• levent kırca'nın evlatlarının reddettiği mirasına bizlerin sahip çıkması gerektiği kampanya.

    bir çok rezalet başlığı içerisinde gösterildiği gibi, ekşisözlük yazarlarının etkin desteğini esirgemeyeceğini düşünüyorum. çocukluğumuzun neşe kaynağı, hepimizin diline yapışmış esprileri ama en azından en kötü günlerde bile gülmemizi sağlayan bu güzel insan için kimsenin; "bana levent kırca'nın borcu var" dememesini sağlamamız gerekmektedir.

    bağış toplama siteleri hakkında bir bilgim yok ama eminim ki; bu çatı içerisinde bu kampanyayı başlatabilecek, bilgi sahibi insanlar olduğunu biliyorum. bizler üçe beşe bakmadan buradan, bu parayı toplar; kendi evlatlarının reddettiği mirasına sahip çıkabiliriz. izmirli bir iş adamının bu borcu tek başına üstlenmesine gönlümüzün razı gelmemesi gerekmektedir.

    hadi ekşisözlük!

    yılmaz özdil'in miras yazısının size bir nefes olması dileklerimle.

    not: kampanya için en uygun platform ve bu platformdaki online bağış kampanyasının detayları için beni yeşillendirebilir veya kendiniz bir başlık altında bu etkileşimi sağlayabilirsiniz.

    edit:

    (bkz: sen verme ulan ayı)
  • canı gönülden destekleyeceğim kampanyadır..

    sanat ve sanatçının bu ülkede ne kadar önemsenmediği ortadadır ve hepimizin bu tarz şeylere hassas yaklaşması gerektiği düşüncesindeyim.

    şuan da siyasi kimliğinizi bir tarafa bırakıp sadece sanat için bir şeyler yapmaya davet ediyorum herkesi.
  • aile ile ilgili bir konuya karışılması saçma. üstümüze vazife olmayan her işe karışmaya bayılıyoruz.
  • konu aile konusu değil tüm türkiye'nin konusu olduğundan dolayı dibine kadar maddi manevi destekleyeceğim kampanya.

    +1
  • :/

    kelimeyle ifade edemedim özür dilerim.

    "redd-i miras" diyince hemen "aman!". kulağa kötü geliyor diye çünkü. halbuki hiç alakası yok.

    şimdi diyelim ki baban borç yaptı. sen hiçbir söz sahibi olamadın bu konuda. belki senin için borca girdi, bilemezsin, ama o borç karşılığında bir mal mülk proje tiyatro herneyse, birşey edindi. yani "maddi" bir karşılığı var. sonra da baban vefat etti. iki seçeneğin var.

    1) mirası alacaksın, vergini vereceksin, mal mülk -varsa- kalacak, ama borçlar da gelecek. ödeyecek paran varsa ödeyeceksin.

    2) mirası reddedeceksin. mal mülk -varsa- gidecek, ama hayatının baharına da borç yüküyle başlamamış olacaksın.

    gençler ikincisini seçmiştir.

    sana ne?

    şimdi gelmiş bazıları "vay efendim onun mirasına nasıl sahip çıkmaızya09a" mahiyetinde birşeyler filan deniyor.

    çocuklar manevi mirasını reddetmedi ki? maddi mirasını reddetti. borcuyla malıyla -kaldıysa- onu reddetti. eğer "sanatçıya vefa" ise belki de çocukların eğitimi için olan yapılmış borçlar -ki manevidir, karşılığı yoktur- borçları ister istemez çocuklar üstlerine aldılar zaten. o sorumluluk zaten onlarda var.

    hayata temiz başlamak onların da hakkı. ama sen kendi uydurmuş olduğun bir sorumluluk ile o gençlere bu borcu yüklemeyi "namus borcu" filan gibi görüyorsun.

    bravo.

    aynı şeyi başkaları sana "ataların için ölmelisin" filan şeklinde de yapıyor, hatırladın mı?
  • ben de cumhuriyetçiyim benim de borcumu kapatın diyerek katıldığım kampanya.. +1
  • arkasında mirasçılarının ödeyemeyeceği kadar büyük bir borç bırakmış ailelerde redd-i miras sıkılıkla görülen hukuki bir manevradır. ailesini ilgilendirir, bizim karışmamız yakışık almaz diyenlere katılıyorum.
  • levent kırca borcunu ödememişse; bir bildiği vardır.

    siz ondan akıllı mısınız?
  • yoo değil. o borç ödenmese levent kırca'yı mezarından çıkarıp hapse mi atacaklar? hayatınız çok mu güzel a.k kendinize masraf çıkarıyorsunuz!
  • levent kırca'yı severim, lakin çok saçma bir kampanya bu.

    uzun yıllar özel kanallarda, özellikle star ve kanal d'de program yaptı levent kırca, çok büyük paralar kazandı buradan. tamamını tiyatroya harcadığı için mi böyle oldu, yanlış yatırımlar mı yaptı, neden böyle oldu bilemeyiz, ancak şurası kesin ki, sizin üstlendiğiniz borcun hayrını alacaklıları görecek sadece.

    ailesi neden mirası reddetti, kimlere ne borcu vardı, bunları hiç bilmeden, sırf siyasi kimliğini takdir ettiyorsunuz diye borcunu üstlenmek ne tür bir işgüzarlıktır anlamak zor. ha, isteyen istediği yardımı yapar, hayırlısı olsun alacaklılara ne diyelim.
hesabın var mı? giriş yap