• yakın zamanda çıkması beklenen, şahsımca diğer spiderman oyunlarından hiçbir farkı olmayacak vasat şey
  • çıkmış olan ve vasatın üzerinde bir oyun. geliştirilebilir ve ardı arkası gelmeyen combolar yapabilme, oyun esnasında siyah veya kırmızı kostümü seçebilme, özgür oynanabilir harita, görev alma ve aldığımız görevi yerine getirip getirimeme sonucunda iyi-kötü tarafa yönelme ve de bir çok marvel karekterinin oyuna dahil edilmesi oyunu çok zevkli hale getirmiş. en azından diğer spider man oyunlarına beş basar.

    --- spoiler ---

    ayrıca simbiot wolverine ile dövüşmek cabası.

    --- spoiler ---
  • oyun sitelerindeki puanlara aldanmadan çizgi roman severler tarafından denenmesi gereken oyun.

    önce kötü sonra iyi yanlarını yazayım. öncelikle oyunda ciddi bir yavaşlama sorunu var ancak ben oyunu bitirdikten sonra çıkan 1.1 yamasıyla halledilmiş sanırım o . oyunda görevlerle ilgili bazı hatalar oluşabiliyor , kamera açısı sapıtabiliyor ve boss savaşlarında başınız bu yüzden ağırabiliyor. seslendirmeler özellikle örümcek adamın seslendirmesi kötü. oyunda sadece üç save hanesi ve bir auto save seçeneğimiz var . oyunun içinde demoları yeniden izleme ve extra lar gibi seçeneklerimiz yok. marj jane in yüz modellemesi kötü olmuş.

    iyi yanlarına gelelim. örümcek adamın ve diğer karakterlerin modellemeleri oldukça güzel. hem normal ve hem simbyot kostümüyle oynayabiliyoruz ve her iki kostümde yapabileceğimiz hareketler farklı olduğundan bize iki farklı oynanış sunuyor. saldırılarımızı zincirlerme şekilde yapabiliyoruz. kapışmalar yerde , duvarda ve havada olmak üzere üç farklı şekilde gerçekleşebiliyor. şehir grafikleri oldukça güzel ve ağ ata ata , zıplaya zıplaya gitme de iyi kotarılmış. tecrübe kazandıkça kostüme göre yetenek alabilme ve iyi kötü arasında bazı tercihler yapabilme az da olsa kendi oyun tarzımızı belirleyebilmemizi sağlıyor. boss savaşları kamera açısının sapıtması haricinde eğlenceli olmuş. şehrin simbyotlar bastıktan sonraki atmosferi ve ufak ayrıntıları gerçekten burası ne hale gelmiş dedirtiyor.

    edit : deliyimben in söylediğine göre saniyelik donmalar oyunda ağ atarak binalar arasında giderken yaşanan o saniyelik donmalar 1.1 ile de giderilmemiş
  • cok afedersiniz, sisteminizin icine edebilecek kapasitede oyundur. zira guzelligine, oynanabilirligine ve aksiyonuna diyecek tek kelime yoktur. ancak oyunu yukledikten sonra bilgisayariniz sapitabilir. misal bendenize ait olan bilgisayar bu oyun yuklendikten sonra alakasiz bir yerde kendi kendine (elektrik kesilmis gibi) kapanmaya, durduk yerde oyundan atmaya basladi. oyunu kaldirip tekrar kurmak da care olamamis, "system32" dosyasina yukledigi ses dosyalarindan oturu bir suru sorun cikartmis oyundur. ayrica essek gibi bir makinaya sahip olsaniz dahi kasim kasim kasmaktadir. gta 4'un yasattiklarini aynen yasatmistir cogu oyuncuya.
    onun disinda simdiye kadar oynanmis en bi mukemmel spidey oyunudur bu.
  • wii'de oynayıp bitirmenin zor fakat keyifli olduğu oyundur.zor planlar şöyle özetlenebilir:
    1-vulture ile yapılan kavgalar.vulture kel bir adamın bıçaktan kanatlarla kendine akbaba modeli vermiş halidir.havada bu adamla kavga etmek zordur.
    2-rhino:sırtına binip at gibi kullanılan bu mutantla kapalı bir mekandan çıkmak zorundasınız.huysuzlanıp sırtından atıyor.dikkat.
    3-symbiote wolverine:wolverine gibi alemin delikanlısı bir şahsiyetin uzaylılar tarafından zehirlenmiş hali.her türlü kavatlığı yapıyor.kafaya kilisenin çanını atmak dahil.sonra siyah spider man kıyafeti ile onu altettiğinizde elinizde tevbe ediyor.bir daha ağzına içki sürmüyor.evlenip çocuğa karışıyor.
    4-black cat:aslında taş gibi avrat.yanına bile yaklaşmanıza müsade etmiyor.frijit ya da lezbiyen sanırım.
    5-venom:götverenin önde gideni.ama son sahnede kafasını patlatırken acıdım.

    edit: rhino mutant değilmiş.magnuss uyardı.
  • pc için oynamanın oyundan keyif almanıza sıfıra yaklaştırır zira öyle bir port etmişler ki her ağ atışınız da oyun takılıyor sistem farketmeksizin. oynanacaksa ps3te falan oynanmalıdır.
  • oyun sistemimde takılmamasına rağmen, önceki spider-man oyunlarında (bilhassa ultimate spider man'de) hissedilen new york sokaklarında özgürce ve keyifle ağ atarak dolaşma hissini yaşatamayan oyundur. neden bilmiyorum ama oyunda bariz bir ruhsuzluk var. ancak simbiyoz-klasik spider-man geçişleri ve oyun tarzlarının kostüme göre değişmesi oldukça hoş.
  • piç edilmiş bir oyundur. oysa çok güzel potansiyeli vardı bunun. konu güzel, düşmanlar, yan karakterler iyi ama seslendirme ve en önemlisi sunum çok kötü. hiç mi monolog olmaz. sanki bu oyunu yapanlar örümcek adamı sadece filmden biliyorlar. ( tamam bir iki kere konusuyo kendisiyle) takılma-donma olayına değinmiyorum bile. ama kombo olayını çok güzel kotarmışlar. hele web strike lar ve vulture lu bölüm çok güzel olmuş. aslında böyle bi konuya bütün marvel evreninin dahil olması lazım. simbiyotlar şehri ele geçiriyo bi shield wolverine bir de örümcek var. fantastik 4 lü, iron man i de bekliyodum artık başka spidey oyununa.
    not: şu monolog-geyik olayı bu oyunun aksine spider-man shattered dimensions da çok güzel kotarılmıştır.
    not2: shattered dimensions ın da kendi hataları var. o da başka bi yazının konusu
  • oyun iyide çok takılıyor be. moon kinght, luke cage, black cat, mj, wolverine kingpin, electro, widow, venom oyundaki diğer karakterler. oyunda ya iyi senaryodan ya kötü senaryodan ilerliceksiniz. adamları dövdükçe çıkan paralarla yetenek alabilirsunuz.
  • seslendirme ve sunumu cok kötü olan oyundur. potansiyeli inanilmazdi oysa ki. marvel's spider-man oyunu bu oyundan oldukca esinlenmis. bu oyunun yapmak istedigi ama yapamadigi her seyi insomniac games yapmis. yazik oldu valla.
hesabın var mı? giriş yap