• cok sinirli olma durumu. bi cesit kendi kendini yeme.
  • bireysel soguk savas... stres durumlari..
  • belirsizlik..
  • ilk konusanin kaybettigi savas
    gizli goz yaslari, bakismalar, saatin tik taklari...
    ilac olmasini beklemezsin bi sure sonra sana hain hain akip giden zamandan...
  • ortami geren bir durum sozkonusu olmasına ragmen, $ahısların birbirine dalamadigi* zamanlarda gerceklesen ruhsal durum.
  • sinirlilik durumunda hareketlerin kontrolden çıkması hali.gözü dönmek,çıldırmak,saldırganlaşmak...
  • (bkz: müsekkin)
    (zehir ve panzehir iliskisi)
  • kanımca daha çok sinir krizi geçirecek derecede sinirlenilip de çeşitli nedenlerden ötürü geçirilemediği durumlarda söz konusudur bu. kişi sinirlenir sinirlenir ve sinirlenir ama belli edemez, dışarı vuramaz; sinir harbi olur.
  • bilgisayarı kaldırıp balkondan aşşaya fırlatmamak için kendinizi zor tuttuğunuz an.çıldırır saç baş yolarsınız ama en iyisi eskilerden kullanılmayan cam bişiler kırmaktır.
  • gelicegini ayni günün sabahi belli eder zaten kendisi, hava ne kadar aydinlik olsa da bozbulanik uyanirsiniz hava kapaliysa daha da körükleyici bi etken haline gelir zaten. gün içinde nereye oturacaginizi bilemezsiniz, gereksiz yere buzdolabini karistirirsiniz ama ne yiyeceginizi bulamazsiniz çünkü acikmamissinizdir sonra zihni ve mideyi ayni anda kandirmak için bardaklarca kahve, kutu kkutu kola, su, soda içilir hiç biri ise yaramaz mide harab olur zaten. sigara üstüne sigara yakmak bi çözüm tabi ama bogaz da buna bi yere kadar dayanabilecegi için ve zaten daha önceden mahvettiginiz mideniz dumani kaldiramadigi için bu seçenek en tercih edilmesi gereken olamaz.
    biraz disari çikiyim yürürsem açilirim demek de ya tüküren taslarin gazabina ugradiginizdan ya da yürüken herkesin size baktigi paranoyasindan 15 dakikadan fazla süremez. bu gibi günlerde her sey ters gittigi için mi sinirli olunur yoksa sinirli oldugunuzdan mi her sey ters gidiyomus gibi gözükür ikilemi de orataya çikar. bilgisayar çalismaz insani daha da çildirtir bi de üstüne bilinçsizce dökülen göz yaslarini kirilgan kisiliginize baglayip* o an en son ihtiyaciniz olan gereksiz ilgiyle sinirlerinizi daha da bozan iyi niyetli yakinlar da vardir. yeri gelir sinir bu zavalli insanlardan çikarilir sonra pisman olunur bi sonraki asamada da ama napiim o üstüme geldi diyerek suçtan kurtulma çabasi bi kat daha stres yükler üzerinize. kafam dagilsin diye baslanan islerde hep bi seyler eksik olur sonra tam olan kismi da yerlere firlatilir, yastikla dolap kapagi dövülür.
    yorgunluktan yataga yigildiginda insan göz yaslari sel olmustur ama sinir yavas yavas geçmeye baslar bombos bi yolda yagmur altinda kilometrelerce kostugunu hayal ederken uyuyakalir.
hesabın var mı? giriş yap