• eskiden cok yaygin olan, genellikle lise veya ortaokul hazirlik sinifi ögrencilerine yabanci dillerini gelistirmek icin uygulatilan, bir form verilip 3 ulke ve yazisacaginiz kisinin cinsiyetinin belirlenmesi suretiyle baslayan ve bu sürecte turk erkeklerinin %90'inin kiz secip daha ikinci mektupta resim istemesiyle gelisen,finlaniyada bulunan bir kurum tarafindan organize edilmis mektuplasma aktivitesi.
    eger ingilizce yazısacaksaniz ingiltere'den bir arkadaş secilmemesi tavsiye edilir. aksi takdirde ilk yolladiginiz mektup dilbilgisi ve yazim hatalari duzeltilmis olarak size geri donebilir. (bkz: kendimden biliyorum)
  • bunlari ayarlayan sirket mektup arkadasi basina 1 dolar alirdi.
  • daha minik bi hazırlık öğrencisiyken iskandinav kızlarına duyulan ilgi ilk bu olayla ortaya çıkar genelde. tercihlerde bu yöreden kullanılırdı hep.

    ben 4. başvurumda bi mektup arkadaşı edinmiştim en sonunda. yaşıtım, amerikalı bi kızdı. adını hatırlayamıyorum. ilk mektubu o yollamıştı. bozukpara koleksiyonu varmış kızın. bana da mektuba bantlı bi şekilde amerikan coin'lerinin her türlüsünü yollamıştı. daha mektubu okumadan mektuba yapışık bozuk paraları görünce deliye dönüp "sadakamı yolluyosun lan madırfakır" diye gaza gelip hazırlık ingilizcesiyle türlü harita ve terbiye sınırlarını zorlayan* çizimlerimle bezeli, türklerin şanlı destanını anlatan, kanuninin fransuva'ya yolladığı tarzda bi mektup döşenmiştim.

    sonra elime sözlüğü alıp kızın mektubunu çevirince mahçup olmuştum. tabii bu mahcubiyetimi ona yansıtmadan başka bi mektup yazmaya başlayıp, üstüne bantladığım 50tl'den 1000tl'ye bissürü bozuk parayla atmıştım cevabımı.

    türk lirasının dolar karşısındaki düşük değerinden olsa gerek ikinci bi mektup gelmemişti kızdan. zaten bende oluşan ilk intiba yüzünden öyle bağlanıp da çok beklememiştim. lakin o coin'leri hala koleksiyonumun bir parçası olarak saklarım.
  • yanlış hatırlamıyorsam bu şirketin adı iys idi, international youth service olması lazım.
  • hayali bir pen friend'e yazdık biz ingilizce ödevi için. şöyle:

    hello koska (isim tamamen kıçtan uydurma),

    my name is tufan. i'm 9 years old. i like playing aikido and guitar. i me he. (ben erkeğim demekmiş). i love you koska.

    bye

    tufan
  • mektup arkadaşı isterken cinsiyet ve 4 ülke seçeneği vardı diye hatırlıyorum. ben bu dört seçeneğin ilk üçünü nordik dişilere harcamış, son seçenekte kararsız kalıp çin'i eklemiştim. daha sonra kızın yolladığı ilk mektubu okumuş, umruma getirmemiştim. işin ilginci kız ilk mektupta annesiyle bir fotoğrafını yollamış, beni dumur etmişti.

    tüm puştluğumla cevap vermemiştim mektuba, halbuki kız gayet iyi niyetli bir şekilde güzel cümleler kurmuş falan. kendi ingilizce seviyemin yüksekliği sebebiyle sallamamıştım sanırım. bu yüzden kendimi bir şey zannetmemle ilgili her düşündüğümde pen pal gelir aklıma, ağlarım gizlice.
  • çocukluk travmalarından biri aslında bu pen pal.

    italyan elena adında bir kız çıkmıştı bana nasıl olduysa. ben de kızın isminden bile türlü ergen hayallere dalarak, ne kadar zeki ve sportif olduğumdan bahseden (kompile yalan yani), orta 2 ingilizcesiyle yazılmış mektubumu yollamış bir de bizim oraların meşhur bi heykelinin önünde (yöresel değerlerimizi tanıtalım hesabı) artistik -artık 13 yaşında ne kadar artist olunuyorsa o kadar- bir kaç fotoyu da eklemiştim mektuba.

    hiç cevap yazmadı amınakodumun elenası. belki de şimdi hala o resimlere bakıp gülüyordur kaltak!
  • hazırlıktayken dahil olmuştum ben de arkadaşlarımdan özenip .sonra "iys den senin adresin geldi" diye mektup yazan ülkem sınırları dahilindeki bir türk arkadaş sayesinde yurt dışına açılamayacağımı anladım o gün!
hesabın var mı? giriş yap