• aşırı engebeli ve dağlık araziler olduğu için karadan girildiğinde o bölgeyi daha iyi tanıyan teröristlerin düzenli ordudan daha başarılı olabileceğinden olabilir. havadan vurmak en güzeli. ayrıca kandilde değiller doğudaki tüm şehirlerde aktif durumda teröristler.
  • çok şehit vereceğimizi ve o dağdakilerin sivillerin yerleşim alanlarına ineceğini düşündüğümden dolayı sorgulamadığım sebeptir. yukarıdan kimyasal bomba atmak varken hala kara harekatı konuşuyoruz. biraz canice ve riskli olacak ama bırakın helikopterle bombaları aşağı. ne halleri varsa görsünler tertemiz olsun heryer bi.
  • türkiye'nin sefil bir ülke olmasından kaynaklanmaktadır. amerika fare deliğine saklanmış bin ladin'i bulup gebertirken sen senelerdir elindeki terörist liderini öldüremiyorsun, bir de başka ülkeye operasyon mu yapacaksın, gülerler.
  • ya kendilerine guvenleri yok. ya da kandile kara harekati yapıp pkkyı bitirirlerse siyasetcilere özellikle de mhp ve akp ye siyasi malzeme kalmayacak. varliklarini pkk veya kürt sorunu üzerine kurmuş bu iki partinin artık bir vasfı kalmayacaktır.
  • on bin şehit denmiş, yok yüz bin amk (az mantıklı konuş).

    faşist terörist rüyalarını bir kenara bırakırsak. evet kandilin coğrafi konumunu ve pkk nın yıllardır böyle bir harekatı ön görerek yaptığı yığınağı düşünürsek oldukça zorlu ve kayıplar bakımından yüksek riskli bir harekattan bahsediyoruz. üstelik bu hamlenin uluslararası ilişkiler bakımından da büyük sıkıntılar doğuracağı kesindir. ancak pkk ile yurt içinde mücadele etmenin ne kadar uzun ve sancılı bir süreç olduğunu geçmişten gelen tecrübemizle biliyoruz.

    şehirlerin içlerinde, halkın arasında ve uzun yıllara yayılacak bir terörle mücadele sürecinde sınır ötesinden gelecek destekle birlikte pkk çok daha avantajlı olacağında bu dönemde yaşanacak asker, polis ve sivil kayıplar kısa süreli bir kandil harekatının fersah fersah ötesinde olacaktır. artı kandilin zaptı pkk'yı bitirmese bile örgütün hem lojistik hem de moral gücünü kıracak, üst komuta kadrosuna zarar verecek ve örgütün mali gücünü ve militan katılımlarını önemli ölçüde azaltacaktır.

    bu nedenlerle yakın zamanda olmasa bile ilerleyen dönemlerde tsk için böyle bir harekat eninde sonunda kaçınılmazdır.
  • sonucunun çok da karlı olmayacağı içindir. daha önce kara operasyonları yapıldı, sonucunda bakmışlardır maliyet/kar oranlarına ve mantıklı gelmemiştir. yoksa amerika dediğin ülkeden korktukları için değildir. abd zaten ülke olarak kesin çizgileri olan bir ülke değildir. ben kandil'e girmek istiyorum dersin, onlarda senden karşılığında bir şey isterler kabul edersen de iki dakikada hevalleri satarlar. daha önce sattı, yine satar.

    kara harekatının en büyük sorunu karşında yerleşik bir ordu olmadığı için iki dakika hepsi kandil'i boşaltıp yakınlardaki köylerde köylü kılığında gezmeye başlarlar. senin de yolun üzerine mayınlar döşeyerek gereksiz zayiatlar vermene sebep olurlar. böyle kapsamlı bir karadan harekat yerine özel birliklerin hava birlikleri ile desteklendiği bir saldırının daha mantıklı olacağı aşikardır. ama tabi bizim öngöremediğimiz durumlardan dolayı bunu da istemezler gibi.

    zaten pkk dediğin afganistan'dan gelen uyuşturucuyu avrupa'ya kanalize edilmesinde görevli bir maşadan ibaret olduğuna göre boşuna konuşuyoruz. kürt halkına özgürlük getirmeye çalıştıklarına inananları görünce de çok gülüyorum. gidin büyük önderiniz, annesi de türk olan ve türk devletine hizmete hazır olan biji biji'nize sorun.
  • gereksizdir çünkü. geri dönüp geleceğin bir yere gitmenin ne anlamı var. asker geri dönecek pkk yine boşlukları dolduracak. ayrıca adamlar yıllardır orda yaşıyor. öyle dışardan konuşmayla olmuyor gençler. o kadar da kolay değil kara harekatı falan. tanklarla gidilecek yerler değil. elinde hava kuvvetlerin ve topların-füzelerin varken neden ölmesi için insanları pkk'nın kucağına gönderelim. yurt içindeki kato, gabar, cudi gibi yerlerde bile hakimiyetimiz hiç bir zaman tam sağlanamamışken ülkenin dışında bir yere, hem de adamların merkezine kara harekatı falan olacak iş değil.
  • terörist 80 kişiyle meclise girmiş haspam hala kara harekatı diyor. ya işte 13 yıldaki gavatlaşma seviyemiz nerelere geldi?astarı yüzünden meşakkatli olacağından yapılmamaktadır.
  • 1 mart tezkeresidir.

    şark kurnazlığıyla, kabul edilmiş gibi gösterilip, kabul edilmeyen tezkere, 2003 yılında ırak savaşında, kuzey ırak'a geçiş yapmak için türkiye'de konuşlanmış, abd birliklerini, piç gibi ortada bırakıp, sonu çuval olayı ve sınır ötesi pkk'ya müdahale konularında da, bu sefer bizi çaresiz bırakmış, miyop bir zihniyetin ürünüdür. abimler, stratejik (uzun vadeli plan) düşüneceklerine, taktik (kısa vadeli plan) düşünmüşlerdir. akabinde abd'de anında cezayı kesti. bu zihniyeti yaratanlar o zamanki bir kısım, chp, akp ve tsk yetkilileridir. abd bu yüzden kuzey ırak'a geçişleri yasaklamıştır. men dakka dukka.
  • benim daha iyi bir fikrim var.

    önce kip(kürdistan islam partisi) adlı bir örgüt kuruyoruz. devlete sâdık olan kürtleri bu partiye kaydediyor ve bu partinn militanlarını eğridir dağ komando okulunda eğitimden geçiriyoruz.(örgüt militanlarına oldukça dolgun bir maaş veriyor)

    bunları kuzey ırak'a, kandil'e yolluyoruz. gerekli askeri, siyasi, ekonomik desteği el altından veriyoruz ama resmi olarak bu örgütle ilişkimiz olduğunu kabul etmiyoruz.

    bu örgüt pkk ile güç mücadelesine giriyor.

    kuzey ırak ve kandil'den pkk'yı temizliyor. gerektiğinde güvenlik güçleri kip'e destek veriyor.

    kip, o bölgelere kendi yerleşiyor.

    ödül olarak güneydoğu anadolu bölgesine bir tür özerklik veriliyor ve geniş kültürel haklar tanınıyor ve kip'in yönetimine bırakılıyor.

    tabii böyle bir planı uygulamak için israil kadar cüretkar olmak gerekir. kafası 1930'larda kalmış hımbıl bürokratlar bu işin altından kalkamazlar.
hesabın var mı? giriş yap