• hakkındaki en sık tekrarlanan övgü, öpüşmeden,sarılmadan hatta doğru düzgün dokunmadan da bir aşkın dolu dizgin yaşanabileceğini anlatıyor olmasıdır.
  • dvd'sinde amerika kopyaları için çekilen alternatif bir son bulunan film.
  • oyunculuk, müzik, görüntü ve kostüm olarak pek az örneğinin sahip olduğu mükemmelliği yakalamış bir film.

    kızlarına koca bulmak uğruna yapmadığı çiğliği bırakmayan anne bennett rolüyle brenda blethyn ve bütün dötü kalkmış, züppe ama bir o kadar da kendini içerisindeki zındanlara hapsetmiş bay darcy'i oynayan matthew macfadyen diğer herkesten bir adım önde.

    --- spoiler ---
    filmin sonunda babasının elizabeth'e, evlenme kararı aldığı kişi hakkında ve onun kendisi için ne kadar değerli olduğunu söylediği sözler, yaklaşık 20-25 sene sonrasında onun durumunda olacak benim için epey hırpalayıcı:

    "daha değersiz biri için lizzy, senden asla ayrılmazdım"
    --- spoiler ---
  • izledigim en güzel filmlerden birisi olmasına rağmen izlememis olmayı tercih edeceğim, her sahnesinin kalbimde iz bıraktığı, inanılmaz etkisinde kaldığım ve kolay kolay etkisinden kurtulamayacağım film...
  • filmde o kadar çok özenle çekilmiş sahne ve etkileyici an varki...fakat izlerken lanet olsun,kahretsin dedim ben...
    sinir bozucu ölçüde romantik...
    zaman makinesi icat edilsin artık..daha ne kadar bekleyeceğiz...
    (bkz: yansıma)
  • güzel bir aşk filmi. saf aşkı anlatması açısından orjinal. ayrıca bridgette jones taki mark darcy karakteri filmin esas oğlanının karakterleri çok yakın. bir esinlenme çok bariz bridgette jones tarafında tabi :)

    --- spoiler ---

    film uzunluğu ve esas karakterlerin son 5 dakikaya kadar kavuşmaması insanı geriyor. sonunda oh be diyosunuz.
    --- spoiler ---
  • simdiki zamanda olmasi mümkün olmayan bir romantizm, nezaket, gurur ve asaleti anlatan klasik bir edebiyat uyarlamasi... etkileyici sahnelerle güzel bir ask filmi. görüntüler, müzikler güzel ve mutlu son... bay darcy'leri seviyoruz, evet. gec algiliyorlar ama, filmin sonunda gönülleri celiyor, inat ve gurur yüzünden yaptiklarini sonradan affettiriyorlar (bkz: bridget jones'un günlügü)
  • donald sutherland'in fedakar ve de bisürü kiz babasi rolündeki münir özkul'u animsattigi bir filmdir ayrica.
  • izlemesi zevkli bir film, masal tadinda, özellikle mekanlar cok güsel yansitilmiş ..yemyeşil doğa filan..insan aah keşke o devirde, oralarda yaşasam şimdi diye içgeçirmiyor değil - ya da evde cok geç saatde izledim, uykum gelmişti, bana öyle geldi - ama zevkli film..dvd si gerçekten cok cok güsel, bonus lar süper..cekilen mekanlari tarihiyle anlatiyor, yazar hk geniş bilgi veriliyor..ben en cok dvd de ki extra ayrintilari cok sevdim..hatta alternatif son daha da güselidi, mükemmel..keşke bu son ile yayinlansaydi film sinemalarda..en son orda nihayet öpüşüyorlar cünkü :) ve rahatliyor insan ohh bee diye "mrs. darcy..mrs. darcy..mrs. darcy .." diyerek :)
    dvd severlere şiddetle alin derim, koleksiyonda böyle nakiş gibi işlenmiş görsel şölenler, kareler var.. cok özenli çalışma yapilmiş...
  • ilkogretim son sinif ogrencisine ing dersinde graded reader versiyonunu okutmanin veya okutmaya calismanin 40' boyunca cektiginiz aci neticesinde bir ogretmen olarak sizi hangi akla hizmet bu meslegi sectim ve kanser olmam umarim hezeyanlariyla sonuclandiran kitap.
hesabın var mı? giriş yap