• cochin fort'ta zamanda geriye yolculuk yapabileceğiniz, aleppey'de backwaters'larda devletin botları ile gezebileceğiniz (eğer düşük bütçeli seyahat ediyorsanız houseboat'a gerek yok), varkala'da stresten uzak deniz kıyısında birkaç gün rahatlayabileceğiniz ve kovalam'ın arka sokaklarında hindistan cevizleri arasında dolaşıp deniz fenerine çıkabileceğiniz hindistan eyaleti. eğer vaktiniz varsa her ne kadar karala'ya ait olmasada bu kadar güneye inmişken biraz daha güneye inip hindistan'ın en güney ucu olan kanniyakumari'ye ulaşabilir, hem gündoğumunu hem günbatımını denizden izleyebilirsiniz. daha evvel belirtildiği gibi kuzey hindistan'a göre çok daha temizdir ama bir rajastan kadar tarihi ve mimari güzellikleri yoktur. ekim ayında denizi çok yükseldiği için kumsal küçülür bu da eğer uçsuz bucaksız bir kumsal arıyorsanız sizi hayal kırıklığına uğratabilir. ayrıca kumu siyah renklidir. bir de insanları kuzey bölgelere göre daha uzun boylu ve iridir. çoğunlukla güleryüzlü ve yardımseverdirler.
  • burada 1996'dan beri demokratik yerelleşme programı çerçevesinde, yaklaşık 1000 köyde kurulan yerel komiteler vasıtasıyla öncelikler saptanmaktaymış. bu komitelerde eyalet bütçesinden sağlığa ayrılan % 35-40'lık payın nasıl kullanılacağı tayin edilmekte, genel kılavuzlar ve yerel ihtiyaçlar için hususi kurullar tesis edilmekteymiş. bu kapsamda 47 bin sağlık projesi (beslenme, mezarlıkların düzenlenmesi..vs de dahil olmak üzere) hayata geçirilmiş. ayrıca palyatif bakım için bağış yapan çok sayıda gönüllüleri, yerel su kaynaklarını kuruttuğu ve çevreyi kirlettiği için coca cola'ya karşı verilmiş başarılı bir mücadeleleri ve yerel yönetim sandalyelerinin yüzde ellisini oluşturan kadınları varmış.
    özendim şimdi.

    kaynak melek zorlu ("türkiyede sağlık siyaset piyasa" içinde), onun da kaynağı gavin mooney (ulusların sağlığı)
  • orak çekiçli kızıl bayraklar altında belki de 18 günlük hindistan gezisinin en keyifli 4 günü burada geçti. hindistan'ın diğer şehirlerinde gördüğünüz ya da bildiğiniz herşeyi unutturup bambaşka bir yüzü ile karşılaşıyorsunuz. sokaklarda sizden 10 rupii isteyen çocuklar yerine eğer birşey isteyecekse kalem isteyen çocuklar sarıyor etrafınızı, gözlerinin içi gülümseyen insanlar, daha temiz daha lezzetli, nehir ve göl boyunca alabildiğince uzanan palmiye ağaçları. hindistanı gezerken sanki vatani görevimi yaptım buraları da gördüm yeter bana derken kerala'yı görünce buraya tekrar gelmeli diyorsunuz.
  • bonobo'nun taptaze parçası.

    bonobo çizgisinden çıkmamış ama yine güzel bir albümün geleceğinin habercisi oldu bu.

    buradan dinleyebilirsiniz.
  • fazla numarası olan bir şarkı olduğunu düşünmüyorum ancak bonobo soundu yeni albümde de kaldığı yerden devam edecek izlenimini verdi yeterince, heyecanlanmak için bu kadarı bence yeterli.

    edit: numarası varmış.
  • klibinde olay örgülerini birleştirdiğinizde kıyamet alametleri görülebilmektedir. arada bir algıda seçicilikten kurtulabilirseniz renk değiştiren arabayı, uçan insanları, dönen binaları da görebilirsiniz. video editing olarak aşmış bir klip olmuş bence, şarkı da aynı derecede trippy.
  • şarkının güzelliğini geçtim,
    başlangıçtan sona kadar insanı rahatsız eden ve aşırı etkileyen bir klibi var en az klipteki kadın kadar etkileniyor insan.
    1:04 te yerden yükselen kaya
    1:50 de arkadaki binanın dalgalanması
    2:42 de kırmızı ayakkabılı beyin çoğalması
    3:00 da renk değiştiren araba ve havadaki adam
    ve efsane bitiriş.
  • devam eden ve kaçınılmaz olan rutin'likte gözden kaçan tüm ayrıntılar. efsane bir klip ve kalitesinden ödün vermeyen bir bonobo şarkısı (albümü daha).

    bonobo riske girmeyen bir albüm yapmış kabul ama kendime ettiğim bir itiraf var o da; bonobo'nun tarzını zaten değiştirmemesi.

    son olarak gemma arterton harika gözüküyor daha fazla klipte yer almalı.
  • yeni geldim kerala'dan. çok etkilendim ve çok sevdim. komünist bir yönetimi var. doğası ve insanları harika. içki almak biraz sıkıntılı bir süreç. kerala kuru bir eyalet. yani içki genel olarak satılmıyor ...
  • hindistan'ın en güneyin de yer alan eyalet; dalgaları, güzel sahilleri, backwaters'ı ve palmiye ağaçları ile kesinlikle yeryüzündeki cennetin en güçlü adaylarından birisi. doğası, bulundurduğu sinagog ve kiliseleri, portekiz kaleleri ve hint tapınakları, çin balıkçı ağları içinde sakladığı güzelliklerden sadece bir kaçı.

    başkenti trivandrum olan eyalette malayam dili konuşulmaktadır. hindistan'ın okur yazar oranı en yüksek bölgesi olan kerala'da iletişim konusunda pek sıkıntı çekmeyeceksiniz. eyalette kesinlikle ziyaret etmeniz gereken şehirler ise kochi, alappuzha, varkala ve kollam'dır.

    hindistan'ın kaosundan nasibini kerala'da alıyor. yine de bu kaos diğer bölgelerine göre çok daha az. hindistan'ın genelinde geçerli olan uyarılara burada da uymanız lazım. her ne kadar diğer bölgelere göre daha temiz olsa da yine de bizlere göre kirlidir.

    eyalette yapılabilecek etkinliklerden en güzeli backwaters' da tekne gezintisidir. yemyeşil doğanın içinde bu gezintiye kesinlikle bayılacaksınız. eğer çok paranız yoksa bu seyahat için devletin kendi teknelerini tercih edebilirsiniz.
hesabın var mı? giriş yap