• amerikan futbol* ligi.

    www.mlsnet.com
  • futbol*'u basketbol gibi zanneden amerikalıların kurdukları nba vari futbol ligi. ancak sonuç tam bir fiyasko olmu$, yeterli ilgi gösterilmemesi nedeniyle 3 takım*** kapatılmı$tır. geri kalanların da durumu iyi gözükmemektedir.
  • beraberlik kavramina ali$amami$ amerikalilar nedeniyle, ligde beraberlik yoktur. e$it gollu biten maclar penaltilarla sonuca baglanir ama nasil penalti...forvet topu orta sahaya yakin alir, surer, surer, kaleciyle karsi karsiya kaldiginda tek vuru$ hakki vardir..

    bu durum play-off'larda gecerliydi sanirim sonra degi$tirmemi$lerse soyleyin acilen yola gelsinler.
  • bahis oynanacaksa kesinlikle ilgi gösterilmesi gereken bir lig. diğer avrupa, güney amerika, asya liglerinin aksine çok az sürpriz çıkıyor. tabi burda sürpriz derken her daim düşük oranlı takımın kazanması anlamında söylemiyorum bunu. istatistiksel olarak şu ana kadar beni çok çok az yanılttığını, bayaa da ekmeğini yediğimi belirtmek isterim.
  • draft sistemiyle, salary cap uygulamasıyla ve sponsorluk anlaşmalarıyla; nba'de uygulanan her boku bünyesine adapte etmiş ama sonuçların kıçlarında patlaması sebebiyle çare arayan organizasyon.
    ilk olarak, beckham için salary cap uygulamasını yumuşattılar ve her kulübe bir yıldız futbolcu transfer etme hakkı tanıdılar.superliga adında bir uygulamaya gidip meksika'lıları tribüne çekmeye çalışıyorlar.kanada'dan fc toronto'yu bünyelerine kattılar.
    ama hala takımların göğüs reklamı alması yasak(red bull new york ,cinlik yapıp amblemini red bull'la aynı yapıp çatır çatır reklamını yapmakta!). bütün takımların ekipmanları adidas tarafından sağlanmakta.

    kısacası tam bir muamma oluşum.
  • takımlarının çoğu futbol için yapılmış kendi statlarına sahip olmadığı ve amerikan futbolu stadyumlarını kullandıkları için sezon olması gerekenin tersine martta başlayıp ekimde bitiyor. ancak 2010 yılında, 16 takımdan 10'unun kendi futbol stadyumuna sahip olacağı ve sezon planlanmasının değişebileceği konuşuluyor.
  • milli maç arası diye bir kavram yok sanırım bu ligde.
  • dünyanın en sikko futbol ligi.
  • 90 dakika içinde beraberlik yoktur. maç uzatmalara gider. 120 dakikanın sonunda yine eşitlik bozulmamışsa taraflar birer puan kazanır.

    18 kişilik maç kadrosunda 4 yabancı bulundurma hakkı vardır. amerikan vatandaşı olanlar hariç herkes yabancı statüsünde değerlendirmeye alınır.

    doğu ve batı olmak üzere 2 grupta 8'er takım bulunur. bundan önceki sistemde doğu,batı ve orta olmak üzere 3 grupta 4'er takımlı sistem bulunuyordu.

    şu anda doğu grubunda columbus crew, batı grubunda ise los angeles galaxy lider durumda bulunuyor.

    gol krallığında 9 maçta attığı 9 golle edson buddle liderken, asist krallığında ise london donovan lider durumda.

    maçlar yaklaşık %25 lik bir stad doluluk oranıyla oynanıyor.
hesabın var mı? giriş yap