• türkiye'yi, "ekonominizi çökertiriz" diye tehdit eden trump'a ait açıklama.

    "daha önce yine böyle bir durum oldu ve ekonomilerini çökertince brunson'u hızlıca yolladılar" diye aşağılamaya çalışmış.

    link
  • bonba gibi bişey atalım kafasındaki beyinsizleri üzecek taşak geçme cümlesidir.
  • aşağılamış. hani sözlükteki küfür olmayan ama küfür niteliği taşıyan sözler falan var ya ondan yapmış. haklı adam. yaptı.
  • geçen sefer kızı* çıkıp bizim pazazı sikti, bu sefer vakitlice vale*yi verip erkek almaz oynamalıyız. lakin rıfkı* bize kaçabilir.

    sürekli dağıtılan kartları ile orta doğu değil, kanlı batak* mubarek.
  • damadı da verelim, ekonomi bi tık daha düzelecektir.
  • trump’ın siyasal islamcıları ve mhp’yi çözmesi olayı.

    itibarımız iki paralık.
  • trollerin hiç uğramayacağı başlıklardan birisi de bu. sorarlarsa şöyle posta koyduk, böyle ayar verdik dersiniz. nihai olarak papazı bırakmak için tırampın bir telefon açması yetti.
  • sorun turkiye ile abd arasindaki gerilim veya trump'in sizofren hallerinden daha ote turkiye'nin kapasitesiyle beklentileri arasindaki farktan kaynaklaniyor. abd, guclu diye turkiye her seye evet diyecek degil. yeri geldiginde zarara ugramasina karsilik daha buyuk zararlardan kacinmak icin abd'yi bile reddebilir, geri cevirebilir. fakat rahip olayinda oldugu gibi "bize bir sey olmaz, yok soyle osmanli'yiz boyle gucluyuz" diyip sonunda geri adam atarsan hem geri adim attigin gune kadar ortaya cikan zarar hem de geri adim atmanin bedeli olarak, bu tip tweetlerle kucuk dusurmeye calisirlar. benzer durum, kobani'ye pesmergelerin gecisinde de oldu. suriye bizim ic meselemiz diyen iktidar, kobani meselesinde bize ne yahu oradan dedi ama sonra baskilar sonunda sinirini acip davul zurnayla pesmergelerin gecisine izin verdi. o yuzden ya bize ne yahu demeyeceksin, ya da diyorsan o isin arkasinda duracaksin. insanlar neden iktidar taviz veriyor/vermiyor diye iktidara tepki gostermiyor. esas tepki tutarsiz politikalar ve bu politikalarin sonucu ortaya cikan zararlari. yoksa 74'te oldugu gibi ambargoya ragmen geri adim atmadiginda insanlar ekonomik sorunlari da bir sureligine sineye cekebilir.

    tanim: sosyal medya fenomeni trump'in attigi sacma tweet.
hesabın var mı? giriş yap