• bertrand russell'in yasam deneyimleri ve gozlemlerine dayanarak yazdigi mutluluk rehberi. ilk kez 1930 yilinda yayinlanmis.

    84 sene onceki yasamin simdikine bu denli benziyor olusu cok sasirtici.
  • 'mutluluk her şeyden çok, insanlara ve çevreye dostça ilgi duymaya dayanır.' der ve de çok haklıdır sayın bertrand russell.
  • bertrand russel tarafından yazılıp 1930 yılında yayımlanmış mutlu olmak hakkındaki görüşlerini-zira yazar da görüşü olduğunu belirtmiş ve sizi mutlu yapacağını iddaa etmiyor, ama mutlu yapacağına inanıyor (ikisi farklı şeyler)- içeren bir kitap. kitap öncelikle mutsuzluğun sebeplerini bölüm bölüm yazmış daha sonra da mutlu olabilmek için yapılması gerekenleri de yine bölüm bölüm yazmış. kitap anlaşılır bir şekilde yazılmış ve benim okuduğum say yayınları tarafından basılan ve yunus sağlamtürktarafından çevrilen kitabın çevirisi de güzel.

    not: kitabı okuduktan sonra bölümlerden yaptığım çıkarımları yazmayı düşünüyorum.
  • bertrand russell'in orjinal ismi the conquest of happiness olan eserinin turkce adi. kişi mutluluğa başkalarını suçlayarak değil, belirlediği hedeflere erişmek için mücadele ederek ve bu mücadele sırasında eğlenerek ulaşır. üstelik kişi bu mücadeleyi iç dünyasına değil, sosyal yaşamına dönerek vermelidir.

    (bkz: #70255306)
  • bertrand russelın seneler önce yazdığı, yaşamda mutluluğu etkileyen durumlar ve öneriler içeren kitabı.

    kitabın ilk yarısı mutsuzluk ve nedenleri üzerine. toplumsal ve kişisel korkular üzerinden mutsuzluğun nasıl doğduğunu açıklayarak farkındalık yaratıyor.

    ikinci yarıda ise mutluluk ve sağlayıcıları üzerine eğiliyor. bu bölümde benim en dikkatimi çeken ‘aile’ kısmı oldu. o dönem aile ilişkileri ile şu anki düzen o kadar benziyor ki (hıristiyan bir toplum üstelik kitaptaki) şaşırarak okudum biraz da.

    içerik çok güzel ancak ya çeviriden ya da yazarın dilinden ötürü akıp giden bir kitap değildi benim için. biraz zorlayarak bitirdim. en güzel kısmı ise son kısım ‘mutlu insan’ kitabın özeti gibi aslında. kitabı okumasanız bile o bölümü okuyun derim.
  • toplumun ortak bilinçdışına ulaşmış ve buradan birçok parçayı dönemi için gayet anlaşılır bir şekilde ifade etmiştir. bu yüzden yaşanan mutsuzluk sebepleri benzerdir. elbette eleştirilecek noktaları da mevcut, okurken dönemini de gözetirsek daha etkin bir okuma olabilir.
  • varolmayan sanat.

    (bkz: dostoyevski)
  • adamım bertrand russell bu keyifli kitabında " erkekler birbirlerini işleri konusunda kıskanırlar, kadınlar ise her konuda " diyerek tespit gibi tespit yapmış toplumdaki kanayan yaralara parmak basmıştır. " illaki kişisel gelişim kitabı okuyacaksan işte sana kapı gibi kitap. oku, silkelen ve kendine gel" dedirtir adeta.
  • siktiğiminin entelleri. aforizma kasmaya yer arıyorlar. hacı paran varsa mutlusundur. paran var ve mutlu değilsen malsındır. ama malsan zaten mutlusundur, fakat mal olduğun için farkedemiyorsundur. ya da g.tüne y...ak arıyorsundur , bilemedim.
  • bertrand russell'ın 1930 yılında yayımlanan kitabı.
hesabın var mı? giriş yap