• az önce denedim ve (bkz: jizzed in my pants) harbiden.metro 2033'ü ilk oynadığımda optimizasyon sorunlarına rağmen atmosfer sayesinde altıma sıçmıştım + çok beğenmiştim.ama özellikle bu redux işi için 4a games'e sonsuz şukumu gönderiyorum.bazı şerefsizler grafik motoru bile değiştirilmemiş oyunu her sene $60'a sokarken, bazıları da 5 yıllık oyununu üşenmeyip sadece "hd remake" olarak değil zibilyon tane yeni özellik, modlar ve "oyuncuların isteği üzerine" hiç olmayan 2 özelliği de ekleyip yeniden yapıyor.

    18 yıldır oyun oynarım, böyle şirketler çok nadir gelmiştir piyasaya ve nedense istisnasız hep batarlar, ya da batmanın eşiğinden dönerler (tıpkı team bondi gibi, ona da ayrı içliyim zaten).

    ve gerek yoktu niye çıkardınız 2033'ün remake'ini, saçma sapan işlerle uğraşmayın diyen oyuncu riyakar orospu çocuğunun önde gidenidir.gidin titanfall çakması cod advanced warfare oynayın amk.

    edit : şunu da söylememişiz, bu yaptıkları remake'i $24.99'a satıyorlar, eğer 2033'ü 5 sene önce satın aldıysanız ve metro 2033 redux'ı ön siparişle satın alırsanız %50 indirim yapıyorlar üstüne.böylece 2033 redux $12.5'a geliyor.
  • metro 2033 redux' un last light' a fark attığı sürüm. hem korku seviyesinin had safhada olması nedeniyle, hem de senaryo bazında metro 2033 oldukça sağlam bir oyun. açıkçası bu makyajlı sürümü orta seviyede bir oyun bilgisayarına sahip biri için grafiksel anlamda çok bir şey ifade etmeyebilir. ancak yenilenen dublajlar, animasyonlar ve karakterler nedeniyle kesinlikle yeniden oynanması gereken bir oyun. ayrıca şunu da not düşeyim; oyunun metro kanallarında karşımıza çıkan radyosyon bitkileri birebir bioshock 2' den fırlamış gibi durmakta. neyse efenim, horror-survival tarzı oyunları sevenler kaçırmasın. 9/10
  • outlast severler mutlaka oynamalı. harikulade oyun. altıma sıçmaktan oynayamadım oyunu doğru düzgün.

    ayrıca metro 2013 diye bir rus yapımı film var. oyunla alakası yok ama sırf oyunun hatrına izlenir yani.
  • survival modunda oynadığım, hatta serisini çektiğim oyun. ancak, bu tür oyunlar beni tırsıttırıyor işte. ilk 3 bölüm sakin kalabilmiştim fakat 4. bölümde bazı üstüme zıplayan yaratıkların belirli akrabalarına selam göndermek zorunda kaldım. bourbon'a ayrı iki çift lafım var.

    https://www.youtube.com/watch?v=1cm5o3v204i

    (video, kanalımı ve azıcık küfür içermektedir.)
  • aslında çok sağlam ama normal metro 2033 e kıyasla biraz, hatta bayağı aydınlatmışlar etrafı. o aydınlatma olayı opsiyon olsaydı daha iyi olurdu. inanılmaz bir gerilim katıyordu oyuna. şu librarian larla karşı karşıya kalmaktan aldığım tadı başka bir şeyde pek alamadım. yani bu oyuna puanım 9.

    ayrıca survival modunda last light kadar ammo falan bulamıyorsunuz. daha zor last light a kıyasla. olaya ranger modu katmak bence oyunu zorlaştırmıyor. zira düşmanlar daha kolay ölüyor. yani ben 2-3 kez oynadım oyundaki çoğu şeyi biliyorum onun da katkısı vardır, ama yaratıklar yaklaşamıyor ki, kodun mu oturtuyorsun. düz survival hardcore da daha çok ölmüştüm.

    edit: demon da librarian da öldürmüşlüğüm vardır.
  • türkçe yamasının tüm sitelerde kırık olduğu oyun.

    arşivimden amme hizmeti:

    metro 2033 redux türkçe yama
    metro last light redux türkçe yama
  • oyunun yarısına kadar gelmiş ve bitirmeye son derece hırslı biri olarak yorumlarımı paylaşayım. öncelikle bu kadar geç kalma sebebim çok olumsuz şeyler duymamdı. öyle dergilerde yazıldığı gibi muhteşem bir oyun değil. kesinlikle senaryo sağlam, hikaye sürükleyici ama oynanabilirlik diye bir şey yok. silah değiştirmek zulüm. mermi bittiğinde silah değiştirmeye dair bir alışkanlığınız varsa, yandınız.

    silaha dair çok şey beklemeden oynayacaksanız ve bu yüzden ölüp yeniden göreve başlamak sizi sinir etmeyecekse, satın alıp oynayabilirsiniz. ayrıca sisteminiz yeterli değilse oynamak yine büyük problem. optimizasyondan zaten herkes bahsetmiş. ben bu oyunu macbook pro'da oynayan biri olarak ekstradan bir sürü takılma problemi ile karşılaştım zaten. siz mümkünse konsolda oynayın.

    ayrıca bazı yerlerde size eşlik eden karakterlerin arkasından yürümeniz gerekiyor. önden gitmeniz onu hızlandırmadığı gibi kontrol noktasına varmak da bir işe yaramıyor. hatta bazen ölebiliyorsunuz.* bu da oyunu bitirme süresinin gereksiz uzamasına yol açıyor. boş boş yürüyorsunuz.
  • 26 eylül - 3 ekim tarihleri arasında epic games store üzerinden ücretsiz olarak edinilebilecek oyun.
  • şuan epic store'da ücretsiz.
hesabın var mı? giriş yap