• ayni kitapta muzikolog gomidasin derlemelerine rastlamak mumkundur.
  • millet özeliği taşımayan insanların yaptığı, kendilerine sadece dil unsuruyla bağlı olan müziktir. van kedisi, kangal, halay gibi değerleri ve güzellikleri kürt faşizmine araç yapan ideolojinin propaganda yöntemlerinden biridir.
  • türk müziğinin üniter yapısına yöneltilmiş bölücü bir tehdittir. (bkz: sözde kürt müziği)*
  • birazda budur.ararat'dir,munzur'dur,karacadag'dir.http://www.youtube.com/…t=1&list=pl419995e0d11f22ce
  • kürt kökenli bir vatandaşımda tuhafıma gitti nedense bu başlık.

    yunanistana gitmiştim bir kaç sene evvel.atinada metroda beklerken arkadan bir ezgiler geliyor.udlu kanunlu kemanlı ezgiler.orda öylece sabitlenip müziği dinlemek isterdim.o kadar bizden o kadar rahatlatıcı bir ezgiydi ki anlatamam.

    herşeyi kategorize etme eğilimimiz müziğe de bulaştı galiba.müzik,toplumun aştığı handikaplardan, savaşlardan,devrimlerden,acılardan,bunalımlarından,facialarından,zaferlerinden beslenen bir şey.masanızın üstüne bıraktığınız bardak gibi orda öylece hareketsiz duran etkisiz eleman değil.bundan dolayı duru saf katışıksız bir kürt müziğinden,türk müziğinden,alman müziğinden bahsetmek pek mümkün değil.yunanistanda başıma gelenden sonra bunu düşündüm.bizim komsumuz olan bir ülkede sana o kadar yakın bir ezgi yakalıyorsun ki hayran kalıyorsun.herşey iç içe geçmiş esasında.

    ben ermenice şarkılar dinlediğimde tek bir sözük anlamasam bile duygulanırım.kürtçe müzik dinleyen ama kürtçe bilmeyen dostlarda böyledir eminim.müziğin dili evrensel çünkü.bundan dolayı müziği alman müziği,afrika müziği diye ayırmak çok mantıklı değil.tek bir ırka has bir müzikten bahsetmek olanaksız çünkü.

    aram tigran ermeni asıllı kürtçe müzik yapan bir sanatçıydı mesela.şivan perwer in pek çok şarkısı türkçeye çevrilmiştir.tatyos efendi ermeni asıllıydı türkçe parçalar yarattı.ezgileri 300 senede geçse, türk müziğinde!! yarattığı etkisi geçmeyecek.rakılı mezeli ortamlarda şarkıları hep söylenecek.

    şimdi hangi sınıfa yazacaksın bunları?adamlar sanatçı.kürtçede müzik yapar ermenicede türkçede.önemli olan hangi dilde müzik yaptığı değil.tek bir sözcük anlamadığınızda bile icra ettikleri müzik ruhunuza dokunabilmesidir.müziği güzellğide burdan geliyor zaten.herhangi bir ülkenin -ırkın tekelinde olmamasından.

    ha şu olabilir kürtçe şarkılar söylemiş sanatçılar incelenebilir belki.kronolojisi tutulabilir ama böyle bir sınıflandırma yapmayı açıkçası hiç bir ırk için çok doğru bulmuyorum.
  • 3000 millet ve binlerce etnik guruba ev sahipliği yapan dünyanın en güzel müziğidir. kürt halkı dünya müziğine en çok katkısı olan halktır, bunun aksi kanıtlanırsa sözlüğü bırakırım.
  • tamamen eziyet. bizim çalışanlar var inşaatlarda ara sıra kontrole gidiyorum işler nasıl gidiyor diye, sabahın erken saatlerinde bile böylesine sayko, böylesine mazoşistçe müzikler seçen insanları anlayamıyorum anlamak da istemiyorum. sonuç olarak (bkz: wara wara)
  • kürt müziği yoktur kürt böreği vardır.
hesabın var mı? giriş yap