• 2000 yılında başlamış ve 2003 haziran'ında bitmesi öngörülmüş ancak halen devam eden otoyol projesi. tekfen-tubin-özdemir joint venture'u şeklinde başlayan ancak daha sonra bazı değişiklikler olan bu çalışma bittiği zaman adana-istanbul arasında tam bir otoyol bağlantısı kurulmuş olacak ve bu yolculuk esnasında hem süre hem de rahatlık açısından en negatif bölge olan ankara-pozantı arası yolculuk için oldukça rahat bi hale gelecektir.
  • uçsuz bucaksız, insanı bayan, sıkan konya bozkırını daha kısa sürede atlatmamıza vesile olacağını umduğum müstakbel yol.
  • bu yolun 30uncu kilometresinde hep yol çalışması vardır.
    balkanlardan gelen soğuk hava dalgası gibi bir şeydir. aileden biri olmuştur artık.
  • kemerhisar kesimi ile pozantı arası ve otoyolun d750 karayolu'na* ereğli kavşağında bağlantısını sağlayacak ereğli bağlantı yolu inşa halinde olan yol*. otoyol ve ereğli bağlantı yolu 2x(3+1*) olarak tasarlanmıştır. otoyolun proje hızı 120 km/saat, bağlantı yolunun ise 100km/saat dir. maksimum boyuna eğim ve dever ise sırasıyla otoyol için %4, %6 ereğli bağlantı yolu için ise %4.4, %6 olarak belirlenmiştir. şerit , banket , iç emniyet şeridi, dış emniyet şeridive toplam olarak platform genişliği ise her iki yol için de aynı olup sırasıyla 3.75m, 3m, 1m, 3m ve 36.5m dir.

    benim yaz stajımı yaptığım, ncky (nurol,cengiz,kiska,yüksel) tarafından inşa edilen, 8. kısım kemerhisar-eminlik kesimi hakkında bilgi vermek gerekirse:

    otoyol 23.55 km, bağlantı yolu 31.38km uzunluğunda. ereğli bağlantı yolunun tamamı bu kısıma ait. yapılacak işler: 17.2 milyon metreküp yarma, 18.4 milyon metreküp dolgu, 106 menfez, 13 4x4 altgeçit, 27 7x6 altgeçit, 1 10x5 altgeçit, 10 köprü, 538m uzunluğunda 44m yüksekliğinde viyadük.

    işlerin fiyatı*: toplam 234.4 milyon dolar. 79.3 milyon dolar toprak işleri, 133.9 milyon dolar sanat yapıları*, 2.4 milyon dolar ikincil işler, 18.8 milyon dolar bakım ve peyzaj. bugünkü birim fiyatlarda işin toplam maliyeti 300 milyon dolar civarında.

    yaklaşık 55 kilometrelik kısmının maliyeti yaklaşık 300 milyon dolar olunca ankara-pozantı otoyolunun tamamlanmasının zorluğu gözler önüne seriliyor.
  • torosları dikine katettiğiniz pozantı-ulukışla arası bu karayolunun en maceralı kısmıdır. sarp vadilere yapılmış daracık ve virajlarından dolayı 100m ötesini görmediğiniz bu yolun ardından gelen aksaray a kadar olan ve nerdeyse direksiyon kırmaya gerek kalmayacak virajın olmadığı dümdüz, gözünüzün alabildiğine uzanan yollar tam bir tezat oluşturmaktadır.
  • pozanti'dan eregli sapagina kadar olan bolum tamamlanmis, acilis icin rte pasa'nin keyfi bekleniyormus.
    http://www.adanayorum.com/…er_detay.asp?haber=13194

    istanbul'da saat 10-16 arasinda 22 dakikada bir hareket eden iki istasyonluk metro hattinin acilisi icin yeri gogu inletenler, 66 kilometrelik otoyol acilisi icin neler yapar, kim bilir?

    neyse, otoyol tamamlandigina gore, kapikule'den urfa'ya kadar 1500 km boyunca tamamen otoyol (edirne-ankara ile eregli sapagi-urfa) ve bolunmus yol (kapikule-edirne ile ankara-eregli sapagi) olarak gidilebilecek.
  • ankara-pozantı otoyolu’nun ereğli kavşağı ile pozantı kavşağı arasında ulaşımı sağlayacak olan otoyol 12 mart 2009 perşembe günü saat 13.00 itibari ile açılması bekleniyormuş. vatana millete hayırlı olsun.
  • dün öğlen ankara'dan mersin'e gidip bugün öğlen geri döndüğüm otoyol... pozantı'da kamyon sollamaktan, pozantı'yı aştıktan sonra ise ankara'ya kadar bozkır görmekten gözlerim kanıyor şu an... kanı da hala durmadı... hayatımda katettiğim en iğrenç uzun yol tecrübesinin baş öznesi olmayı başardı bu otoyol... manzara diyeceğin bir tuz gölü var o da gözün anasını ağlatıyor... giderken sağında dönerken solunda bembeyaz, göze göze batan bir sonsuz alan var, bu gölün de tek numarası bu... pozantı'da kısa bir süre kocaman birkaç dağ ve çam ağaçları görüyorsun ama orada da dört bir yanın kamyon, tır olduğu için onlarla cebelleşmekten dönüp pek bakamıyorsun, zaten bahsettiğim manzara da çok kısa süre görülebiliyor...
  • geriye kalan ankara-niğde kesiminin inşaatı sonunda gölbaşı tarafından başlamıştır.
    bittiği zaman edirne'den şanlıurfa'ya kesintisiz otoyol olacaktır. ayrıca istanbul ve ankara'yı adana, mersin ve gaziantep gibi önemli merkezlere doğrudan bağlayacağı için çukurova bölgesel havalimanı'nın da katkılarıyla birlikte özellikle istanbul'dan bu 3 kente beyaz yakalı göçünü cazip kılacaktır.
hesabın var mı? giriş yap