız olup uygunsuz bir işlem yapmış. oysa bu başlık farklı birçok kanala bölüştürülebilirdi.

    7- amkonun

    dudaklarını yaptıran gencin virüs isyanı başlığını #troll kanalına gönderip biz eşcinsellerin itibarını koruyup namusunu kollamış aklınca. yapılmış kanal önerilerinden görülebilir.

    ben bir eşcinsel olarak bu başlığı oluşturan 5 kelimenin hiçbirisinde nefret söylemi göremedim. hakarette yok küfürde.

    he başlığın altındaki entry ler içerisinde hakaret, küfür ve nefret söylemi var ise; o vakit yazan yazarı şikayet edip entry sinin silinmesini sağlarsınız olur biter. tümden başlığı ait olmadığı bir kanala atmak niye ?

    8- geberik

    erkeklerin kadında sadece güzelliğe bakması başlığını hangi kriterlere göre bilinmez #troll başlığına atmıştır. yapılmış kanal önerilerinden görülebilir.

    söz konusu başlık 5 kelimeden oluşuyor değil mi ? evet aynen. ve bu 5 kelimenin hiçbirisi küfür, hakaret ya da nefret duygusu içermiyor, uyandırmıyor. ortada genel bir yargı bildirimi var ve yıllar önce açılmış bir başlık söz konusu. yıllar önce açıldı diye dokunulmaz değil elbette ama bu başlığın gerçekten dokunulacak bir yanı yok.

    başlığın altında yazılan farklı tarihlerdeki entry ler sebebiyle başlığın ait olmadığı bir kanala atılması yanlış bir işlemdir.

    nedeni şu; her başlığın altına o başlığın ait olmadığı bir kanala misal #troll kanalına atılmasına neden olacak entryler girilebilir.

    burada hangi kriter bize yardımcı olur. şöyle ki; başlığı oluşturan kelimeler ile başlığın açanın, doğal olarak da başlığın ilk entry sinin sahip olduğu üslup ve seçilen kelimelerin nefret yüklü olup olmaması belirleyici faktörler olarak karşımıza çıkacaktır.

    9- insaatyaresulallah

    sadece erkeklerin anlayabildiği cumartesi olayı başlığından yana ne gibi bir sıkıntısı olmuştur bilinmez ama tutmuş #troll kanalına hiç gözünü kırpmadan şutlamıştır. yapılmış kanal önerilerinden görülebilir.

    insan durup düşünüyor. acab bu yazar, sadece erkeklerin anlayabildiği cumartesi olayını anlayamamasının siniriyle mi böyle bir işlem gerçekleştirmiş. cevap evetse durum vahim, yok hayır ise daha da vahimdir.

    10- bu alemi bilmeyen imparator olamaz

    jandarma genel komutanlığı başlığını alakasız o kadar çok kanala atmış ki, bu tasnifçi arkadaşın istatistik kastığını düşünmedim diyemem. yapılmış kanal önerilerine bakılırsa görülecektir.

    bu tasnifçi arkadaş art niyetli olarak bu işlemleri yapmamışsa da, tasnifleme konusuna tam hakim olmadığı açıkça ortadadır.

    o değil de, jandarma genel komutanlığının #motosiklet ile #havacılık ile ne alakası olabilir. jandarmanın uçak uçurduğunu ne duydum ne de gördüm.

    jandarma genel komutanlığı'nın tanımı;

    "jandarma genel komutanlığı, türkiye'de il ve ilçe belediye sınırları dışında kalan veya polis teşkilatı bulunmayan yerler ile sahil güvenlik teşkilatı bulunmayan kıyı, deniz ve sahillerde görev yapan silahlı genel kolluk kuvvetidir. " vikipedi

    11- ozoutlaw, chuckal, moltbeat

    yusuf yerkel'e atılan nefret mesajları başlığını bu üç yazar sanıyorum ki, başlığı açan yazarın sıfatından ve de başlığa konu kişinin kötü ününden sebep #troll kanalına yollamışlar. yapılmış önerilerden görülebilir.

    #troll kanalı konusunda kafalar halen daha karışık görüldüğü üzere. bu kanala dair kriterler tam olarak kavranamamış belli ki. kavranmakta istenmiyor olabilir bilemiyorum.

    şimdi söz konusu başlığı açan kişiden bağımsız olarak başlığı irdelerseniz bir kaynağın mevcut olduğu görülecektir. uydurma bir kaynak değil. bizzat başlığa konu olan kişinin eşi.

    troll olarak adlandırılan yazarların açtığı her başlık trolleme amacı taşımayabilir. başlıklar arasındaki farkı kanalcı yetkisine sahip kişi bulmakla yükümlü. öyle ya, neticede tasnif işlemi başlıkları sınıflandırma konusunda uzmanlık gerektirmektedir.

    #troll kanalının açılmasındaki amaç neydi ? insanların sinir uçlarına bilerek dokunan, belli hassasiyetleri bilerek kaşıyan ve bunu yaparken de amacını belli eden başlıkları minimize etmek, görünürlüklerinin önüne geçip yaygınlaşmasını önlemekti. bu başlıkta bu belirttiğim durumlar mevcut mu peki ? elbette hayır.

    kanalcı yetkisine sahip yazarların bilinçli olarak yapacakları her yanlış işlem, sözlüğü zan altında bırakmakla kalmayacak, birilerine de malzeme verilmiş olacaktır.

    12 - eeuummm

    oğluna mikrofon ile vuran baba başlığını bu arkadaş tutmuş #troll kanalına atmış. yapılmış kanal önerilerinden görülebilir.

    asıl mesele olmuş bir olayın videosunu içeriyor başlık. yani kaynak popo değil. sanırım bu yazar, videodaki babanın dua okur iken ki maneviyattan birden sıyrılıp küfretmesinin ifşa edilmesine bozulmuş olsa gerek.

    yani malum inanışın imajını korumak için başlığı gündemden düşürüp kimsenin görmemesini sağlamaya çalışmış belli ki.

    yazarın başlıktaki entry si de şöyle; #108745447

    13- quat

    13 haziran 2020 ahmet hakan'ın chp'ye çapsız iması başlığını #troll kanalına ekleyerek kötü bir sınav vermiş. yapılmış kanal önerilerinden görülebilir.

    şimdi başlığa konu bir haber. ahmet hakan canlı kanlı bir insan, gazeteci ve köşe yazısı yazmış, başlığı açanda bunu başlıklaştırmış. kaynak mevcut yani. hayali bir söylem yok ortada.

    tasnifçilerin ya da kanalcı yetkisine sahip olanların, bu yetkilerini kullanırlar iken objektif davranmaları gerekir. kendi dünya görüşlerini veya duygularını işlerine karıştırmamaları gerekir.

    başlığı açan kişiyi sevmeyebilirsiniz ve hatta bu kişi troll bile olabilir ama bu örnekte olduğu gibi var olan mevcut bir konu başlığa taşınmış. ortada trolleme yok yani.

    biz tasnifçiler ve kanalcı yetkisine sahip yazarlar hakkaniyetli karar alıp vermeliyiz. sözlük içerisindeki pozisyonumuz bunu gerektirir.

    14- roma centauru , siyah feraceli kadin , the master of apprentices

    dövme yaptıranın abdesti kabul olmaz başlığını bu üç yazar bir olmuşlar #troll kanalına şutlamışlar. yapılmış kanal önerilerinden görülebilir.

    başlığı yanlış kanala atan yazarlar sanırım dövmeci lobisindeler ve bu başlığın işlerine darbe vuracağını düşünmüş olmalılar ki, böylesi büyük bir hata yapmışlar. ahahahah

    şaka bir yana allah ya da tanrı aşkına her neyse, bu başlığın #troll kanalında bir işi var mı? işlem yaparken yalvarırım kendi görüşlerinizin tersi bir görüş veya durum bildiren başlıkları bilerek ve yanlış bir biçimde ait olmadığı bir kanala atma eylemini, bu kadar da göze batırıp kanatarak yapmayın bari.

    bu başlığa konu olan yargı bildiriminin bir kaynağı var. kocaman video da konuşan bir kişi ve söylediği cümleler açıkça duyuluyor. hayali bir şey yok yani. he başlıktaki görüşe katılmazsınız ama bu demek değildir ki, bir hiddetle subjektif karar alıp görevinizi kötüye kullanmanızı mazur gösterir ya da gerektirir. kesinlikle hayır ve böyle olmamalı.

    ayrıca başlıkta bir problem yok ama başlığı açanın entry sinde, yani başlığın ilk entry sinde saldırgan ifadeler var..

    burada başlığı #troll kanalına atmaktan ziyade, ilk entry i şikayet yolu ile sildirip, tekrardan canlandırılması için de yazarı düzletme yapmak zorunda bırakmak gerekir.

    moderasyonun sildiği entry bilindiği üzere düzeltme şartıyla tekrardan canlandırılıyor.

    15- kelly bundey

    15 haziran 2020 corona virüsün mutasyona uğraması başlığını tutmuş #troll kanalına fırlatıvermiş. yapılmış kanal önermelerinden görülebilir.

    yeminle bu kadarı da pes doğrusu. gördüğüm en keyfi, en tutarsız, en anlamsız kanal önermelerinden birisidir. ayrıca yazar kişisi bu başlığın dahil olduğu tüm kanalları ( - ) işaretleyerek yetkisini kötüye kullanımda level atlamış.

    yahu başlığa konunu güncel bir mevzu ve başlıkta bir sürü kaynak belirtilmiş. yani uydurma bir haber yok ortada.

    bu yazar kişisi hangi akla hizmet bu başlığı alakasız bir kanala atar. ? ve bu işlemin bir yaptırımı olacak mıdır ?

    16- üst edit: tüm bu başlıklar başlık taşıyan tarafından taşınmış.

    nihilistic delusion

    (bkz: kürtçe seviyeni bir cümle ile belli etmek)
    (bkz: almanca seviyeni bir cümle ile belli etmek)
    (bkz: italyanca seviyeni bir cümle ile belli et)
    (bkz: fransızca seviyeni bir cümle ile belli etmek)
    (bkz: rusça seviyeni bir cümle ile belli etmek)

    söz konusu yazar, yukarıda sıraladığım #anket kanalı ile #eğitim kanalına ait başlıkları tutmuş #troll başlığına atıvermiş. yapılmış kanal önerilerinden görülebilir.

    belli ki bu yazar kişisi anket başlıklara da anket başlık açan yazarlara da gıcık oluyor. açanı engelleyebilirsin ya da #anket kanalını engelleyebilirsin ama sırf hoşuna gitmiyor diye tutup da keyfi bir işlem yapamazsın.

    söz konusu dillerde kurulacak cümlelerin faydasız olacağına tek başına nasıl karar vermiş yazar ? tüm bu dört dili biliyor ve bu konuda otorite midir ?

    yönetim, kanalcı ve tasnifçi yetkisine sahip yazarları sıkı bir denetime tabi tutmalıdır bence.

    17- selzur

    ingilizce seviyesini bir cümle ile belli etmek söz konusu başlığı, nihilistic delusion yazar kişisi ile dayanışma amacıyla #troll kanalına atmış ve #anket ile #eğitim kanalından çıkartmış. yazar sayesinde başlık kanalsız kalmış.

    fransızca seviyeni bir cümle ile belli etmek başlığını da #troll kanalına geri atıp #eğitim kanalından çıkartmış. bu işlemi yine nihilistic delusion yazar kişisi ile bir olup yapmış. yapılan kanal önerilerinden görülebilir her iki işlemde.

    kendisine verilen yetkileri inatlaşma için hırs için intikam için kullanan yazarlardan sözlüğe hayır gelmez.

    kanalcı yetkisi ve tasnifçi yetkisi çete kurup ya da art niyetli amaçlarla birlikte veya toplu hareket ederek keyfi kararlar almak için kullanılmamalıdır.

    eğer böyle eylemlere göz yumulursa yarın bir gün beğenmediği düşüncelerin gündemde görülmemesi için birlikte hareket edip manipülasyon ile sözlüğü kendi düşünceleri eksenine çekmeye çalışacak yasa dışı oluşumlar ortaya çıkabilir.

    18- yeni yila girerken

    akp'nin z kuşağı için yeni strateji hazırlaması başlığını büyük bir olasılıktan öte kesinlikle kendi düşüncesine ve ideolojisine uymadığı ve de belli ki, hoşuna gitmeyip rahatsız olduğu için gündemden düşürmek adına #troll kanalına atıp ayan beyan art niyetli ve kasıtlı bir işlemi gerçekleştirmiş yazardır. yapılmış kanal önerilerinden görülebilir.

    işte böylesi taraflı ve sorunlu kararlar alıp verilmesinden çekiniyorduk ve sanırım bu çekincelerimiz gerçekleşmeye başlıyor.

    siz istemeseniz de, farklı düşünceler, fikirler, görüşler var olmaya devam edecek. gündemden düşürmeniz hiç bir düşünceyi yok etmez.

    19- curiean

    17 haziran 2020 bilim kurulu toplantısı başlığında 2 kanal hariç diğer tüm kanalları teker teker ( - ) olarak işaretleyerek aklında tasnifçi olmak için gerekli 1000 kanal önerisini tamamlamaya çalışmış. yapılan kanal önerilerinden görülebilir.

    resmen bu kadarı da olmaz artık. yazar kişisi hile hurda ile kurnazlık ile kısa yoldan tasnifçi olma peşinde.

    gerekli gereksiz kanalları ( + ) veya ( - ) şeklinde sistematik olarak işaretleyen bu ve benzeri yazarlara gerekli müeyyideler acilen uygulanmalıdır.

    20- acik kahve

    (bkz: kadınların zeki erkekleri sıkıcı bulması) başlık 2013 yılında açılmış.
    (bkz: erkeklerin kadınlarda baktığı ilk yer) başlık 2017 yılında açılmış.

    bu iki başlığı kendince gereksiz bulmuş olacak ki, nasıl bir otorite ise sözlükte, hop tutmuş #troll başlığına atıvermiş. yapılmış kanal önerilerinden görülebilir.

    #troll kanalı açıldığından beri istismar ediliyor. başlık hoşuna gitmedi mi ? kendince gereksiz mi buldu ? sinirini mi bozdu ? kendi düşüncelerine, yargılarına mı ters ? hemen yolla #troll kanalına.

    21- lazika

    (bkz: 10 yıldır evli olup çocuk yapmayan insan)
    (bkz: kadın yazılımcı olmaması sorunsalı)

    söz konusu başlıklarda ve ilk entry lerde hakaret, küfür, aşağılama, nefret içeren kelimeler olmadığı halde başlığı #troll kanalına sallamış yazardır. yapılmış kanal önerilerinden görülebilir.

    başlıklardaki diğer entry lerde küfür, hakaret nefret söylemi varsa şikayet eder sildirirsin. tutup da başlığı ait olmadığı bir kanala atmak niye ?

    22- janis baby

    hamilelerdeki ben süper bir şey başardım bakışı başlığını #troll başlığına yollamış yazar. yapılmış önerilerden görülebilir.

    kadınsa kendisi hamile, erkek ise eşi. yoksa böyle bir başlıktan neden rahatsızlık duysun ki. *

    ve işte bu yüzden kanalcı ve tasnifçi yetkisi her yazara verilmemeli. verilecekse de, sıkı denetlenmeli.

    23- bleufonce

    chp-iyi-deva-gelecek hükümeti başlığını #troll kanalına yollamış. yapılmış önerilerden görülebilir.

    şimdi farklı bir siyasal düşüncesi olabilir kanalcı veya tasnifçinin ve başlıkları kanallara taşırken siyasi düşüncesine ters diye bir başlığı ait olmadığı kanala taşımanın hiçbir mantıklı izahı olamaz.

    o zaman karşıt görüş içeren tüm başlıkları yok edelim, görülmesini engelleyelim. sözlük nasıl bir hal alır bir düşünün.

    24- @alperz(+) @karagorn(+)

    yazılımcıların doktorlardan daha fazla kazanması başlığını #troll kanalına yollamışlar, söz konusu yazarlar. yapılmış önerilerden görülebilir.

    ya o kadar komik ve mantıksız taşıma işlemleri yapılıyor ki, insan bu yazarlar nasıl kanalcı veya tasnifçi olmuş diye hayret içerisinde kalıyor.

    başlıkta mesleksel bir karşılaştırma yapılmış. neden bu yazarlar rahatsız olmuş ya da alınmışlar ki ? arkadaşlar doktor mu yoksa. *

    bir kere daha yönetim ne olur sıkı takip edin kanalcı ve tasnifçileri.

    25- @aptalimben(+) @argope8ainw(+)

    cüneyt özdemir başlığını #troll kanalına atmış bu iki kanalcı yazar ( ? ). yapılmış kanal önerilerinden görülebilir.

    aslında kelimelerin kifayetsiz kaldığı an işte bu an. işte en başından beri diyoruz ya, keyfiyete izin verilmemeli. ama görülen o ki, denetim yok.

    bir yenilik getiriliyorsa, bu yeniliğin nasıl işlediği de arada kontrol edilmeli. zor olmasa gerek. on binlerce yazarın olduğu bir sözlükte onlarca moderatör pekala olabilir. olmalıdır da. olmadığında neler oluyor görüyorsunuz değil mi ?

    26- @karanlikruya(+)
    #ekşi-sözlük
    @karanlikruya(+)
    #eğitim
    @karanlikruya(-)
    #tv
    @karanlikruya(-)
    #edebiyat
    @karanlikruya(-)
    #moda
    @karanlikruya(-)
    #sinema
    @karanlikruya(-)
    #motosiklet
    @karanlikruya(-)
    #spor
    @karanlikruya(-)
    #oyun
    @karanlikruya(-)
    #bilim
    @karanlikruya(-)
    #teknoloji
    @karanlikruya(-)
    #sanat
    @karanlikruya(-)
    #sağlık
    @karanlikruya(-)
    #ekonomi
    @karanlikruya(-)
    #siyaset
    @karanlikruya(-)
    #programlama
    @karanlikruya(-)
    #yeme-içme
    @karanlikruya(-)
    #spoiler
    @karanlikruya(-)
    #tarih
    @karanlikruya(-)
    #haber
    @karanlikruya(-)
    #havacılık
    @karanlikruya(-)
    #müzik
    @karanlikruya(-)
    #otomotiv
    @karanlikruya(-)
    #seyahat
    @karanlikruya(-)
    #ilişkiler

    ekşici kadınların ekseriyetle çirkin olması başlığının kanal öner kısmında bu yazar kişisinin yukarıdaki gibi neyi amaçladığını bilemediğim bir eylemi mevcut. yapılmış kanal önerilerinden görülebilir.

    aslında yazarlar kısa yoldan tasnifçi olmak için gereken 1000 kanal önerisi yapma zorunluluğunu bu tip yöntemlerle aşıyorlar.

    bir başlık için önerilebilecek ilgili kanalları ( + ) işaretliyorlar, geriye kalan tüm kanalları ( - ) işaretliyorlar.

    böylece tek bir başlık sayesinde 30 a yakın kanal önerisi yapmış oluyorlar.

    bu sahtekarlığa kim dur diyecek ???

    27- @dartvarder(+)

    tus'ta derece yapanların radyoloji/cildiye seçmesi başlığını #troll kanalına layık görmüş yazar. yapılmış kanal önerilerinden görülebilir.

    sanırım yazar doktor ve başlık onu rahatsız edip böyle bir işlem yaptı. çünkü başka mantık dışı bir olasılık akla gelmiyor.

    olmayan bir şeyi değil olan bir şeyi irdeleyen, kamuoyu ile paylaşan bir başlıktan neden rahatsız olunur ? üstelik başlıkta trolleme amacı da güdülmüyor iken.

    bir kere daha moderasyonu kanalcı ve tasnifçi yazarları denetlemeye çağırıyorum. ortada çok büyük keyfi karar alıp veren yazarlar var çünkü.

    28- @drobern(+)

    21 haziran 2020 abd'den gelen yolcu açıklamaları başlığını #troll kanalına atmış yazar. yapılmış kanal önerilerinden görülebilir.

    yazar burada ya yolcuların açıklamasını beğenmemiş ya da amerika dan geldikleri için onları kıskanmış. mantıklı bir açıklama bulamadım. *

    ayrıca bir haber başlığı nasıl trolleme amacı güdebilir ki. kaynak belli, haber ortada.

    bir kere daha denetimin önemini gösteriyor bu kanal önerileri bize. umarım yapılan hatalar, yapanların yanına kar kalmaz.

    29- @oldsalt(+)

    dibi görmek başlığını #troll kanalına atmış yazar. yapılmış kanal önerilerinden görülebilir.

    sanırım yazar özel veya genel hayatında "dibi görmek" zorunda kalmış olacak ki, tüm sinir ve stresini bu başlığı alakasız bir kanala atarak çıkarmak istemiş.

    allah aşkına böyle bir başlık taşıma işlemi hangi akıl ve mantıkla yapılabilir ?

    moderasyon artık bu kanal önerme işlemlerine bir el atsın yalvarırım yahu !

    @kanzuk duy sesimi.

    30- @bir sey dicem(+) @nickimickibosver(+)

    boxersız gezmek başlığını birlikte #troll kanalına atmış yazarlar. yapılmış kanal önerilerinden görülebilir.

    söz konusu başlığa konu olan eylem bir tercihtir, bir seçimdir, bir zevk meselesidir. hayatın içinde insanların yaptıkları bir eylemdir. hayali bir ve temelsiz bir konu yok yani ortada.

    daha bir başlığın troll başlıknormal başlık mı olduğunun ayırtına varamamış yazarları değil kanalcı ve tasnifçi yapmak, yazar yapmak bile büyük bir ayıptır !

    yönetim acilen bu konuda denetim mekanizmasını uygulamalıdır.

    31- @sananebirader(+)

    metin feyzioğlu başlığını #troll kanalına atmış yazardır. yapılmış kanal önerilerinden görülebilir.

    yazar kişisinin bu eylemi karşısında yazacak bir şeyler düşünüyorum ama inanın beynim error verdi resmen. bu nasıl bir başlık taşıma işlemi ?

    kişiyi beğenmeyebilirsin. duruşunu sevmeyebilirsin. tavırları senin siyasi görüşüne ters olabilir ama reel bir kişiliği tutup nasıl #troll kanalına atarsın ? yetkini kötüye kullanır iken hiç mi vicdanın sızlamadı he !!!

    32- @kaymakli kunefe(+)

    istanbul havalimanı taksi ücretleri başlığını #troll kanalına atmış yazardır. yapılmış kanal önerilerinden görülebilir.

    şimdi bu arkadaş ya taksici ve ücretler fahiş olduğu için bilinmesini istemiyor, kimse binmez korkusuyla ya da yine taksici ve ücretleri az bulup kafasına göre fiyat arttırımı yapacak ama insanların gerçek ücretleri görmesini istemiyor.

    bu sebeplerden ötürü alakasız bir kanala atıp gözükmemesini mi amaçlamış ne. ahahahaa

    33- @mcaninho(+)

    indirimle 89.044 liraya satılan bisiklet başlığını #troll kanalına atmış yazar. yapılmış kanal önerilerinden görülebilir.

    şimdi bu yazar bir bisikletin fiyatının bu kadar pahalı olmasına kızmış ise, bunu başlığı alakasız kanala atarak ortaya koymamalı. bisikleti bu fiyata satana gidip tepki göstermeli. *

    ya inanın çok komik bir durum. aslında ağlanacak halimize gülmek gibi bir şey. bir tasnifçi nasıl olur da bir ürün hakkında bilgilendirme linki paylaşıldığı halde bir başlığı #troll kanalına atabilir ki ?

    başlığı açan kişi götünden sallamamış. sonuçta 89 bin liraya satılıyor bu bisiklet. hayali bir durum yok yani ortada.

    yazarların ilk bisikletinin rengi bu anket başlığını da #troll kanalına yollamış. sanırım yazar kişisinin bisikletlerle alıp veremediği var ya da hiç bisikleti olmamış veya bisiklet alacak parası yok ki, bisiklet kelimesinin geçtiği başlıklardan sinirini çıkartıyor. *

    denetim lütfen tasnifçi ve kanalcı yazarlara daha sıkı denetim.

    @kanzuk
    @kalpsiz
    duyun çığlığımı.

    34- yapılmış öneriler
    #sağlık
    @curiean(+)
    #siyaset
    @curiean(-)
    #haber
    @curiean(+)
    #bilim
    @curiean(-)
    #tv
    @curiean(-)
    #edebiyat
    @curiean(-)
    #moda
    @curiean(-)
    #ekşi-sözlük
    @curiean(-)
    #oyun
    @curiean(-)
    #magazin
    @curiean(-)
    #sanat
    @curiean(-)
    #ekonomi
    @curiean(-)
    #ilişkiler
    @curiean(-)
    #sinema
    @curiean(-)
    #motosiklet
    @curiean(-)
    #troll
    @curiean(-)
    #anket
    @curiean(-)
    #müzik
    @curiean(-)
    #otomotiv
    @curiean(-)
    #seyahat
    @curiean(-)
    #spor
    @curiean(-)
    #tarih
    @curiean(-)
    #havacılık
    @curiean(-)
    #programlama
    @curiean(-)
    #yeme-içme
    @curiean(-)
    #spoiler
    @curiean(-)
    #teknoloji
    @curiean(-)
    #eğitim
    @curiean(-)

    17 haziran 2020 bilim kurulu toplantısı başlığında 2 kanal hariç diğer tüm kanalları teker teker ( - ) olarak işaretleyerek aklında tasnifçi olmak için gerekli 1000 kanal önerisini tamamlamaya çalışmış. yapılan kanal önerilerinden görülebilir.

    resmen bu kadarı da olmaz artık. yazar kişisi hile hurda ile kurnazlık ile kısa yoldan tasnifçi olma peşinde.

    gerekli gereksiz kanalları ( + ) veya ( - ) şeklinde sistematik olarak işaretleyen bu ve benzeri yazarlara gerekli müeyyideler acilen uygulanmalıdır.

    bu sahtekarlık değildir de başka nedir allah aşkına !

    35- @zott(+)

    feministin masumiyet karinesini bitiren tweeti başlığını #troll kanalına atmış yazar. yapılmış kanal önerilerinden görülebilir.

    başlığa konu durum temelsiz ya da kaynaksız değil. yazılmış bir ifadeden temelleniyor. haliyle başlığı açan yazarın yoktan var ettiği bir durum yok ortada. kaynak belli yani.

    ayrıca başlığı alakasız kanala yollayan yazar belli ki, duyguları ile karar alıp veriyor. feminizm veya bir başka kavram eleştirilmez değil. hele hele eleştirinin bir temeli varsa, olmayan bir şeye değil olan bir şeye karşı yapılıyorsa.

    yönetim kanalcı ve tasnifçilerin denetimini sıkı tutmalı bence.

    36- @muratrhn(+) @sakit ol cempion(+) @nargile(+)

    kartal bel. ait şirketlerin yön. kurulu atamaları başlığını bu üç yazar #troll kanalına postalamış. yapılmış kanal önerilerinden görülebilir.

    şimdi bu yazarların yaptığı iş, karşıt siyasal görüşü gündemden düşürüp görülmesini, okunmasını ve bilinmesini engellemek ama çok yanlış ve ilgili kanalın getirilme amacıyla da örtüşmeyen bir eylem.

    bir yerel gazetede çıkan haberin başlık olarak açılıp sözlüğe aktarılması yıllardır yapılan bir şey. #haber kanalına ait başlıklar bunlar.

    başlığa konu olan haberi sevmemek, o başlığın art niyetli olarak alakasız bir kanala atılmasını mı gerektiriyor ?

    tasnifçi ve kanalcılar, kanal önerisi yaparlar iken siyasi düşüncelerini ve kimliklerini bir kenara bırakarak objektif karar almalıdırlar. aksi durumda kaos olur ve bu sözlüğe zarar verir.

    37- @bir sey dicem(+)

    (bkz: 1.60 boyunda 45 kilo esmer pürüzsüz ateşli hatun) 2010 yılında açılmış
    (bkz: bakire olmayan hatunla evlenmek) 2005 yılında açılmış
    (bkz: boxersız gezmek)

    söz konusu başlıkları ne hikmetse #troll kanalına atmış yazardır. yapılmış kanal önerilerinden görülebilir.

    her kanalcı veya tasnifçi yetkisine sahip yazar hoşuna gitmeyen, beğenmediği, inançları ile düşünceleri ile veya hassasiyetleri ile ters düşen başlıkları tutup alakasız kanallara atsaydı o zaman, başlık açmanın da entry yazmanın da bir anlamı kalmazdı.

    bu üç başlığı oluşturan kelimeler de, başlığın ilk entry leri de ne hakaret, ne küfür ne de nefret içeriyor.

    ilk başlıkta bir kadın tarif ediliyor. yok mu böyle kadınlar ? elbette var.
    ikinci başlıkta bir eylem tarif ediliyor. beğenirsiniz ya da beğenmezsiniz o sizin sorununuz.
    üçüncü başlıkta bir davranış tarif ediliyor. pekala da iç çamaşırı giymeyen insanlar var. bu şaşılacak bir şey değil.

    yani sadede gelir isek; sizin anlamsız ve gereksiz bulduğunuz bir başlığı, başkaları sizin gibi bulmayabilir. kanal önerirken subjektif bakış açınızla bu işlemi yapmamalısınız.

    38-
    #ekşi-sözlük
    @bi gitme be(-)
    #anket
    @bi gitme be(-)
    #troll
    @bi gitme be(+)

    kanalcı yetkisini kötüye kullanan yazar veritabanı başlığını #troll kanalına layık görmüş, #ekşi-sözlük ve #anket kanalından çıkarmış yazar. yapılmış kanal önerilerinden görülebilir.

    kanal önerme yetkisini bilinçli olarak kötüye kullanan yazarların listelenip yönetimin bilgisine sunulduğu bu veritabanı da, nihayetinde yetkisini kötüye kullanan bir kanalcı tarafından #troll kanalına atıldı. şaka değil gerçek.

    bu veritabanının yapılış amacını bu yazar kişisinin işlemi çok güzel özetler nitelikte aslında. bu açıdan yazara teşekkür etmek gerekir.

    yalnız aziz nesin in hikayelerindeki olay örgüsünün içerisinde hissettim kendimi bir an. bir yazar nasıl böyle bile bile lades der, anlamak ne mümkün.

    yönetime bir kere daha tasnifçi ve kanalcı yetkisini kullananların denetiminin ne denli önemli olduğunu işaret etmek istiyorum.

    39 - #troll
    @`ktulu(`+), @dalmakotuolur(+)

    35 bin görüntüleme 35 bin dislike başlığını akıl alır gibi değil ama #troll kanalına atmış bu iki yazar. yapılmış kanal önerilerinden görülebilir.

    verilen yetkisi siyasal menfaatler için kullanmaya belki de en güzel örnek teşkil etmektedir, yazarların işlemi.

    çokta yazıp çizmeye gerek yok. yönetim acilen ve vakit kaybetmeksiniz kanalcı, tasnifçi yazarları denetlemelidir.

    (bkz: tasnifçi yazarların gözden geçirilmesi gerekliliği)

    40 -
    yapılmış öneriler
    #ilişkiler
    @fistiginyanindakiayi(+) @sakit ol cempion(-)
    #anket
    @fistiginyanindakiayi(+) @sakit ol cempion(-)
    #troll
    @sakit ol cempion(+)
    #siyaset
    @sakit ol cempion(-) @fistiginyanindakiayi(+)
    #programlama
    @sakit ol cempion(-) @fistiginyanindakiayi(+)
    #otomotiv
    @sakit ol cempion(-) @fistiginyanindakiayi(+)
    #sanat
    @fistiginyanindakiayi(+) @sakit ol cempion(-)
    #sağlık
    @fistiginyanindakiayi(+) @sakit ol cempion(-)
    #ekonomi
    @fistiginyanindakiayi(+) @sakit ol cempion(-)
    #motosiklet
    @campio(+) @fistiginyanindakiayi(+)
    #ekşi-sözlük
    @sakit ol cempion(-) @fistiginyanindakiayi(+)
    #oyun
    @sakit ol cempion(-) @fistiginyanindakiayi(+)
    #sinema
    @fistiginyanindakiayi(+) @sakit ol cempion(-)
    #yeme-içme
    @fistiginyanindakiayi(+)
    #havacılık
    @sakit ol cempion(-) @fistiginyanindakiayi(+)
    #bilim
    @sakit ol cempion(-) @fistiginyanindakiayi(+)
    #teknoloji
    @sakit ol cempion(-) @fistiginyanindakiayi(+)
    #tv
    @fistiginyanindakiayi(+) @sakit ol cempion(-)
    #edebiyat
    @fistiginyanindakiayi(+) @sakit ol cempion(-)
    #moda
    @fistiginyanindakiayi(+) @sakit ol cempion(-)
    #eğitim
    @sakit ol cempion(-) @fistiginyanindakiayi(+)
    #müzik
    @fistiginyanindakiayi(+) @sakit ol cempion(-)
    #seyahat
    @fistiginyanindakiayi(+) @sakit ol cempion(-)
    #spor
    @sakit ol cempion(-) @fistiginyanindakiayi(+)
    #tarih
    @sakit ol cempion(-) @fistiginyanindakiayi(+)
    #haber
    @sakit ol cempion(-) @fistiginyanindakiayi(+)
    #spoiler
    @sakit ol cempion(-) @fistiginyanindakiayi(+)
    #magazin
    @fistiginyanindakiayi(+) @sakit ol cempion(-)

    motorcuların trafik teröristi olması başlığının kanal öner kısmında bu iki yazar kişisinin yaptığı "sahtekarlık", insana küçük dilini yutturacak türde.

    1000 tene kanal önerisinde bulununca tasnifçi olunuyor ve birçok otomatik kanalcı yetkisine sahip yazar bu "sahtekarlığa" başvuruyor ne yazık ki.

    başlığın alakalı olduğu kanalları ( + ) işaretliyorlar, alakasız tüm kanalları da boş geçmeyip ( - ) işaretleyerek 1000 kanal önerisi hedeflerine yakınlaşmış oluyorlar.

    bu sahtekarlığa yönetim bir dur demeli. @kanzuk un bu konuda duyarlı olduğunu biliyorum. inanıyorum ki, denetimleri sıklaştıracak ve kanalcı ile tasnifçi yazarları kontrol için ayrı bir ekip kuracaktır.

    41-
    yapılmış öneriler
    #troll
    @evil brain(+), @apradatos(+)

    lavaşın ermenistan'ın kültürel mirası olması başlığını bu iki yazar #troll kanalına yollamış. yapılmış kanar önerilerinden görülebilir.

    başlığa konu olan bir haber. başlıkta da kaynaklar belirtilmiş. unesco nun bir kararı var. beğenirsiniz beğenmezsiniz ama bu tutup başlığı alakasız bir kanala atmanıza gerekçe olamaz. yaptığınız işlemi de mazur göstermez.

    çok kızdıysan bu duruma gir unesco nun internet sitesine eleştiri yazısı yaz. ya da git unesco nun merkez binası neredeyse önünde bu durumu protesto et. demokrasilerde çare tükenmez.

    @kanzuk artık kanalcı ve tasnifçilere yönelik denetim mekanizması lütfen hayata geçirilsin.

    42-
    yapılmış öneriler
    #ekşi-sözlük
    @chessboard(-)
    #ilişkiler
    @chessboard(-)
    #teknoloji
    @chessboard(-)
    #troll
    @chessboard(+)

    ekşi geyik whatsapp grubu başlığını #troll kanalına atmış yazardır. yapılmış kanal önerilerinden görülebilir.

    kanalcı yazar burada başlığı alakasız kanala atar iken, alakalı kanalları da ( - ) işaretleyerek aklınca, o kanallara taşınmasını engelleyebileceğini düşünmüş.

    bu başlık bir troll başlığı değildir. yazarların kendi arasında kurduğu bir iletişim başlığıdır ve kimse söz konusu gruba üye yapılmamaktadır sonuçta.

    43-
    yapılmış öneriler
    #troll
    @just some pretty words(+), @siyah kelebeklerim ucar delice(+) @evil brain(+)

    1 temmuz 2020 sarma sigara ve tütünün yasaklanması başlığını #troll kanalına atmış yazarlardır. yapılmış kanal önerilerinden görülebilir.

    artık bu kadarı da olmaz. yani pes doğrusu. resmi gazetede yayınlanmış bir haberin başlığı da #troll kanalına atılıyor ise; ortada büyük bir sorun var demektir.

    ya bu işlemi yapan yazarlar ne yaptıklarını bilmemektedirler ya da çatır çatır kötü niyetli bir işlem gerçekleştirmişlerdir.

    acilen ama çok acilen yönetim gerekli cezai müeyyideleri uygulamalıdır. aksi durumda art niyetli kanal önerenlere bir yaptırım uygulanmadığı görülürse, başkaları da bundan cesaret alır ve ipin ucu kaçabilir.

    44- @chessboard

    otomatik kanalcı yetkisine sahip bir yazar 1000 adet kanal önerisi yaparak tasnifçi unvanına sahip olabiliyor.

    birleşmiş milletler arabasında ilişkiye girmek başlığının, başlığın kanalları bölümündeki kanal öner kısmına tıkladığınızda ve bu bölümün en altında yer alan yapılmış öneriler butonuna bastığınızda göreceğiniz manzara şu şekildedir;

    yapılmış öneriler
    #haber
    @chessboard(-)
    #troll
    @chessboard(+)
    #ilişkiler
    @chessboard(-)
    #tv
    @chessboard(-)
    #edebiyat
    @chessboard(-)
    #moda
    @chessboard(-)
    #anket
    @chessboard(-)
    #müzik
    @chessboard(-)
    #otomotiv
    @chessboard(-)
    #seyahat
    @chessboard(-)
    #sinema
    @chessboard(-)
    #motosiklet
    @chessboard(-)
    #siyaset
    @chessboard(-)
    #programlama
    @chessboard(-)
    #yeme-içme
    @chessboard(-)
    #spoiler
    @chessboard(-)
    #ekşi-sözlük
    @chessboard(-)
    #oyun
    @chessboard(-)
    #magazin
    @chessboard(-)
    #bilim
    @chessboard(-)
    #teknoloji
    @chessboard(-)
    #eğitim
    @chessboard(-)
    #sanat
    @chessboard(-)
    #sağlık
    @chessboard(-)
    #ekonomi
    @chessboard(-)
    #spor
    @chessboard(-)
    #tarih
    @chessboard(-)
    #havacılık
    @chessboard(-)

    evet işte bu ve benzeri yazarlar bir başlık için önerilebilecek toplam 28 adet kanalın her birisini ( + ) ve ( -) işaretlemek suretiyle kısa yoldan çok sayıda kanal önerisinde bulunmuş oluyorlar.

    45-
    yapılmış öneriler
    #troll
    @doctordeist(+)

    tıp öğrencilerinin lgbt'ye yönelik nefret söylemi başlığını #troll kanalına atmış yazar. yapılmış kanal önerilerinden görülebilir.

    olmuş bir olayın kaynağının da belirtilmek suretiyle sözlüğe taşınması ne kadar normal ise; kaynağı belli ve olmuş bir olaya dair açılmış başlığın troll kanalına atılması bir o kadar anormaldır.

    haber niteliği taşıyan bir olay var ve başlığa konu olan olay düzmece değil. linkte mevcut, görselde.

    işlemi yapan yazar kişisi nick ine bakılırsa doktor ve meslektaşlarını korumak adına mı böyle bir uygulamaya gitti merak ettim açıkçası.

    46-
    yapılmış öneriler
    #troll
    @pesimistzombie(+)

    2 temmuz 2020 optimar'ın genel seçim anketi başlığını #troll kanalına yollamış yazardır. yapılmış kanal önerilerinden görülebilir.

    hatalıdan da öte art niyetli bir işlemdir bu. anketin sonucunu beğenmeyebilirsiniz ki, ben de beğenmedim ama bu; hem başlığım bir haber başlığı olduğunu hem de, başlığa konu olan anketi gerçekleştiren şirketin reelde var olan bir şirket olduğunu gerçeğini değiştirmez.

    yani başlık ne kaynaksız ne de uydurma. kaynağı olan bir başlığı sırf kendi siyasi görüşünün zıttı olduğu için alakasız bir kanala atmak kabul edilir gibi değildir.

    47-
    yapılmış öneriler
    #troll
    @monkeyisgonetoheaven(+)

    evde hayvan beslemekteki mantık başlığını #troll kanalına atmış yazardır. yapılmış kanal önerilerinden görülebilir.

    sanırım bu yazar kişisi evde hayvan besliyor ve bu eylemdeki mantığı sorgulayan başlık fazlasıyla rahatsız etmiş kendisini. olabilir ama yetki kullanımında duygulara yer olmamalı.

    ayrıca başlık bir sorgulama içeriyor. bir eylemin mantığını. yapılış amacını. ve başlığı açanın entry sine bakıldığında aşağılama, hakaret, küfür de yok. bir konuda cevap arayışı var.

    her eylem elbet bir mantığa dayanır ve bu mantığı sormak, sorgulamak kötü bir şey olmasa gerek?

    48-
    yapılmış öneriler
    #tarih
    @rubiks cube(+)
    #ilişkiler
    @rubiks cube(+)
    #ekşi-sözlük
    @rubiks cube(+)
    #haber
    @rubiks cube(+)
    #tv
    @rubiks cube(+)
    #siyaset
    @rubiks cube(+)
    #eğitim
    @rubiks cube(+)
    #sinema
    @rubiks cube(+)
    #anket
    @rubiks cube(+)

    sırp yunan ermeni ve kürtlere düşman olmayan türk başlığında, söz konusu yazar kişisi alakasız bir sürü kanalı işaretlemiş. böylece tek bir başlıkta birken fazla kanal önerisi yapmış olmuş.

    kanalcı yazarların tasnifçi olmak için 1000 adet kanal önerisi yapması zorunluluğu var ve bir kısmı bu tür yanlış yollara sapabiliyorlar ne yazık ki.

    49-
    yapılmış öneriler
    #troll
    @klavyeninsarjoru(+)

    0 850 spam çağrı terörü başlığını #troll kanalına atmış yazardır. yapılmış kanal önerilerinden görülebilir.

    söz konusu 0 850 ile başlayan numara bir gerçek ve şahsımı günde 4-5 kere arıyor. yani kurmaca bir şey yok ortada.

    işlemi yapan kanalcı, 0 850 ile başlayan numaraya dönük yapılan yoğun şikayet ve eleştiriden neden rahatsız olmuş da gündemden düşürmek adına alakasız bir kanala atmış ?

    cevabını moderasyonun bulması ve kanalcıları denetleyecek bir ekip kurması acilen gerekmektedir, bence.

    50-
    elif can yetim başlığına yönelik yapılmış kanal önerilerine bakıldığında görülecek manzara şok edicidir;

    yapılmış öneriler
    #yeme-içme
    @zorla bakkala gonderilen kardes(+) @mehendiz(+) @buhurumeryem(+) @learness(+) @rocky43(+) @hem memur hem muhendis(+) @ilgisiz garson(+) @monkeyisgonetoheaven(+) @vintagerecords(+)
    #ilişkiler
    @vintagerecords(+)
    #siyaset
    @vintagerecords(+)
    #haber
    @vintagerecords(+)
    #havacılık
    @vintagerecords(+)
    #sinema
    @efespixeltr(+) @vintagerecords(+)
    #ekonomi
    @vintagerecords(+) @efespixeltr(+)
    #eğitim
    @vintagerecords(+) @efespixeltr(+)
    #magazin
    @ichji(+) @vintagerecords(+)
    #motosiklet
    @hem memur hem muhendis(+) @vintagerecords(+)
    #ekşi-sözlük
    @vintagerecords(+)
    #oyun
    @vintagerecords(+)
    #spor
    @vintagerecords(+)
    #tarih
    @vintagerecords(+)
    #moda
    @vintagerecords(+)
    #anket
    @vintagerecords(+)
    #müzik
    @vintagerecords(+)
    #otomotiv
    @vintagerecords(+)
    #seyahat
    @vintagerecords(+)
    #spoiler
    @vintagerecords(+)
    #sanat
    @vintagerecords(+)
    #sağlık
    @vintagerecords(+)
    #tv
    @vintagerecords(+)
    #edebiyat
    @vintagerecords(+)
    #programlama
    @vintagerecords(+) )
    #bilim
    @vintagerecords(+)
    #teknoloji
    @vintagerecords(+)

    evet görüldüğü üzere onlarca kanalcı ve tasnifçi yazar, elif can yetim başlığını alakalı alakasız birçok kalana önermiş. başlığa konu olan kişiyi sevmeyebilirsiniz lakin, subjektif ve keyfi işlem yapamazsınız.

    #sinema, #motorsiklet, #otomotiv, #edebiyat, #oyun, #yeme-içme kanalları görüleceği üzere ciddi ciddi önerilmiş.

    yazarlar henüz tasnifçi sıfatını kazanmadan önce kanalcı yetkisine sahipler iken, 1000 adet kanal önerisi yapmaları gerekiyor ki, tasnifçi sıfatı kazansınlar.

    kısa yoldan bunu başarmak isteyenlerde bir başlıktaki tüm kanalları önererek yolunu buluyor ne yazık ki.

    moderasyon bu tür sahtekarlıklara ne olur göz yummasın

    51.

    yüzme gözlüğünün buğulanmasına çözüm önerileri başlığında yapılmış kanal önerilerine bakıldığında dehşete kapılmanız garanti. acab bu önerileri yapan kanalcı yazarın amacı nedir ???

    yapılmış öneriler
    #spor
    @ekşisözlük(+)
    #sanat
    @gardropfuatingardrobu(+)
    #sağlık
    @gardropfuatingardrobu(+)
    #ekonomi
    @gardropfuatingardrobu(+)
    #ekşi-sözlük
    @gardropfuatingardrobu(+)
    #oyun
    @gardropfuatingardrobu(+)
    #magazin
    @gardropfuatingardrobu(+)
    #tarih
    @gardropfuatingardrobu(+)
    #haber
    @gardropfuatingardrobu(+)
    #havacılık
    @gardropfuatingardrobu(+)
    #bilim
    @gardropfuatingardrobu(+)
    #teknoloji
    @gardropfuatingardrobu(+)
    #eğitim
    @gardropfuatingardrobu(+)
    #siyaset
    @gardropfuatingardrobu(+)
    #programlama
    @gardropfuatingardrobu(+)
    #yeme-içme
    @gardropfuatingardrobu(+)
    #spoiler
    @gardropfuatingardrobu(+)
    #tv
    @gardropfuatingardrobu(+)
    #edebiyat
    @gardropfuatingardrobu(+)
    #moda
    @gardropfuatingardrobu(+)
    #ilişkiler
    @gardropfuatingardrobu(+)
    #sinema
    @gardropfuatingardrobu(+)
    #motosiklet
    @gardropfuatingardrobu(+)
    #troll
    @gardropfuatingardrobu(+)
    #anket
    @gardropfuatingardrobu(+)
    #müzik
    @gardropfuatingardrobu(+)
    #otomotiv
    @gardropfuatingardrobu(+)
    #seyahat
    @gardropfuatingardrobu(+)
    ......................

    yazarların en köylü özelliği başlığı için yapılmış kanal önerilerine bakıldığında aşağıdaki manzara karşımıza çıkmaktadır. bu kanalcı yazar, tasnifçi olmak için gerekli 1000 adet kanal önerisi yapma şartını, tüm kanalları ( - ) işaretlemek suretiyle yerine getirmeye çalışıyor. yok böyle bir sahtekarlık !

    yapılmış öneriler
    #ekşi-sözlük
    @beyazbirsayfaactim red(+) @gardropfuatingardrobu(-)
    #yeme-içme
    @fosmodern(-) @gardropfuatingardrobu(-)
    #oyun
    @gardropfuatingardrobu(-)
    #magazin
    @gardropfuatingardrobu(-)
    #ilişkiler
    @gardropfuatingardrobu(-)
    #sinema
    @gardropfuatingardrobu(-)
    #motosiklet
    @gardropfuatingardrobu(-)
    #troll
    @gardropfuatingardrobu(+)
    #spor
    @gardropfuatingardrobu(-)
    #tarih
    @gardropfuatingardrobu(-)
    #haber
    @gardropfuatingardrobu(-)
    #havacılık
    @gardropfuatingardrobu(-)
    #siyaset
    @gardropfuatingardrobu(-)
    #programlama
    @gardropfuatingardrobu(-)
    #spoiler
    @gardropfuatingardrobu(-)
    #anket
    @gardropfuatingardrobu(+)
    #müzik
    @gardropfuatingardrobu(-)
    #otomotiv
    @gardropfuatingardrobu(-)
    #seyahat
    @gardropfuatingardrobu(-)
    #sanat
    @gardropfuatingardrobu(-)
    #sağlık
    @gardropfuatingardrobu(-)
    #ekonomi
    @gardropfuatingardrobu(-)
    #tv
    @gardropfuatingardrobu(-)
    #edebiyat
    @gardropfuatingardrobu(-)
    #moda
    @gardropfuatingardrobu(-)
    #bilim
    @gardropfuatingardrobu(-)
    #teknoloji
    @gardropfuatingardrobu(-)
    #eğitim
    @gardropfuatingardrobu(-)

    52.

    yapılmış öneriler
    #troll
    @cocolicious(+)

    sıra harf inkılabına da gelecek başlığını #troll kanalına atmış yazar. yapılmış kanal önerilerinden görülebilir.

    yine aynı hata söz konusu. kaynak belirtilmiş ve sahte de olmayan bir kaynağa dayanarak açılmış bir başlığın, üstelik kaynakta geçen ifadenin veya cümlenin aynısı kullanılmış olduğu halde, sanki uydurma bir konuya dair açılmış bir başlıkmış gibi #troll kanalına atılması `tasnifçi/kanalcı yazarların doğru sandığı yanlışlar`dan biridir.

    bu başlık bir twettir kullanıcısının attığı twett kaynak alınarak ve aynı cümle kalıbı kullanılarak bir yazar kişisi tarafından başlıklaştırılıp sözlüğe taşınmış. ayrıca haber değeri bile var.

    kanal önerme işlemini yapan kanalcı, siyasi duruşu ile sahip olduğu kanalcı yetkisini harmanlamak suretiyle subjektif bir karara imza atmış.
    ..................

    yapılmış öneriler
    #troll
    @cocolicious(+)

    berk'le kardeş gibiyiz öyle şey düşünmez diyen kız başlığını da #troll kanalına atmış bu yazar. yapılmış kanal önerilerinden görülebilir.

    2016 yılında açılmış bir #anket ve #ilişkiler kanalına dahil edilebilecek bu başlıktan acab bu kanalcı yazar kişisi neden rahatsız oldu.

    başlıktaki berk midir kendisi yoksa, berk in kendisi için kötü duygular beslemesine ihtimal vermeyen kız mıdır ?

    başlıkta da, başlığın ilk entry sinde de, troll başlık veya entry lere özgü olan hiçbir bulgu ve işaret yok.

    hani kuryeye tokat atan bir polis vardıç kurye polise bu yaptığının doğru olup olmadığını soruyordu ve polis "ben öyle düşündüğüm için doğru" diyordu. he işte bu kanalcı da bu başlığın #troll kanalına ait olduğunu düşünmüş olsa gerek ki, "ben böyle düşündüysem yaptığım ve bundan sonra yapacağım işlemler doğrudur" kafasında olabilir.
    ..........

    yapılmış öneriler
    #troll
    @cocolicious(+)

    tatile çıkarken evi temizlemek başlığını #troll kanalına atmış yazardır. yapılmış kanal önerilerinden görülebilir.

    ya böyle bir kanal önerisi karşısında pek bir şey yazmak istemiyorum çünkü, bu kadarı da pes doğrusu. acab yazar çakır keyif mi de peş peşe başlıkları alakasız kanallara yolluyor ya da amacı nedir, bir derdi, sorunu mu vardır anlamadım doğrusu.

    ............

    yapılmış öneriler
    #troll
    @cocolicious(+)

    hristiyanların anlamsız ayasofya tepkisi başlığını #troll kanalına postalamış yazardır. yapılmış kanal önerilerinden görülebilir.

    söz konusu kanalcının amacını anlamış değilim. kendi düşüncesine ters bir düşünce ekseninde şekillenen her başlığı acab #troll kanalına atmaya yemin mi etmiş anlamadım ki ?

    söz konusu başlıkta link mevcut. farklı ülkelerden konu hakkında yapılan açıklamalar aktarılmış. başlığı açanın siyasi düşüncesinin farklı olması, işlemi yapan kanalcının bu yetkisini subjektif kullanmasını kesinlikle haklı göstermez.
    ..............

    edit; kanalcı bu hatalı işlemi sonradan düzelterek troll kanal önerisini geri çekmiş ve #troll kanalını ( - ) işaretlemiş .

    yapılmış öneriler
    #troll
    @cocolicious(+)

    taksicilerin ibb ye dava açması başlığını #troll kanalına atmış yazardır. yapılmış kanal önerilerinden görülebilir.

    söz konusu işlemi yapan kanalcının #110045235 nolu entry sine bakıldığında kendisinin de benzer bir başlığı saat 10 da açtığını görüyoruz. söz konusu başlık ise saat 11 de açılmış. evet aramaya inanmadan açılmış bir haber başlığı var ve başlığı #troll kanalına atan kanalcı, kondüktörlerden başlık taşıma isteğinden bulunmak yerine yetkisini kullanarak alakasız bir işlem yapmış.

    olayın komik yanı ise; kendisi ile aynı başlığı açan yazarınkini #troll kanalına atmış ama #troll kanalına attığı başlığın aynısını önceden açmış.

    o zaman söz konusu kanalcının açtığı başlık bir saat önceden açılmış olmasıyla saat farkıyla mı troll başlık olmaktan kurtulmuş mu anlamadım gitti. *

    yönetimden rica ediyorum lütfen denetimleri sıkılaştırın ne olur.

    53 -
    yapılmış öneriler
    #troll
    @zinaedenzidan(+)

    fenerium'da 500 liraya satılan şampiyonluk kupası başlığını #troll kanalına atmış yazardır. yapılmış kanal önerilerinden görülebilir.

    söz konusu başlıkta;fenerhabçe nin ürünlerinin satıldığı fenerium mağazasının internet sitesinde yer alan bir ürün ve onun fiyatı ortaya konmuş. yani sağlam bir kaynak mevcut. uydurma bir şey yok ortada.

    ama işlemi yapan kanalcı, böyle bir ürünün bu şekilde satılmasından memnun kalmayıp tepkisini fenerium a mail atarak göstermek yerine başlığı görülmez kılmak için #troll kanalına atmış ise, kesinlikle ama kesinlikle yanlış yapmıştır.

    54-
    yapılmış öneriler
    #troll
    @sanal gezgin(+)

    ekşi sözlük'e bir daha gelinse alınacak nick'ler başlığını #troll kanalına atmış yazardır. yapılmış kanal önerilerinden görülebilir.

    yıllar yıllar önce açılmış ve artık sözlükle özdeşleşmiş ve klasikleşmiş bir başlığın #troll kanalına atılması inanın anlamsız ve de kazara olmayacak bir eylemdir.

    yani söz konusu işlemi yapan tasnifçi durmuş durmuşta neden şimdi hem de #anket ve #ekşi-sözlük kanalına ait olduğu ortada olan bir başlığı alakasız bir kanala atmış ki?

    55-
    nazım hikmet başlığı için yapılmış alakasız kanal önerileri kimi kanalcıların yaptığı sahtekarlığın ne kadar yaygın olduğunu bir kere daha gözler önüne sermiştir. başlığın ait olmadığı alakasız kanalları da ( - ) işaretlemek suretiyle ya istatistik kasılmaktadır ya da uyanıklık yapıp tasnifçi unvanını kısa zamanda elde etmek amaçlanmaktadır. kanalcılar 1000 adet kanal önerisi yapmak zorundalar, tasnifçi ünvanını almak için. bu nedenle bu tür yoldan sapmalar yaşıyor bazıları.

    yapılmış öneriler
    #sanat
    @hatamlasevbeni(+)
    #tarih
    @hatamlasevbeni(-)
    #siyaset
    @hatamlasevbeni(+)
    #edebiyat
    @hatamlasevbeni(+)
    #sinema
    @hatamlasevbeni(-)
    #ilişkiler
    @hatamlasevbeni(-)
    #anket
    @hatamlasevbeni(-)
    #müzik
    @hatamlasevbeni(-)
    #spor
    @hatamlasevbeni(-)
    #ekşi-sözlük
    @hatamlasevbeni(-)
    #oyun
    @hatamlasevbeni(-)
    #programlama
    @hatamlasevbeni(-)
    #tv
    @hatamlasevbeni(-)
    #bilim
    @hatamlasevbeni(-)
    #teknoloji
    @hatamlasevbeni(-)

    yapılan kanal önerileri ile yapanın nick uyumu gerçekten rastlantının böylesi demeyi hak ediyor. hatanın da bir sınırı olur ama değil mi ?

    56-
    kanalcı başlığı için yapılmış kanal önerileri ile yok artık denmesine neden olan sahtekarlık daha. tasnifçi olmak için gerekli 1000 adet kanal önerisi içi yapılmaktadır.

    başlığın ait olduğu kanalı ( + ) işaretler iken ait olmadığı kanalları da ( - ) işaretlemek suretiyle birden fazla öneri yapılıp hedefe kısa yoldan ulaşılmak amaçlanmaktadır.

    oysa olması gereken; başlığa uygun kanalın ( + ) olarak işaretlenmesidir. diğer kanalların ayrıca ( - ) olarak işaretlenmesi kanalcıların yaptığı en büyük hatadır ya da kimilerinin bilerek yaptığı uyanıklıktır.

    yapılmış öneriler
    #ekşi-sözlük
    @ikoniali(-) @braininpain(+)
    #programlama
    @ikoniali(+) @braininpain(+)
    #tarih
    @ikoniali(-) @braininpain(-)
    #spor
    @braininpain(-) `@ikoniali`(-)
    #ilişkiler
    @ikoniali(-) @braininpain(-)
    #teknoloji
    @ikoniali(0) @braininpain(+)
    #anket
    @ikoniali(-)
    #edebiyat
    @ikoniali(-) @braininpain(-)
    #sinema
    @braininpain(-) @ikoniali(-)
    #müzik
    @braininpain(-) @ikoniali(-)
    #oyun
    @ikoniali(-) @braininpain(-)
    #siyaset
    @braininpain(-) @`ikoniali(`-)
    #sanat
    @braininpain(-) @ikoniali(-)
    #sağlık
    @ikoniali(-)
    #tv
    @ikoniali(-)
    #bilim
    @ikoniali(-)

    yani ironi ne burada derseniz. kanalcı yetkisi verilen bu iki yazarın kanalcı başlığına kanal önerisi yapar iken böylesi akla zarar bir işlem gerçekleştirmeleridir.

    57-
    yapılmış öneriler
    #troll
    @bpol(+)

    twitter'daki 330 tweetlik ilginç flood başlığını #troll kanalına layık görmüş yazardır. yapılmış kanal önerilerinden görülebilir.

    artık kanalcı ve tasnifçi yazarlar şunu anlamalı; kaynağı olan ve bu kaynağı sahte de olmayan başlıkların alakasız bir kanala taşınması yanlıştır.

    başlığı açan yazar başlıktaki konuyu götünden uydurmamış ki. twitter da bir kullanıcının paylaşımlarını referans alarak başlığı açmış.

    başlığın konusunu beğenmemek, bir başlığı yetkiyi keyfi kullanarak alakasız bir kanala atmayı haklı göstermez.

    58-
    atatürk başlığı için yapılan kanal önerilerine bakıldığında şaşırmamak elde değil. bir yazar kişisi alakalı alakasız tüm kanalları başlık için önermiş.

    hala anlaşılmamış demek ki. başlığın ait olduğu kanalı ( + ) işaretlemek kafidir. ait olmayan diğer kanalları hiç işaretlememek gerekir. kanal önermede amaç ilgili kanalı işaretlemektir o kadar.

    ama çoğu yazar alakasız kanalları da ( + ) veya ( - ) işaretleyerek tasnifçi ise istatistik kasmakta, kanalcı ise tasnifçi olmayı amaçlamaktadır.

    yapılmış öneriler
    #siyaset
    @bu alemi bilmeyen imparator olamaz(+)
    #tarih
    @bu alemi bilmeyen imparator olamaz(+)
    #eğitim
    @bu alemi bilmeyen imparator olamaz(+)
    #edebiyat
    @bu alemi bilmeyen imparator olamaz(+) @offensive(-)
    #sanat
    @bu alemi bilmeyen imparator olamaz(+) @offensive(-)
    #bilim
    @offensive(-) @bu alemi bilmeyen imparator olamaz(+)
    #moda
    @bu alemi bilmeyen imparator olamaz(+) @offensive(-)
    #sağlık
    @offensive(-) @bu alemi bilmeyen imparator olamaz(+)
    #otomotiv
    @bu alemi bilmeyen imparator olamaz(+) @offensive(-)
    #teknoloji
    @offensive(-) @bu alemi bilmeyen imparator olamaz(+)
    #sinema
    @bu alemi bilmeyen imparator olamaz(+) @offensive(-)
    #ekonomi
    @bu alemi bilmeyen imparator olamaz(+) @offensive(-)
    #havacılık
    @bu alemi bilmeyen imparator olamaz(+) @offensive(-)
    #müzik
    @bu alemi bilmeyen imparator olamaz(+) @offensive(-)
    #spor
    @offensive(-) @bu alemi bilmeyen imparator olamaz(+)
    #haber
    @offensive(-) @bu alemi bilmeyen imparator olamaz(+)
    #seyahat
    @offensive(-) @bu alemi bilmeyen imparator olamaz(+)

    burada yapılan kanal önerilerine bakıldığında; @offensive nickli yazar kişisinin, @bu alemi bilmeyen imparator olamaznick li yazarın yaptığı yanlış kanal atamalarını düzelttiği görülmektedir.

    59-
    yapılmış öneriler
    #troll
    @virtus et natura(+) @im back baby(+)

    ayasofya'nın açılmasından rahatsız olan kitle başlığını el birliği ile #troll kanalına yollamış yazarlardır. yapılmış kanal önerisinden görülebilir.

    şahsen ben de bu kitleye dahilim lakin, yetkimden istifade edip tutup da başlığı siyasal nedenlerden ötürü alakasız bir kanala atmıyorum.

    #troll kanalının özelliği gündem kısmından başlıkları düşürmesi. kanalcı ve tasnifçi yazarlar işte bunu bildikleri için özellikle farklı siyasal argümanlar geliştirilen başlıkları #troll kanalına atma eğiliminde olabiliyorlar.

    oysa başlıkta da, başlığın ilk entry sinde de hakaret, küfür, saldırgan ifadeler yok. yani eleştiri var, yerme var ama eleştiri ve yerme reel hayatta da var. eleştiriye açık olmak olgunluk ve demokratik gelişmişlik göstergesidir.

    60-
    yapılmış öneriler
    #spor
    @ludovico(+)
    #tarih
    @ludovico(+)
    #siyaset
    @ludovico(+)
    #ilişkiler
    @ludovico(-)
    #anket
    @ludovico(-)
    #müzik
    @ludovico(-)
    #tv
    @ludovico(+)
    #sanat
    @ludovico(-)
    #oyun
    @ludovico(-)
    #teknoloji
    @ludovico(-)
    #ekşi-sözlük
    @ludovico(-)
    #sinema
    @ludovico(-)
    #programlama
    @ludovico(-)
    #bilim
    @ludovico(-)
    #sağlık
    @ludovico(-)
    #edebiyat
    @ludovico(-)

    kanalcı/tasnifçi yazarların doğru bildiği bir yanlış var ki o da; tüm kanalların işaretlenmesi. yok böyle bir şey.

    ---- burası çokomelli ---
    asıl olan; kanal önerme işleminde sade ve sadece başlığın ait olduğu kanalın işaretlenmesi amaçlanmaktadır. başlığın ait olmadığı kanalların işaretlenmemesi gerekir.
    ----- burası çokomelli----

    beşiktaş başlığını bir spor kulübü olarak baz alırsak sadece #spor kanalının, ilçe olarak baz alırsak sadece #tarih kanalının ( + ) işaretlenmesi yeter. ama burada ne yapılmış; alakasız kanallar da ( -) veya ( + ) işaretlenmiş.

    böyle bir işlemin iki amacı olabilir. bir başlık için önerilen tüm kanallar işaretlenerek ya istatistik kasılmak istenmektedir ya da kanalcı yazarların 1000 adet kanal önerisi koşulu ile tasnifçi unvanını kazanacak olmalarından ötürü, bu koşulu kısa yoldan sağlamak amaçlanmaktadır. yani sahtekarlık yapmak !

    61-
    türk kızıyla evlenmemek için en büyük neden başlığında kanal önerisinde bulunan kanalcı anlaşılan aşırı gaza gelmiş olacak ki, alakalı kanalla birlikte neredeyse tüm kanalları işaretlemiş.

    yapılmış öneriler
    #ilişkiler
    @ben yapmadim miki yapti(+)
    #anket
    @ben yapmadim miki yapti(+)
    #bilim
    @ben yapmadim miki yapti(-)
    #siyaset
    @ben yapmadim miki yapti(-)
    #programlama
    @ben yapmadim miki yapti(-)
    #müzik
    @ben yapmadim miki yapti(-)
    #sinema
    @ben yapmadim miki yapti(-)
    #tv
    @ben yapmadim miki yapti(-)
    #edebiyat
    @ben yapmadim miki yapti(-)
    #teknoloji
    @ben yapmadim miki yapti(-)
    #sanat
    @ben yapmadim miki yapti(-)
    #sağlık
    @ben yapmadim miki yapti(-)
    #spor
    @ben yapmadim miki yapti(-)
    #tarih
    @ben yapmadim miki yapti(-)
    #ekşi-sözlük
    @ben yapmadim miki yapti(-)
    #oyun
    @ben yapmadim miki yapti(-)

    görüleceği üzere kanalcı, başlığın ait olduğu kanallar olan #ilişkiler ve #anket kanalını ( + ) işaretleyerek seçmiş. doğru bir işlem ama sonrasında ait olmayan kanalları da ( -) işaretlemek suretiyle yanlış işlem yapmış.

    aslında sadece başlığın ait olduğu kanalı işaretlemek yeterlidir. ama çoğu yazar ait olmayan kanalları ( - ) işaretleyerek tek bir başlıkta birden fazla kanal önerme uyanıklığını yapıyor ne yazık ki.

    62-
    erkek başlığında yapılmış kanal önerileri ile "bu kadar da olmaz" denmesine neden olmuştur.

    yapılmış öneriler
    #bilim
    @offensive(-)
    #yeme-içme
    @akirawi(-)
    #eğitim
    @offensive(-)
    #sinema
    @akirawi(-)
    #siyaset
    @offensive(-)
    #sağlık
    @offensive(-)
    #oyun
    @akirawi(-)
    #tv
    @offensive(-)
    #moda
    @offensive(-)
    #teknoloji
    @akirawi(-)
    #ekşi-sözlük
    @offensive(-)
    #magazin
    @offensive(-)
    #otomotiv
    @akirawi(-)
    #sanat
    @offensive(-)
    #ekonomi
    @offensive(-)
    #havacılık
    @akirawi(-)
    #müzik
    @offensive(-)
    #motosiklet
    @akirawi(-)
    #tarih
    @offensive(-)
    #seyahat
    @offensive(-)
    #programlama
    @akirawi(-)
    #spor
    @offensive(-)
    #edebiyat
    @offensive(-)

    biri kanalcı diğeri tasnifçi olan bu iki yazarın kanal önerileri gerçekten şaşırtıcı. böyle basit bir başlıkta bile hangi kanalın önerileceğine karar veremeyip tüm kanalları üstelik ( - ) işaretlemek yani hiçbir kanalı önermemek, büyük bir başarı olsa gerek.

    önerilecek kanalların yanındaki ( + ) işaretine basıldığında başlık bir kanala taşınmış olur ve başlığın kanalları kısmında görülür.

    ---- burası çokomelli ----
    önerilecek kanal ( - ) işaretlendiğinde başlık kanala taşınmaz. başlığın kanalları kısmında da görülmez ki, zaten bu nedenle bu örnekte olduğu gibi alakasız kanalları işaretlemekten çekinmez kanalcılar ve tasnifçiler. ama bu işlem sade ve sadece işlemi yapanın kanal önerme sayısını arttırır. böylece, günün en fazla kanal önerenler listesinde üst sıraya çıkmanıza vesile olur.
    ---- burası çokomelli ----

    başlıkta bahsedilen söz konusu sahtekarlıkta işte tam da böyle bir şeydir.

    63-
    yapılmış öneriler
    #troll
    @agulero(+)

    ayasofya'nın arkasından hilafet de gelmeli başlığını #troll kanalına atmış yazardır. yapılmış kanal önerilerinden görülebilir.

    haber niteliğinde olan, haber linki mevcut olan başlığın alakasız bir kanala atılması, işlemi yapanın niyetinin sorgulanmasını da beraberinde getirmelidir.

    bu işlemi yapan yazar ayasofya'nın işsizliğe getireceği çözüm başlığını açmış ve kendi açtığı başlığı da #troll kanalına atmış. yazar kişisinin kendisini bilmesi de takdire şayan doğrusu. *

    bonus:

    (bkz: tasnifçi ve kanalcıların doğru bildiği yanlışlar)
    (bkz: bazı tasnifçi/kanalcı yazarın yaptığı sahtekarlık)
    (bkz: tasnifçi yazarların gözden geçirilmesi gerekliliği)

    64-
    yapılmış öneriler
    #troll
    @thebrother(+)

    dünya'dan mars'a boru döşemek başlığını #troll kanalına yollamış yazardır. yapılmış kanal önerilerinden görülebilir.

    #anket kanalına ait olabilecek bir başlığı alakasız bir kanala atmak moda oldu sanırım.

    ---- burası çokomelli ----
    ayrıca bir başlığın gerekli ya da gereksiz olduğuna kanalcı veya tasnifçi karar veremez. o kararı moderatör ekibi verir. kanalcı ve tasnifçiler, adı üzerinde kanal tayin eder.
    ---- burası çokomelli ----

    65-
    yapılmış öneriler
    #tv
    @algoritmik man(+)
    #edebiyat
    @algoritmik man(+)
    #moda
    @algoritmik man(+)
    #sanat
    @algoritmik man(+)
    #sağlık
    @algoritmik man(+)
    #ekonomi
    @algoritmik man(+)
    #ekşi-sözlük
    @algoritmik man(+)
    #oyun
    @algoritmik man(+)
    #magazin
    @algoritmik man(+)
    #siyaset
    @algoritmik man(+)
    #programlama
    @algoritmik man(+)
    #yeme-içme
    @algoritmik man(+)
    #spoiler
    @algoritmik man(+)
    #spor
    @algoritmik man(+)
    #tarih
    @algoritmik man(+)
    #haber
    @algoritmik man(+)
    #havacılık
    @algoritmik man(+)
    #bilim
    @algoritmik man(+)
    #teknoloji
    @algoritmik man(+)
    #eğitim
    @algoritmik man(+)
    #anket
    @algoritmik man(+)
    #müzik
    @algoritmik man(+)
    #otomotiv
    @algoritmik man(+)
    #seyahat
    @algoritmik man(+)
    #ilişkiler
    @algoritmik man(+)
    #sinema
    @algoritmik man(+)
    #motosiklet
    @algoritmik man(+)
    #troll
    @algoritmik man(+)

    aşk kazanacak başlığı için 28 adet kanal önerisi yapan yazardır. yapılmış kanal önerilerinden görülebilir.

    pes diyorum. denetim diyorum. sıkı denetim istiyorum lütfen.

    66-
    yapılmış öneriler
    #siyaset
    @ogata kog4n(-)
    #tarih
    @ogata kog4n(-)
    #haber
    @ogata kog4n(-)
    #troll
    @ogata kog4n(+), @elbistan(+)
    #ekonomi
    @ogata kog4n(-)
    #tv
    @ogata kog4n(-)

    malazgirt'te ne olmuşsa 15 temmuz'da o olmuştur başlığını #troll kanalına atmış yazarlardır. yapılmış kanal önerilerinden görülebilir.

    dikkat edilirse bu yazarlardan birisi, başlık sadece #troll kanalında olsun diye ilgili kanallar #siyaset ve #haber kanalından da çıkartmış.

    başlık bir haber başlığı. başlıkta geçen cümleyi beğenirsiniz ya da beğenmezsiniz, kabul eder yada etmezsiniz ama akp genel başkanı kurmuş. yani başlığı açan kişi uydurmamış. şahsen bende hazzetmedim bu cümleden ama subjektif karar veremez, kanalcı, tasnifçi.

    ---- bakın burası çokomelli ----
    kanalcı ve tasnifçiler yetkilerini kullanırlarken siyaset yapmamalıdırlar. #troll kanalını, karşı siyasal düşüncenin görülmemesi, perdelenmesi, sansürlenmesi için de kullanmamalıdırlar.
    ----- bakın burası çokomelli----

    67-
    yapılmış öneriler
    #troll
    @antonia chigurh(+)
    #haber
    @antonia chigurh(-)
    #anket
    @antonia chigurh(-)

    başıboş köpeklerin doğaya verdiği zarar başlığını #troll kanalına atmış yazardır. yapılmış kanal önerilerinden görülebilir.

    bu işlemi yapan kanalcı, başlığı açan yazarın ilk entry sinde verilen kaynakları ya görmemiş ya da umursamamış olacak ki, bu haber başlığını tutmuş #haber kanalından çıkartmış. haber linkleri ile desteklenen başlıkların alakasız kanallara atılması gerçekten bu yetkinin herkese verilmemesi gerçeğini göstermiştir.

    ----- bakın burası çokomelli----
    işlemi yapan kanalcı köpek sever olabilir ama yetkisini kullanır iken yani, bir başlığa kanal önerirken tarafsız bir kanalcı olduğunu unutmamalıdır. hoşuna gitmeyen başlıkları gelişi güzel kanallara atmak tek kelime ile verilen yetkiyi kötüye kullanmaktır !
    ----- bakın burası çokomelli----

    @kanzuk ne olur gör bunlar. sözlük yönetimi ne olur müsamaha gösterme bunlara.

    68-
    madonna başlığına bakıldığında tasnifçi unvanını almak için ipin ucunu bayağı kaçırmış bir yazarın yaptığı kanal önerilerini görebilirsiniz.

    kanalcı yazarlar 1000 adet kanal önerisi yapmak şartı ile tasnifçi unvanını alırlar ve çoklukla bu tip kandırma girişimine başvururlar.

    tasnifçi ve kanalcılara yönelik denetimler işte bu tür sahtekarlıkları ortadan kaldırmak için sıkı ve sıklıkla yapılmalıdır.

    yapılmış öneriler
    #sanat
    @yazarium(+)
    #sinema
    @yazarium(+)
    #spor
    @yazarium(-)
    #tarih
    @yazarium(-)
    #tv
    @yazarium(-) )
    #edebiyat
    @yazarium(-)
    #magazin
    @yazarium(+)
    #müzik
    @yazarium(+)
    #anket
    @yazarium(-)
    #siyaset
    @yazarium(-)
    #programlama
    @yazarium(-)
    #moda
    @yazarium(-)
    #ilişkiler
    @yazarium(-) )
    #sağlık
    @yazarium(-)
    #bilim
    @yazarium(-)
    #oyun
    @yazarium(-)
    #teknoloji
    @yazarium(-)
    #ekşi-sözlük
    @yazarium(-)
    #otomotiv
    @yazarium(-)
    #seyahat
    @yazarium(-)
    #motosiklet
    @yazarium(-)
    #yeme-içme
    @yazarium(-)
    #spoiler
    @yazarium(-)
    #eğitim
    @yazarium(-)
    #haber
    @yazarium(-)
    #havacılık
    @yazarium(-)
    #ekonomi
    @yazarium(-)

    69-
    yapılmış öneriler
    #edebiyat
    @asperan(+)
    #siyaset
    @asperan(-)
    #tarih
    @asperan(-)
    #haber
    @asperan(-)
    #havacılık
    @asperan(-)
    #ekşi-sözlük
    @asperan(-)
    #programlama
    @asperan(-)
    #yeme-içme
    @asperan(-)
    #spoiler
    @asperan(-)
    #bilim
    @asperan(-)
    #müzik
    @asperan(-)
    #otomotiv
    @asperan(-)
    #seyahat
    @asperan(-)
    #sinema
    @asperan(-)
    #motosiklet
    @asperan(-)
    #spor
    @asperan(-)
    #oyun
    @asperan(-)
    #magazin
    @asperan(-)
    #anket
    @asperan(-)
    #moda
    @asperan(-)
    #teknoloji
    @asperan(-)
    #eğitim
    @asperan(-)
    #ilişkiler
    @asperan(-)
    #sanat
    @asperan(-)
    #sağlık
    @asperan(-)
    #ekonomi
    @asperan(-)
    #tv
    @asperan(-)

    istanbul kitapçısı başlığında söz konusu yazarın gerçekleştirdiği kanal önerileri göz kanatır nitelikte. alakalı kanalı ( + ), alakasız kanalları ( - ) işaretlemek suretiyle istatistik kasmış belli ki.

    70-
    yapılmış öneriler
    #spor
    @ak740(-)
    #siyaset
    @ak740(+)
    #tarih
    @ak740(+)
    #anket
    @ak740(+)
    #ekşi-sözlük
    @ak740(+)
    #bilim
    @ak740(+)
    #ilişkiler
    @ak740(+)
    #seyahat
    @ak740(+)
    #ekonomi
    @ak740(+)
    #otomotiv
    @ak740(+)
    #eğitim
    @ak740(+)
    #edebiyat
    @ak740(+)

    fatih terim başlığı için kanal önerisi yapmış yazarlar arasında önerileri ile en dikkat çeken yazar. yapılmış kanal önerilerinden görülebilir.

    görüldüğü üzere #spor kanalını ( - ) işaretlemiş yani, başlığı #spor kanalından çıkartmaya çalışmış ama alakasız kanalları ( + ) işaretlemiş. başka yazarlar tarafından bu yanlış öneriler düzeltilmiş.

    71-
    yapılmış öneriler
    #troll
    @apradatos(+)

    türkiye'nin adı osmanlı olmalı başlığını #troll kanalına atmış yazardır. yapılmış kanal önerilerinden görülebilir.

    söz konusu başlık 2015 yılında bir habere dayanılarak açılmış. başlığı açan bir yerlerinden uydurmamış. kaynak belirtmiş aşağıda görüleceği üzere. işlemi yapan kanalcı yazar böyle bir işlemi hangi gerekçe ile yaptı merak konusu. yaptığı kanal önerisi de aşağıda görülebilir.

    https://hizliresim.com/pcp3bh

    https://hizliresim.com/lx4ym9
    -----------------------

    baturalp tunalı & berkcan güven atışması başlığını da #troll kanalına atmış yazar. aşağıda görülebilir. başlıkta söz konusu olaya dair linkler mevcut. uydurma bir mevzu yok ortada.

    https://hizliresim.com/3n8tpw

    https://hizliresim.com/h07smt

    72-
    yapılmış öneriler
    #troll
    @lmrvnx(+)

    doktor maaşının gereğinden fazla olması başlığını #troll kanalına atmış yazardır. şurada görülebilir;

    https://hizliresim.com/y1m2nb

    söz konusu başlık eski bir başlık;

    https://hizliresim.com/dnnl9k

    benim anlamadığım doktor maaşını tartışmak yasak mı ? doktor maaşı kutsal mı ki hakkında başlık açılamaz ya da konuşulamaz ? başlıkta hakaret, küfür, aşağılama, nefret söylemi de yok.

    ayrıca başlık için yapılan diğer kanal önerileri de çok ilginç. bir yazar başlığı #moda kanalına bile atmış.

    73-
    (bkz: retiredcoder)

    amerika birleşik devletleri başlığını #troll, #ekşi-sözlük,#spoiler kanallarına ve daha birçok alakasız kanala atmış yazar. yapılmış kanal önerilerinden görülebilir.

    https://hizliresim.com/iyps3b

    74-
    (bkz: madchemist)

    enes kanter'in fb ile ilgili instagram paylaşımı başlığını #troll kanalına atmış.

    https://hizliresim.com/avfvry
    https://hizliresim.com/ki9v4s
    ---------------------
    twitter'daki soylu metiner tartışması başlığını hem #troll kanalına atmış hem de, önerdiği kanal sayısını arttırmak için 28 kanalın hepsini işaretlemiş.

    https://hizliresim.com/4cw8pi
    https://hizliresim.com/4oslf1
    https://hizliresim.com/bhon2e
    https://hizliresim.com/vllgxf
    --------------------------
    netflix'in gay karakter ısrarının amacı başlığını da #troll kanalına atmış söz konusu yazar.

    https://hizliresim.com/kz6fzo
  • başarılı bulduğum bir uygulama yalnız eksiklikleri var.

    not: yazar mesaj alımını kapatmış ulaşamıyoruz.

    edit: söylemeyi unuttum bu entry'i editlenecek.
  • #troll kanalını suistimal etmek başlığını açacaktım ama madem benden önce düşünülmüş bir iki kelam da ben edeyim.

    yazdığım başlıklar için hiçbirinde yazar adı vermeyeceğim eğer bir yönetici bu başlığı takip ediyorsa bakar zaten.

    (bkz: yusuf yerkel'in oğlunun yoğun bakımda olması)

    bu başlığı troll kanalına yollayan kişi sırf bu olayın yıllar önce olmuş olmasını sebep gösteriyor. ortada var olan/olmuş olan bir olayı troll kanalına göndermek de acınası bir tutumdur.

    (bkz: 30 mart seçimlerinde chp cemaatle ittifak yaptı)
    (bkz: mansur yavaş'ın imamoğlu'ndan fazla sevilme nedeni)
    (bkz: 11 haziran 2020 imamoğlu'nun ayasofya açıklaması)

    bu üç başlıkta da bir adet kişinin nickini görüyordum #troll kanalına gönderen ancak şimdi bakınca nicki falan yok. profil sayfasına girdim orada da adamın gayet yerinde olduğu görülüyor.

    ya herhangi bir başlıkta yapılan kanal tavsiyesi daha sonra kaldırılabiyor( bunu bilmiyorum) ya da bir yönetici yapılan kanal tavsiyelerini kaldırdı. bunun başka bir açıklaması olamaz.
  • başlığı açan kişinin birden fazla giri girmek yerine tek bir giri altında ve diğer yazarlardan da faydalanarak başlığı daha da işlevsel bir hâle getirebileceğini düşündüğüm bir veritabanı.

    bu #troll kanalından ziyade bazı kanalcı yetkili yazarlar başlıklarını yazım hatalı açmalarına rağmen başlıklarına kanal atayarak sözlüğün kendi arama motoru dışında ulaşılabilirliğini artırmayı hedefliyorlar. bir işlem yapılacaksa bu yazım hatalı başlık açımını teşvik eden bu yazarlar hakında da bir işlemin ya da yaptırımın yapılması gerekiyor. aksi takdirde son başlattıkları sözlük hareketinin zemininde çok olmasa da az buçuk çatlaklar olacaktır.

    ayrıca bir olay hakkında birden fazla başlık açılmışsa ya en fazla giriye sahip olan başlığa kanal atanıp diğer başlıklar ellenilmemeli; ellenilecekse de diğer başlıklar şikâyet edilerek taşınması için moderatörlerin bilgilendirilmesi gerekiyor. bu şekilde yaparak gündemde gereksiz başlık kirliliği önlenilmiş olacaktır.
  • keşke ben de tasnifçi olsaydın, bu başlığı kesinlikle troll kanalına çekerdim*
  • başlığı açan yazarın umarım sadece tek taraflı olarak değerlendirmeyeceği durumdur. evet troll kanalında olmaması gereken başlıklar olduğu gibi troll kanalında olması gereken başlıklar da ısrarla çıkarılmaya çalışılıyor. bundan da bahsederse evet o zaman yararlı bir başlık olacak.

    mesela başlık sahibi (bkz: nude atan yazarlar veritabanı) başlığını neden troll kanalından çıkarmak istemiştir ? troll kanalı için eksi oy verirken, neden uygun olduğu kanalla ilgili oy vermemiştir açıklayabilir mi ? kimin kime bedenini gönderdiği ile ilgilenmemekle beraber, ben entry'nin açılış amacı, entrylerde kullanılan dil ve üslup açısıdan troll olması gerektiğini düşünüyorum.

    dil bilgisi ile ilgili başlıklara gelince, ben de bir çoğunu trolle yolladım. çünkü açanın niyeti herhangi bir dil ile ilgili seviye ölçmek değil, sadece başlık açmak, sol frame işgali yaratmak.

    öyleyse herkes kafasına göre başlık açsın. hatta ben de "sümerce dil bilgini bir cümle ile anlat" diye başlık açayım. illa suserlerin dil seviyesini öğrenmek isteyenlere de örnek; "yabancı dil seviyelerini bir cümle anlat" aç, bitsin.

    yazarın açtığı başlığı faydalı buluyorum;lakin eksik. eksiği de ben tamamlayayım.

    mesela neden ısrarla kanalcı yetkisine sahip bazı arkadaşlar, troll kanalından şu başlıkları çıkarmak istiyor ?

    (bkz: naz mila'nın corona virüs kıyafeti) kanal önerileri sağlık, moda, magazin.

    (bkz: bir çaylak parçasıyla mesajlaşacak kadar düşmek) ısrarla yapılan kanal önerileri
    ekşisözlük, anket

    (bkz: 1.85 boy + 20 bin tl gelir + 3 araba + ev + 4 dil) (üstüne leblebi eksik kalmış) kanal önerileri: ilişkiler, anket

    (bkz: 31 yaşına gelip yuva kurmayı başaramamış insan) kanal önerileri: ilişkiler, sağlık, ekonomi, anket (daha cümle yapısından durumu ya da olguyu tartışmak değil, bildiğin hır, gür çıkarmak. )

    (bkz: ortalama bir doktorun ayda 60 bin tl kazanabilmesi) kanal önerileri: sağlık, eğitim, ekonomi

    ben daha fazla uzatmayacağım. yazar şayet iyi niyetli ve hakkaniyet sahibiyse sadece troll sayfasına gönderilenleri değil de trollden ısrarla çıkarılmak istenenleri de yazması lazım.

    ha şu bir gerçek ki @kanzuk herkesin ağzına bir parmak bal sürmüş, geri çekilmiş;kimin kime gücü yetecek onu izliyor.
  • ahanda buldum neden lanetlendiğimi.

    hani olur da yazarlar havalimanı taksi ücretlerindeki fahiş fiyatı olduğundan az ya da çok gösterir diye #troll kanalına eklemiş; moderatörümüz ki kendisi (@beyazbirsayfaactim red) beni lanetlemiş. helal olsun.

    insan bir yazarın sayfasına bakar be! el insaf. taksici olduğumu düşünmüş garibim. bir de mesajlara kapatmış kendisini kınalı yapıncak.

    * ah be kanzuk, ah ben sana ne dürüm söyleyeyim.
  • halkı kin ve nefrete sürüklemeye çalışan trollerin canını sıkan, kutsal bilgi kaynağı tanımını yaşatmaya çalışan yazarların isimlerinin yer aldığı saçma veritabanı.

    başlığı ve ilk entrysi dezenformasyona sebebiyet veren veya belli bir kesimi incitebilecek her türlü içerik benim gözümde troll başlık statüsündedir. veritabanı adı altında bu başlıkta ismimin geçtiği 2 başlık ilk açıldığı anda dezenformasyon amaç edinilmiş ve belli bir kesimi kışkırtma gayreti içerisindelerdi. başlıkların ve ilk entrylerin düzenlenip, hatta silinmesi nedeniyle bir anlamsızlık ortaya çıkmış ancak kanal önerisinde bulunduğum an her iki başlıkta da konularda saptırma ve çarpıtma söz konusuydu.

    hiçbir art niyet bulundurmayan bu iki önerim için dolaylı yoldan "çete kurmak" ve "art niyetli yazar" yaftası yapıştırılması, troll besleyerek trollükten beslenenleri ortaya çıkarmaktadır. halkın sosyal sınıf, ırk, din, mezhep veya bölge bakımından farklı özelliklere sahip bir kesimini, diğer bir kesimi aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrik eden ve bu yoldan gayrı ahlaki şekilde maddi çıkar sağlayanların "bu başlığa troll önerisi yapmışlar ühühüh" veryansını çok eğreti durmakta.
  • yapılmış öneriler
    #troll
    @klavyeninsarjoru(+)

    0 850 spam çağrı terörü başlığını #troll kanalına atmış yazardır. yapılmış kanal önerilerinden görülebilir.

    söz konusu 0 850 ile başlayan numara bir gerçek ve şahsımı günde 4-5 kere arıyor. yani kurmaca bir şey yok ortada.

    işlemi yapan kanalcı, 0 850 ile başlayan numaraya dönük yapılan yoğun şikayet ve eleştiriden neden rahatsız olmuş da gündemden düşürmek adına alakasız bir kanala atmış ?

    cevabını moderasyonun bulması ve kanalcıları denetleyecek bir ekip kurması acilen gerekmektedir, bence.
  • (bkz: #109848336)

    1- seni rahatsız eden bir şeyi terör diye ifade etmen yanlış.
    2- numaran bir şekilde 0850'li numaralı şirketlere satılıyor böyle bir başlık açmadan önce "telefonumu acaba kimlere verdim" diye düşün.
    3- ekşi sözlük senin şikayet platformun, sorununa çözüm bulacağın bir platform değil. git şikayetini gerekli yerlere yap.
    4- 0850'li numaralar hakkında açılmış milyon başlık var onlara yazabilirsin.
    5- (bkz: x terör örgütü başlıkları)

    6- sözlük bana bir yetki vermiş, daha doğrusu 500 entry giren herkese veriyor. bana verilen bu kanalcı yetkisi doğrultusunda her boka x terörü diyen başlıkları troll kanalına atma hakkım var. ha olmaz derseniz sözlük, troll etiketinin nasıl kullanılması gerektiği konusunu açık şeklinde belirtmesi gerek. bana troll geliyor ve bu başlığı trolle taşıyorum. bu kadar basit.
hesabın var mı? giriş yap