• 3.sezonunun bırak yayınlandığına, çekilmeye karar verildiğine bile yeni haberim olduğu dizi. ben "ne güzel dizimizdin sen killing" derken yepyeni 2 bölümle çıkageldiler. hoşgeldiler. holder-linden ikilisini ve seattle'ın temiz havasını özlemişiz. o ağaçlar güzel kuşlar. yürüyelim arkadaşlar.

    --- 03x01-03x02 spoiler ---
    -ilk sezondaki esrarengiz resmin de anlamını açıklamış oldular. bununla da kalmayıp bu sezonu buna ayıracaklar. peter sarsgaard ın canlandırdığı ray seward, karısını öldürmüş. oğlu adrian ise o meşhur resmi yapmış. ardından 4 yıl sonra benzer cinayetler tekrar başlıyor.
    -holder acayip vücut yapmış. linden ise çökmüş. ikisi de sigaraya devam.
    -linden'ın lezzo arkadaşı nihayet muradına erdi. oğlu jack ise nihayet uslanmışa benziyor.
    -linden'in peygamber sabrı olan eski sevgilisi nihayet gitmiş. yerine genç biri gelmiş.
    -bölüm sonundaki o pembe kumaşlar da ne ola ki?
    --- 03x01-03x02 spoiler ---
  • --- 03x03 spoiler ---

    3.bölüm ile olaylar ivme kazandı.
    -mahkum ray seward firar edecek gibi. jileti sağlayan içerden kim?
    -geçen bölümdeki pembe naylonların içlerinde cesetler varmış. hem de 17 tane kız çocuğu cesedi. yalnız anlayamadığım bir şey var. adli tıbba göre cesetler 5 yıllıkmış. koskoca 5 yıl boyunca nasıl olur da hiç kimsenin cırtlak pembe naylonlar dikkatini çekmez? öte yandan eğer 5 yıllık ise ray seward da şüpheli demektir. eğer katil gerçekten kendisiyse bu bahsedilen 6 aylık periyot boyunca cesetleri gölete atarken oğlu adrian da görmüş olmalı.
    -linden soruşturmanın içine nasıl hemen dahil oldu? gönüllü olarak mı?
    -erkek fatma bullet, soruşturma boyunca holder'a yardım edecek gibi gözüküyor.

    the killing iyi gidiyor.

    --- 03x03 spoiler ---
  • gezi parkı direnişi nedeniyle bi türlü yeni sezona başlayamadığım dizim.
  • 3. sezon ilk bolumunde linden sevindirik sekilde gulerken goruluyor. (bkz: daha ne olsun)
  • 3. sezon ilk 4 bölümüyle gerim gerim geren dizi. ilk 2 sezondaki gibi yine güneş yok, hep karanlık. sokak çocuklarının hayatı çok daha karanlık.o çocukların hayat şartlarını izledikçe ürperiyorum. zaten yapımcı veena sud gerçek hayattan esinlendiğini çok kez açıklamıştı.

    hastasıyız.
  • 3.sezonun ilk 5 bölümü bitti. 1. ve 2. sezon kadar heyecanlı ve sürükleyici gitmiyor. geçen sezondaki olaylar, karakterler ve tempo çok daha iyiydi. olsun yine de beğenerek takip ediyoruz.

    --- s03e05 spoiler ---

    -heyecanlı bir yerde bitti. kızın (kallie) telefonu madem adamdaydı, e neden adam (joey) cevapsız çağrı bıraktı? ya da ilk arayan kızdı da adam sonra mı telefonu aldı?
    -veterinerde bulunan kız kim?
    -holder karizma olayında aşmış durumda. yürüyüşü, konuşması vs..bir de sevgili yapmış. ancak vejeteryan olmasını anlayamıyorum. o tipte bir insanın mercimekleri değil de biftekleri götürmesi gerekirdi. öte yandan bizim erkek fatma bullet'a da sarılarak ağabeylik yaptı.
    -mahkum ray seward bakımından boş bir bölümdü. oğlunu reddetmesi hariç, hiç bir gelişme olmadı.

    --- s03e05spoiler ---
  • 1. ve 2. sezonları severek izleyen biri olarak 5. bölüm itibari ile 3. sezon biraz zorlama bir sezon olmuş gibi.
    ama dizi yokluğunda izlenir mi izlenir.
  • --- spoiler ---

    3x06'da senaristlerin seyirciyle alenen taşak geçtiği dizi. yan karakterlere öyle sahneler yazılmış ki, bi' anda hepsinden kıllanabilirsiniz. 5. bölümdür şüpheli yaratmayı beceremeyen senaristler bu bölümde olası şüphelileri resmen seyircinin gözünün içine sokmuş.

    ayrıca seward karakterinin olayını çözebilen de beri gelsin, herifin kabullenmişliğini kabullenemiyorum amk.

    --- spoiler ---
  • --- spoiler ---

    üçüncü sezonu anne yüreğini sızlatan cinsten olmuş. evet rosie larsen davası da depresif ve üzücüydü, yine anne ağlatıcı modda ilerliyordu ama bu sezon, bitirdi beni..cinayetleri geçtim, hedef alınan kitleye bakıyorum ve içim parçalanıyor çocukların haline..işin acı yanı bu anlatılan hikayeler gerçek hikayeler ve dünyanın her yerinde tüm şiddeti ve korkunçluğuyla yaşanıyor bir çok çocuk tarafından..

    --- spoiler ---
  • s03e07 itibari ile temposu artmış ve çok pis bir yerde bitmiş dizi.

    --- s03e07spoiler ---

    -holder bütün operasyonun içine etti. pederi huylandırdı ve kaçırdı. peder mike, büyük ihtimalle lyric denen kızı öldürdü ama dizimiz bazen izleyiciyi ters köşeye yatırabiliyor. ilk sezonda da müslüman bir öğretmeni şüpheli diye göstermişler ama sonra öyle olmadığı anlaşılmıştı.

    -linden'in aşkta hiç yüzü gülmeyecek. ilk 2 sezondaki sevgilisi artık illallah demiş ve onu terketmişti. bu sezondaki sevgilisi de artık sıkılmış olmalı ki bitirdiler. linden'in hayatında önce işi geliyor.

    -amirin holder'a "üstüne başına bir bak" demesi ve holder'ın afallaması süperdi.

    -şu ölüm mahkumu seward artık bıkkınlık vermeye başladı. ne olacaksa olsun artık. adam masum mu, suçlu mu anlamadık gitti. seward ile peder (katil ise) arasında nasıl bir ilgi var, meraktayız.

    --- s03e07 spoiler ---
hesabın var mı? giriş yap