• yönetmenliğini dominic chambers ın yaptığı,bu yılki filminute film festivalinde gönüllerin şampiyonu
  • aynı zamanda csi miami beşinci sezon on dördüncü bölümünün adı.
  • savaş filmlerinin büyük bütçeler olmaksızın çekilebileceğini gösteren filmdir benim için.
  • amelie gibi bir filmin elinden oscarı kapmayı başarmış bosna savaşının en güzel işlendiği film.dikkatimi çeken bir ayrıntı da iki filmde de başrollerin isminin nino olması. (ne alaka bilmem ama dikkatimi çekti evet)
  • izlememin ustunden yillar gecse de unutamadigim bir filmdir. cok etkileyicidir. 8 sene once soyle bir sey yazmisim filmle ilgili: "sırplı* bir asker ile iki bosnak askerin -ki bu iki bosnak askerden bir tanesi mayının üstünde yatmaktadır ve hareket ettiği anda havaya uçacaktır- tam sınırda mahsur kalması ile gelişen trajikomik ilişkileri işlenmiştir. filmde birleşmiş milletlerin ne kadar işlevsiz olduğu, medyanın nasıl kandırıldığı* ve savaşanların gerçekte birer insan olduklari* gösterilmiştir. izlediğim en iyi savaş filmlerinden*, izlemeyenlerin en kısa zamanda izlemesi gerekmektedir!"
  • megerse sinan cetin yazmis da haberimiz yokmus.

    (bkz: #30460630)
  • "savaşta tarafsız kalmak, taraf tutmaktır." sözü ile sürekli aklıma gelen film. izleyeli kaç yıl oldu kim bilir? izledikten sonra kaç savaş çıktı kim bilir?
  • danis tanovic'in bosna savaşını trajikomik bir dille anlatan 2001 yapımı şahane filmi.

    eğer elinizde bir silah varsa, haklısınızdır. namlu kendine doğrultulmuş olan, itiraftan itirafa koşar. bu durum, dünyanın her yerinde aynıdır sanırım. dolayısıyla, savaşı kimin çıkarttığı mevzusu, eline şarjörü dolu bir silah geçirmiş olanın belirleyeceği, tamamen öznel bir tartışma konusudur. yarıla yarıla güldük ama, gerçekten çok acı...

    --- spoiler ---

    siperdeki askerlerin, sanki kendileri bir eli yağda bir eli baldaymışcasına, rwanda'yla ilgili şaşkınlıklarını belirtmeleri; birleşmiş milletler komuta kademesinin omurgasızlığının, basit bir çavuşun tüm fedakarlığına rağmen elini kolunu bağlaması; mayın üzerinde terk edilen boşnak askerinin, bosna'da terkedilen insanlığa yapılan mükemmel bir gönderme olmasıyla beraber, hakikaten şimdiye dek çekilmiş en iyi savaş temalı filmlerden biri olduğunu düşünüyorum.

    --- spoiler ---

    tüm mizahi unsurlarına rağmen, zaten savaşın anlamsızlığı yeterince iç burkucuyken, bir de muhabir jane livingstone rolünde katrin cartlidge'i görmek ve filmi, kendisinin dodo rolünü oynadığı breaking the waves'in hemen üzerine izlemek de son derece hüzünlüydü. zira kendisi, no one's land'in gösterime girdiği yıl, yani 2002'de zatürreden vefat etmiştir.
  • danis tanovic'in diğer filmlerine sardırma hissi uyandıran 10 numara 5 yıldız bir filmdir. gerçekçi ve sade.
    müziğinden çekimine kurgusundan içeriğine her şeyiyle dört dörtlük.
hesabın var mı? giriş yap