• resmi anayasasının değiştirilemez hükmüne sahip 2.maddesinde yer alan "laik devlet" ve aynı zamanda 10.maddesinde yer alan "devlet organları ve idare makamlari bütün işlemlerinde kanun önünde eşitlik ilkesine uygun olarak hareket etmek zorundadırlar. " hükümlerine sahip türkiye cumhuriyetine ait resmi silahlı teşkilat kollarından biri olan polis özel harekat'ının tekbir eşliğinde yemin töreni etmesi olayıdır.

    https://youtu.be/bhuzlmlxhug
  • öncelikle bizi bir arada tutan şey göğsümüzdeki iman falan değil, laikliktir. göğüsteki iman insanları bir arada tutsaydı ırak, suriye, afganistan gibi ülkeler paramparça olmazdı. milyonlarca insan can havliyle türkiye'ye sığınmazdı.

    böyle bir yemin icat ederken türkiye cumhuriyeti vatandaşı olup müslüman olmayan insanların rencide olacağı hiç mi düşünülmedi? müslüman olmayan insanlar bu ülkede askerlik yapmıyor mu? vergi vermiyor mu? bu yeminle devletin kolluk güçlerinin bütün inançlara eşit mesafede olacağının garantisini nasıl vereceksiniz? diğer inanç grupları ve inanmayanlar için de ayrı yemin törenleri düzenlemeyi düşünüyor musunuz? o zaman yılın 365 günü yemin töreni düzenlemeniz gerekmez mi? laiklik ilkesinin amacı bütün bu sakıncaları gidermek değil mi?

    tabii 16 yıldır laikliğe aykırı eylemlerin odağı olmaktan ceza almış bir parti tarafından yönetilince, yukardaki soruların da fazla bir anlamı kalmıyor.
  • din olmazsa insanları nasıl ölüme göndereceksin?

    edit: bir eleştiri değil bir soru sordum. herhangi bir iğneleme yapmadım veya gönderme. genelkurmay başkanının bir sözü ile 400bin kişi ölüme yürüyecek, bunu 1. dünya savaşı sırasında da yaşadık, kıbrıs harekatında da. bunun motivasyonu bizim ordumuz için şehitliktir.
  • bu adamlar sadece müslüman türklerin mi canını malını koruyacak ?

    edit : özelden pislik kusan arkadaşlar bunların eseri işte.
  • türkiye cumhuriyetinin polis ve askeri şeriat ordusu mensubu mu birader?

    bizi bir arada tutan imanmış. hassiktir ya. ben ateistim,imanım yok. noldu birader beni çıkartacak mısınız vatandaşlıktan imanım yok diye?

    şeriat ordusuna bayılan varsa gitsin arabistana.
  • plaza ortamında multinetle beslenirken, canı kahve çektiğinde starbuck kahve içen ve mesleğini yaparken ölüm riski sadece kalp krizi ve boğulma olan insanların kafasını karıştırması normaldir.

    insanlar mesleği için canını ortaya koymuşken; ister tekbir getirsin, haç çıkarsın, ister şabat duası okusun, ister ulu evrene saygısını sunsun, saygıyla karşılanması lazım.
  • özel harekat birimlerinin motivasyon kaynağı şehitlik makamının yüceliği, milli ve dini hassasiyetler ile bulundukları birimin ifa ettiği vatan savunmasının kutsallığıdır.

    bu tür birimlere giren vatandaşlarımızın içinde ciddi oranda kürt ve alevi kökenli insanımız da bulunur ve onlar da aynı yemini aynı içtenlikle ederler. çünkü bulundukları birim para için katlanılacak bir iş değildir.

    "milli" duruşun ne olduğunu öğrenmek isterseniz bu lafı sabah akşam ağzından düşürmeyip çocuk oyuncağına çeviren siyasetçilere değil; bu insanların yüzlerine bakın. ılık götlüler bu hissi anlayamaz.

    tanım: ölüme koşarak giden insanların, eğiticileri ve yöneticileri önünde senelerdir içmekte oldukları andın artık teamül haline gelmiş bir parçası.

    birisi de ateistim beni vatandaşlıktan çıkaracak mısınız demiş. tam aksine kardeş, senin gibiler zaten bu tür birimlere pek uğramıyorlar. bütün memleket özel harekatçı olsun da denmiyor. o yüzden hangi klavyenin başında takılıyorsan, yaptığın işe devam et. ama bırak da canını ortaya koyan da yeminini ederken içinden geldiği gibi etsin. hele de aylarca onları eğiten insanlar buna cevaz vermişken.

    not: çok özlediğiniz hatta benim de çok özlediğim eski türkiye'de, korkut eken gibi efsanelerin zamanından kalmadır bu yemin.
    harekatçı dediğin adam da ya aşırı milliyetçidir ya da hem milliyetçi hem dindar. bu işler böyle.

    edit: ekleme
  • sen rahat uyu, pembe götünü rahat gezdir diye yemin eden insanların pembegötsporluları rahatsız eden görüntüsü.

    rahat ol bebişim içlerinde ateist de var, deist de var, inancı kuvvetli olanı da var.

    once bırakın inanç yolu üzerinden insanları yargılayıp ayrıştırmayı; sonra tatava yaparsınız.

    ayağınız taşa basmasın, attığınız head shot olsun; pembe götlüler de kudursun.

    edit: tipo hatası.
  • ahahahahahahah helal olsun.

    buradaki vatansız artıkları kudurtmak için tam combo yapmışlar.

    pöh

    tekbir

    mehter

    rahatsız olan varsa siktirsin gitsin diyeceğim de onlar zaten burada değil.
  • kendilerinin bununla ilgili problemi yoksa, bence sorun yoktur.
    insanı doğasından kopartamazsınız, eğer biri herhangi bir şeye inanıyorsa onu bir kenara bırakıp işine koyulup geldiğinde gömleği giyer gibi onu geri olduğu yere koyamaz. insan robot değildir ki, belli bir sistematiğe, kaidelere bağlı kalmak neden bu kadar hayati? şunun yapılmasının neye zararı var, yapılmadığında ne kazanılacak?
    sosyal hayatta din bir etkileşim unsuru, bir bağlantı aracı olsun istenmiyor, anlıyorum. buna sebep olabilecek bazı örnekler de gösterilebilir, evet. ancak bunun uygulanmadığı dönemlerde, insan iş hayatında din olgusunu bir yana koyduğunda, gerçekten toplumda bir direnç oluşmadığını mı düşünüyorsunuz? toplumda direnç oluşmamış olsaydı 'laiklik elden gidiyor' dede,
    bu fikri destekleyen onlarca insan olur muydu? toplumda bir direnç oluştu, geri tepme mekanizması tam olarak böyle hayata geçti. yılların basıncı bir patlamaya sebep verdi ve şimdi kimse kontrol edemiyor. en büyük hata insanların dinlerini, dinsizliklerini, değerlerini nasıl yaşayacaklarına karışmaktır. muhalefet partisi bugün doğruyu söylese bile bu sebeple muhattabı olmayanlarca dinlenmiyor, muhtemelen dinlenmeyecek.
    bir şeyleri değiştirmek onu yasaklamakla olmaz, diye düşünüyordu burada herkes. bundan rahatsız olsanız bile bunu yasaklamak bunu çözmez, olan şeyi yok edemez, ancak üstünü örtersiniz. bir yerde de patlak verir.
    yöntem her şeydir. boş bir fikri bile bir ideal haline getirebilirsiniz kullandığınız yöntemle. insanımız baskıdan yahut fikirden değil, yöntemden etkileniyor, bir şeyi değiştirecekseniz, bir şeyin değişmesini istiyorsanız insanların önüne set çekerek bunu yaptığınızda kalıcı olmadığını anlamanız lazım. kendiniz ge içinde bulunduğunuz çevre toplumun küçük bir bölümü, ne zaman ki tüm toplumu çevreleyerek düşünürsünüz o zaman bir adım ileri gidebilirsiniz.
hesabın var mı? giriş yap